Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ne treba uzivaj
Автоматски споено мислење:

Druze greska si znachi 100% momentot koga ke stapnish na finalna chekas uste 2 statusi sho odzemaat vreme od prilika godina i pol tolku. Finalna od saveta po grazdanstvo 1.5god
Razgledana od saveto po grazdanstvo odi na potpis 3-4 meseca
Potpis i termin 1 mesec.
Bate ne treskaj glupsoti pred 3 4 god se cekase finalna 2 godini, sega zadolzitelna se ceka edna dve godini, jas na finalna bev 3 nedeli sega cekam potpis, momentalno na potpis se ceka 3meseci maksimum poz

Ne treba uzivaj
Автоматски споено мислење:

Druze greska si znachi 100% momentot koga ke stapnish na finalna chekas uste 2 statusi sho odzemaat vreme od prilika godina i pol tolku. Finalna od saveta po grazdanstvo 1.5god
Razgledana od saveto po grazdanstvo odi na potpis 3-4 meseca
Potpis i termin 1 mesec.

Можно е а и немора да значи, моjoт кум за 15 месеци од интервjу до указ.
- интревjу октомври 2019, истиот ден образована преписка
- финална незнаеме колку време беше зошто краjoт на летото (август, септември 2020) кога провери право беше на положително
- указ подигна декември 2020, за пасош беше покасно ради короната.
Не солам памет но мислам дека ако си со автентични стари документи процедурата иде брзо. Не ми е jасно зошто и како но примерно кумот и неговата фамилиjа сите поднесоа со исти документ (бугарска воена книшка) наjмногу чекаше еден негов братучед околу 2ипол години, сите останати беа под 2 години, баш и зборувавме за тоа оти еден наш другар има поднесено 2016, незнам колку пати го пратиja на дополнителна, указ доби дури 2022.

Можно е а и немора да значи, моjoт кум за 15 месеци од интервjу до указ.
- интревjу октомври 2019, истиот ден образована преписка
- финална незнаеме колку време беше зошто краjoт на летото (август, септември 2020) кога провери право беше на положително
- указ подигна декември 2020, за пасош беше покасно ради короната.
Не солам памет но мислам дека ако си со автентични стари документи процедурата иде брзо. Не ми е jасно зошто и како но примерно кумот и неговата фамилиjа сите поднесоа со исти документ (бугарска воена книшка) наjмногу чекаше еден негов братучед околу 2ипол години, сите останати беа под 2 години, баш и зборувавме за тоа оти еден наш другар има поднесено 2016, незнам колку пати го пратиja на дополнителна, указ доби дури 2022.
Зависи за кого како ,некој чекаат и 5 год. и добиваат,некој 2 до 3 год.Иначе се чека од 3 до 4 год.ако сум згрешил,исправете ме.

Здраво на сите, сакам да прашам нешто. Пред некој ден се јавив во бг амбасада во Битола и ми рекоа дека ми е стигнато бројчето за бг пасошот, па сакам да знам дали има временски рок до кога можам да одам да си го земам, бидејќи морало лично да се земе а не сум у можност таа недела да одам. Фала ви однапред.

Здраво на сите, сакам да прашам нешто. Пред некој ден се јавив во бг амбасада во Битола и ми рекоа дека ми е стигнато бројчето за бг пасошот, па сакам да знам дали има временски рок до кога можам да одам да си го земам, бидејќи морало лично да се земе а не сум у можност таа недела да одам. Фала ви однапред.
Nema vremenski period samo gleaj zemigo prvata shansa ko ke mozis da ne bidi po 3-4 meseci

Интервју декември 2021.

Статус "финална" јануари 2022.
Статус "задолжителна" во јуни 2023. (Објаснување дека првично било грешка да е финална, требало задолжителна).
Сменет статус повторно "финална" на крај на јуни 2024.
Статус "положителна" на 10.07.2024 и сега исчекување датум за указ.

Не знам колку се чека за указ, веројатно 2-3 месеци.

Му се гледа крајот веќе.

Интервју декември 2021.

Статус "финална" јануари 2022.
Статус "задолжителна" во јуни 2023. (Објаснување дека првично било грешка да е финална, требало задолжителна).
Сменет статус повторно "финална" на крај на јуни 2024.
Статус "положителна" на 10.07.2024 и сега исчекување датум за указ.

Не знам колку се чека за указ, веројатно 2-3 месеци.

Му се гледа крајот веќе.
Vekje chekaat po 3 meseca nema odgovor odime
Na 4ti mesec

Ево питања.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    831,5 KB · Прегледи: 91
  • 2.jpg
    2.jpg
    605,2 KB · Прегледи: 92
  • 3.jpg