Да, ова е сектата на Слаџана Велков која го покрена антивакциналното глупирање во МКД....привлекуваат луѓе со тоа што сакаат да им ги отворат очите во поглед на вакцини, лекови, chemtrails , со тоа што наводно ги лекуваат бесплатно по интернет страните ( што не е воопшто точно, на пример имаат пирамидална шема за продажба на " детоксификаторот" зеолит и други работи)... во Србија одамна го знаат ова, се надевам дека и ние ќе се опаметиме...
1. Не знам што ти е толку смешно, и да имало антивакцинално движење претходно сигурно не било во овој обем како што е сега , веројатно ги следиш нејзините страници на facebook на кои моментално повикува на протест.Според тебе Велкова го покренала антивакцинирањето во МКД
Имаше на форумот родители и деца тема за вакцини, пред 2 месеци е избришана, поради која причина . Почната била пред 5-6 години сигурно ако не и повеќе. Ама на информациите од Yarre i Baltazar можат и доктори да им подзавидат.
Затоа секој треба со резерва да ги зема иформациите дадени од системот и од луѓе како Велкова .
П.С. Јас гледам во сонцето од радозналост и моментално сум до 30 мин, фала му на Бесконечниот видот ми е ОК , притоа не сум се откажал од јадење а не ни планирам
Не ја имам прочитано...а и нема да ја прочитам во догледно време...ќе ги прочитам критиките па ќе разговараме..сеуште не ми кажа,дали ја имаш прочитано книгата bad pharma?
1. Не знам што ти е толку смешно, и да имало антивакцинално движење претходно сигурно не било во овој обем како што е сега , веројатно ги следиш нејзините страници на facebook на кои моментално повикува на протест.
2. Yarre (го знам и нејзиното вистинско име) е администратор на страниците на Слаџана, а веројатно и Baltazar
3. Информациите што ги шират многу лесно се побиваат и штета што не бев приклучена на тој форум порано
4. Кај глумецот Сашо Тасевски имаше " тешка" дискусија за вакцини, во која беа вклучени сите администраторки...арно ама, 3-4 спремни дечки, ги побиваа во се што ќе напишат и постираат...на крај ја повикаа Слаџа лично и персонално која исто така се откажа од дискусијата поради " обврски"...е тоа беше за смеење, бидејќи не е баш лесно да переш мозок на секого....
5. Јас сум блокирана на сите групи и страни...а со какви навреди се служат кон неистомислениците, па тоа е неверојатна работа...затоа малку ми е сомнителна работата, ако јас сум подготвен со податоци и факти, што е потребата да блокирам некој???...баш напротив, нека читаат луѓето дека аргументирано ги бранам моите ставови...логично,нели?
6. Кој и како ќе ги следи нејзините совети за исхрана, сонцегледање и заземјување е лична работа и не ми смета...секој има право на избор...ми сметаат советите во врска со болестите односно виртуелното лекување што е исклучително опасно и ми смета тоа што пред нејзиното име стои Др.....а за тоа како заработува, треба посебна тема да се отвори...позз
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 09:33 ---
Не ја имам прочитано...а и нема да ја прочитам во догледно време...ќе ги прочитам критиките па ќе разговараме..
На форумот родители и деца сеуште стојат коментарите за вакцини и ништо не е избришано.Yarre колку што памтам од форумот родители и деца беше Татко/Машки род.Беше и на емисијата Тунел со Др. Софијанова (со Др. Пиперкова се врвот на детска клиника) само сепак нетребаше неа да ја повикаат во емисијата туку Доктор чија специјалност е вакцините. Др. Софијанова кажа : јас сум за Пречистени вакцини. Што е проблемот со тие претходните што се давале а и уште се даваат.
Во МКД на тендер 100 поени носи ЦЕНА а не квалитет. Во МКД донесени се најевтините а пази се работи за бебиња нашата иднина а и на државата
И незнам зашто си запнала за Велкова и глумецот Сашо (ни овој не го знам ниту сум слушнал). Моја препорака им е да им биде мотивација за понатамошно здобивање на информации а не да чекаат од неа инфо за здравје
Велкова НЕ ја следам ниту ќе ја следам. На каков протест повикува ??
Јас ПРВ би ја пријавил во полиција за создавање на немири.
Законот е јасен: кој сака вакцини бујрум, кој не сака дозволено му е да ги одбие.
Јас тука гледам сомнеж дека Велкова е пратена со цел владата да го смени законот и да немаме избор, туку сите на боцкање.
Ти кажав 2 книги од познати за тоа време амерички доктори, моја препорака е да ги прочиташ сигурно некоја информација ќе ти се најде, за кога ќе се решиш да станеш мајка а и одпосле (нема врска со вакцините)
Мислам дека не треба да ги навредуваме оние што се наивни, туку стрпливо да објаснуваме. Вистината е непобедива
Зошто навреда?...Тие сами кажуваат дека не ја признаваат науката.....јас пробав стрпливо да објаснувам, ама џабе везеш....сега одиме малку посликовито...Мислам дека не треба да ги навредуваме оние што се наивни, туку стрпливо да објаснуваме. Вистината е непобедива
Quanto maior eris, tanto moderatior estoЗошто навреда?...Тие сами кажуваат дека не ја признаваат науката.....јас пробав стрпливо да објаснувам, ама џабе везеш....сега одиме малку посликовито...