- Член од
- 13 август 2020
- Мислења
- 20
- Поени од реакции
- 44
Указ и кај мене денес.
Drugar jas su od januari uste ne mi e smeneto finalnaZdravo decki,
Sakam da ve prasam kolku vreme se ceka od finalna do polozitelna vo prosek bez dopolnitelni dokumenti?
Fala mnogu.
Hvala. Znam i stvarno se nadam da ce svi dobiti ukaz zato sto je moglo svakom da zapadne. Jedan papir moze da ti resi zivotno pitanje i zato navijam sve i sto brze dalje od BalkanaCestitki @Altair75 i @Igorste, navistina site se izraduvavme so vas.
@Igorste bese posledniot od spisokot na @Bibo a i voopsto megju poslednite sto dobija drzavjansrvo vrz osnova ha stariot zakon. Site sto veke slednite denovi posle niv bea na intervju i nemaat dostaveno dokumenti po noviot zakon cekaat da se odluci sto ke bide so niv
Fala mnogu, go najdov blogpostot Kolku sto gledam okolu 2 godini i 2 meseci se ceka momentalno na finalna! PozdravВо првиот пост од темава (на првата страна) имаш линк каде сé е детално објаснето околу времетраењето на секој статус и целата процедура.
Ako sakaš da,mi objasniš,lekarsko predadov ama ovde kaj nas ne davaat takvo lekarsko kaj što pišuva se posebno,i da glasi deka e za bugarsko državjanstvo,taa opcija ja nema a pravev test na sida i drugoto što beše zaboraviv.Da izvadam sega novo lekarsko,pak da platam vo bugarija 30 leva odnovo a za dokument bugarski što da pravam koga nemam nikakov dokument,što da predadam namesto original dokument na bugarski?Pomogni mi te molam kako da go napravam ova i da me stavat na finalna,zatoa što ova mi e na mene prv status na obrazuvana prepiska,ne sum ni bila na zadolžitelna.3 Platenata drzavna taksa sto e 15 evra go nemala vaseto ime, 2 ne ste podale lekarsko uverenie vo dokumentite, 3 ne ti go uvazuvaat proishodot od dabc baraat dokaz za prethodnik bugarin.
Opcija imash dopolnitelno ako sakas da podades za ovie raboti i da te vratat na finalna pa so nadez deka ,,Konsultativniot sovet'' ili nekoja druga opcija vo narednite meseci bi ne spasila nas novi aplikanti i finalna.
Izvini ama ne ti zablagodariv na odgovorot,fala mnogu za brziot odgovor.Ako sakaš da,mi objasniš,lekarsko predadov ama ovde kaj nas ne davaat takvo lekarsko kaj što pišuva se posebno,i da glasi deka e za bugarsko državjanstvo,taa opcija ja nema a pravev test na sida i drugoto što beše zaboraviv.Da izvadam sega novo lekarsko,pak da platam vo bugarija 30 leva odnovo a za dokument bugarski što da pravam koga nemam nikakov dokument,što da predadam namesto original dokument na bugarski?Pomogni mi te molam kako da go napravam ova i da me stavat na finalna,zatoa što ova mi e na mene prv status na obrazuvana prepiska,ne sum ni bila na zadolžitelna.
Остајте ја стрина ми бе алооооооооооо, осет да се немало.**посветено на стрината на @Генерал ....она си знае
Opaaa, strina nekoj imalo a? So ne kazuete vakvi raboti? EeeeОстајте ја стрина ми бе алооооооооооо, осет да се немало.
Маста и ја извадивте од ко ви кажав дека сме рода.
Туј неразбрани створења шо сте двајцата со тој Марин значи... ц ц ц ц ц ц
jas cekam 1 godinA. zemjchi vo predvid deka.bev na zadolzotelna 20 meseci sho znaci ti ke.bidis na finalna 32 meseci moe mislenje nemora da znaci +- 5%Во првиот пост од темава (на првата страна) имаш линк каде сé е детално објаснето околу времетраењето на секој статус и целата процедура.
Izvini, ama toa nie od golema ljubov kon strina ti go praeme, nema spas od nea, ne zavede, lom ne napravi, strasna e Znaes deka i mislime samo se najdobro Veke si ja cuvstvuvame kako da e i nasa strina. Ke ja pozdravam ubavo narednata nedela, i zakazav sredba tek a tekОстајте ја стрина ми бе алооооооооооо, осет да се немало.
Маста и ја извадивте од ко ви кажав дека сме рода.
Туј неразбрани створења шо сте двајцата со тој Марин значи... ц ц ц ц ц ц
Одат по датумот на положително, може да се ориентираш до каде се по списокот што го водиме на форумов, побарај 1-2 страни назад.Zdravo ... Bev na intervju zaedno so majkami na 15.04.2019 taja e na polozitelno od Juli mesec a mene mi pobaraja dopolnitelni dokumenti (taja bese preku brat - mene vujko i ne mi gi prifatija tie dokumenti ) pa za sreka najdov staro svidetelstvo od pradedo vo koe pisuva deka e bugarin po nacionalnost ... go dostaviv toj dokument zaedno so drugite izvodi i za 1 mesec se promeni vo polozitelno i kaj mene ... gledam od april ima dosta ukazi izlezeno dali odat po redosled na datumot od intervju ili redosledno od datumot na polozitelno ...
Na 15ti Juli premina vo polozitelno ednata prepiska ( od majkami ) mojata na 28 Oktomvri posto jas dostaviv dokumenti naknadnoОдат по датумот на положително, може да се ориентираш до каде се по списокот што го водиме на форумов, побарај 1-2 страни назад.
На кој датум точно те ставија на положително?