Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
22 ноември 2019
Мислења
591
Поени од реакции
1.248
Не се криви луѓето, туку мрзливите бугарски административци што не работат ништо и што направија застој во се'. Значи можело по 150 луѓе да земаат указ во еден ден без проблем, да работеа со тоа темпо немаше да се направи ни застој ни да се створи тензијата и нетрпеливост кај луѓето. На што личи тоа, имаше застој со происходите, се чекаа по една година, па за интервју чекање по 9 месеци, па задолжителна по 19 месеци, па финална по 7, па положително 9 месеци, адреса чекање 6 месеци... Им е дојдено на луѓето преку кур, со извинение на речникот. Срамота. Можеле да се потпишат 2000 преписки за две недели, можело да се подигне указ за некој ден по објавувањето, ама требало да се има волја за такво нешто. Ја направија целата процедура да трае 4 и фазла години и сега луѓето биле криви што се на граница со трпение. Ма ајде бе гони ги таму. Тегавици невидени. Шуги.
Sekoj zbor ti e na mesto! Potpolno se soglasuvam!!
 
Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Decki, vo sreda odi moj drugar da proba da zeme potvrda i da ja odnese vo sredec, ke vi pisam za info kako pominal. Jas imam problem sto veke imam plateno za egn, dali i jas mozam da probam na ovoj nacin da ne go cekam pismoto, i 2ro prasanje deka veke plativ za egn dali mora so istiot posrednik.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
 
Член од
18 мај 2021
Мислења
14
Поени од реакции
13
Zdravo na site, pismo ima stignato vpravosudie kaj tie sho podignale ukaz vo Ambasada?.bilo od koj datum.Fala
 
Член од
12 ноември 2018
Мислења
40
Поени од реакции
66
Од денешното искуство во Софија: Стигнав вчеа по сите прописи се сместиво едно хотелче и утринава во 6 по бг време пред МП. А таму гужва крај нема, два автобуси од албанија по еден од молдавија и украина, плус македонци во доста голем број и нешто срби. Не се знаеше кој јади кој пија. После добри 10 часа чекање во ред среќно стигнав и си го подигнав државјанството. Се надевам утре ќе ми излези матичниот број и да успеам да се сликам. Денеска државјанство подигнаа над 200 лица и некаде 50 лица ги оставија за утре. Ама ден се помина! За утрешниот и евентуално денот по уттешниот (ако не успеам да сликам утре) дополнително ќе ве иВестам. На граница бараат антиген тест не ппстар од 48 чааа ( јас така поминав пд Плоднодт битола, кошта 1500 денари.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom