- Член од
- 27 мај 2013
- Мислења
- 3.525
- Поени од реакции
- 4.698
Od vtornikot pocnaa, verojatno ke ima i ovaa nedela do petok.Dobar den na site sakam da prasam dali objavuvaat ukazi vo ponedelnik.
Od vtornikot pocnaa, verojatno ke ima i ovaa nedela do petok.Dobar den na site sakam da prasam dali objavuvaat ukazi vo ponedelnik.
6022/2020koj broj e vasata prepiska
Prvo sto treba da napravis e da proveris vo drzavna agencija arhivi dali ima podatoci za seloto ili gradot na tvoite baba dedo od koj i da baras dokuments do 3to koleno.Zdravo na site
Ve molam za info kako ode procedurata da se izvade star dokument od arhivot i ako moze nekoj da me kotakrira preku poraka .
Vi blagodaram
Ubavo objasnuvas no ne sekoj moze da se snajde. Jas taka barav so denovi bezuspesno i otkako se otkazav , posrednikot najde kniga Vencila od seloto.Prvo sto treba da napravis e da proveris vo drzavna agencija arhivi dali ima podatoci za seloto ili gradot na tvoite baba dedo od koj i da baras dokuments do 3to koleno.
Odis Klik i na Инвентарен опис № 9 i Инвентарен опис № 10 skrolas najdole i na Клјучови думи go baras seloto, dokolu go najdes seloto koga ke go otvoris toj link pravis print od "Основна информација"
Архив: ЦДА - 12
Номер на АЕ: 2
Номер на фонд: 246К
Номер на опис:9
Ovie informacii ti trebaat. So ova info odis vo Sofia vo arhivata i ke ti kazat tamu kade treba da se obratis, ke i gi kazes informaciite na taa zenickata tamu ke ti donese tie zapisi ke te sedne tamu da si baras sam.
Ok sega posrednicite toa si go rabotat, jas ova sto znam da spodelam pa moze na nekoj da mu zavrsi rabota.Ubavo objasnuvas no ne sekoj moze da se snajde. Jas taka barav so denovi bezuspesno i otkako se otkazav , posrednikot najde kniga Vencila od seloto.
Dokolku nemas nikakvi predznaenja kako sto bev jas tesko ke uspees da se snajdes.
Nekade procitav deka arhivot do dogledno vreme nema da raboti
So srekja na site da si najdete dokument
Sekoj moze da proveri dali ima za nivnoto selo ili ne, najgolemiot problem e da stignes do toa da go proveris dokumentot bidejki mora licno vo SofijaUbavo objasnuvas no ne sekoj moze da se snajde. Jas taka barav so denovi bezuspesno i otkako se otkazav , posrednikot najde kniga Vencila od seloto.
Dokolku nemas nikakvi predznaenja kako sto bev jas tesko ke uspees da se snajdes.
Nekade procitav deka arhivot do dogledno vreme nema da raboti
So srekja na site da si najdete dokument
Da sekoj moze da proveri ako znae kade i sto da bara. Sigurno tetkata u arhiv nema da mu dozvoli da gi bara site mozni knigi ili pa ona da bara mesto tebe...Sekoj moze da proveri dali ima za nivnoto selo ili ne, najgolemiot problem e da stignes do toa da go proveris dokumentot bidejki mora licno vo Sofija
Druze ima na sajtot podatoci za sekoe selo za koe sto imaat takva kniga, ako go najdes na sajtot znaci go ima ako ne go najdes go nema edino ako si go zgresil imeto na seloto pa zatoa ne ti se pojaviloDa sekoj moze da proveri ako znae kade i sto da bara. Sigurno tetkata u arhiv nema da mu dozvoli da gi bara site mozni knigi ili pa ona da bara mesto tebe...
Dokolku im bara nekoj poupaten ( ne reklamiram nikogo nitu pak jas baram ) postoi moznost da im se zavrsi rabota i da najdat... Zboram od licno iskustvo...
Jas sam ne najdov a posrednikot mi najde
Barajte ne se otkazuvajte... Bugarite u arhiv gi cuvaat site mozni dokumenti i ke ti najdat ako znaes sto da baras za razlika od kaj nas kade se 100 % partiski vraboteni i nepismeni s...i . Se ubiv od baranje u nasi arhivi i nikoj ne mrdna so prst. Se djabolebari
So srekja na site
Cestito bibo,УКАЗ 10 кај мене! На положително од 07.12
Isto i kaj mene brat, dali dobi nekoja informacija? Zasto bi bile vrateni status nanazad? Gledam na forumot imat i dr no nemoze da se najde odgovor, valjda e nesto novo i nikoj ne znajt..Posle skoro dve godini statusot od finalna se smeni na Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Neli e ova eden status ponazad? Zosto vaka nekoj da ne znae