И јас спаѓам во онаа група на луѓе кои не се познаваат со родителите , башка со татко ми.
Никогаш не прашал што сакам , што ме интересира , дали имам некаков проблем.
Правев се за да го направам среќен и горд на мене , но испадна дека ако нешто направам добро тогаш ќе добијам само еден кос поглед - мх ! Ајде де , нештото колку и да претставувало некој успех поради вложениот труд јас ќе добиев само :
Ајде де , не е нешто посебно ..
А ако нешто погрешам , тогаш добивам куп навреди па и за мала грешка. Му благодарам што ме направи посилна личност , така што без неговите совети бев приморана да се снаоѓам сама и сама да размислувам на некое повисоко ниво.
Господинот со кренат нос никогаш не е задоволен , јас сум глупаво роботче кое треба да учи и ги извршува заповедите и "советите" на тато , кој ни дал се , ни купил се , па јас сега сум разгалено детиште!
А кога веќе не оди , да се снајдам сама , бе тато ?
Но не , јас сум премногу глупава да би се снашла сама во реалниот свет. Јас живеам во фантастичен свет , и под никој услов не би го разбрала реалниот свет.
Извини уште еднаш драг татичко , но ете сум имала добра меморија да запаметам кога ти си доаѓаш од работа , па она што си се воздржувал да го кажеш таму , ќе ни го кажеш нам со повишен тон , кои не сме криви ни должни , а утрото мислиш дека го поправаш со едно кисело добро утро и некоја глупава шега.
Па не , веќе не сакам ни да разговарам со тебе , а камо ли да ми се мешаш во животот .
Ти слободно живеј си во свој филм и тупи ми го мозокот како цело време ти ми помагаш , а колку сум јас неблагодарна , но незнам дали ти текнало , дека можеби ми одмагаш ?
Јас само ќе работам на случајот да дојде денот кога нема да зависам од тебе и кога ќе се одселам од оваа куќа. И ќе замижам на односите кои ги имаат моите другарки со своите татковци.