Вересија

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
2.713
Поени од реакции
2.314
Отворате некој дуќан и на еден лист текст со каква креативност за вересијата би испечатиле? Ама да не е она стандардното „Чест секому вересија никому“. Имаше во една кладилница „Вересија даваме на лица постари од 80 години во присуство на двајцата родители“. И во еден автомеханичарски сервис „За услуга на вересија дојдите утре“...

Доколку јас имам дуќан вака би напишал за вересијата:

Вересија даваме 5 дена во годината на датумите:

1. 30 февруари

2. 31 април

3. 31 јуни

4. 31 септември

5. и 31 ноември...

Вересија даваме на полноќ во ден Недела наспроти вторник и вторник наспроти четврток...

Вересија даваме на празниците Велика среда и летен Митровден...

Пари на рака куров за рака...
 
Член од
2 март 2016
Мислења
373
Поени од реакции
316
Отворате некој дуќан и на еден лист текст со каква креативност за вересијата би испечатиле? Ама да не е она стандардното „Чест секому вересија никому“. Имаше во една кладилница „Вересија даваме на лица постари од 80 години во присуство на двајцата родители“. И во еден автомеханичарски сервис „За услуга на вересија дојдите утре“...

Доколку јас имам дуќан вака би напишал за вересијата:

Вересија даваме 5 дена во годината на датумите:

1. 30 февруари

2. 31 април

3. 31 јуни

4. 31 септември

5. и 31 ноември...

Вересија даваме на полноќ во ден Недела наспроти вторник и вторник наспроти четврток...

Вересија даваме на празниците Велика среда и летен Митровден...

Пари на рака куров за рака...
Што комунист си кога не даваш вересија? :D
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
2.587
Поени од реакции
2.450
Па комунисти не даваат вересија... Тоа се правите комунисти...
Правите комунисти даваат се и не прашуваат праѓање или бараат возврат, иначе пендрак и гулаг.
 

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
11.708
Поени од реакции
8.360
Јас би напишал "На вересија не давам ништо".
 

Kajgana Shop

На врв Bottom