Da Taka e ....nekade 2-3 nedeli pa kje imas odgovor od posrednikot....Посредникот ќе те обавести Капетане
Da Taka e ....nekade 2-3 nedeli pa kje imas odgovor od posrednikot....Посредникот ќе те обавести Капетане
Mozes i na tel da se javis i da prasas dali e stignat vo konzulat.Procedurata ja terav vo sofija,ukazot e izlezen, pobrgu bilo preku posrednik so molba da ti go ispratat vo bitola,kako ke znam dali e ispraten i koga ke stigne od koga ke ja podadam molbata
Ako deteto e rodeno po dobivanjeto na pasosot na roditelot kje cekate redovna procedura kako i za vozrasnite . Za kjerka mi 12g. podnesovme pred 2 godini i uste cekame . Isto samo edniot roditel ima Bg pass .Kako ide postapkata za pasos za deca od 7 i 14 god.Tatkoto e so BG Pasos majkata ne.Nekoj mi spomena ke treba intervju i kolku vreme se ceka?Dali moze nekoj da mi objasni!
A brojce Imame?Mozes i na tel da se javis i da prasas dali e stignat vo konzulat.
Ima internet,ke napise bugarski konzulat Bitola i ke najdi,jas taka najdov.A brojce Imame?
Ima eden pred bg ambasada kolku znam vo Skopje!Може ли некој од искуство да ми предложи нотар во Скопје кај што сте биле за работи поврзани со бг пасош, ми треба за да ги заверам документите?
3000 broja sme razlika, jas vo sofija bev, 1 mesec posle tebe a brojot mi e 10338Tocen preku ambasada Sk broj 13337/
Ajde ukaz vo skoro vreme i kaj tebeДечки бев во правосудие денес, со спремна молба на бугарски, која сама си ја направив на Microsoft Word и си ја испечатив. Копија од пасошот, и копија од молбата која ја дават на интервју. По што цела процедура во Софија и да не чекам дата во 2021 летото, решив да продолжам преку амбасада за побрзо. Службеникот ми рече дека, 3 недели се чека молбата да ми ја разгледат и пуштат во амбасада, и ми извади папкката да ми ја покаже колку молби имало за тој случај како мене. Арно ама, оти јас уште не потпишана, ми рече дека нема потреба да ми ја разгледуват молбата, ја зема за да стои во документации, и влезе во систем(со екран накај мене да гледам) и напиша во забелешка: молба- да се пусне УКАЗА в посолството след като БДЕ ПОТПИСАНО УДОСТОВЕРЕНИЕТО(и наведе кое посолство)
Рече толку тоа е. Го прашав дали би можело да настане некој проблем, да не ми го пуштат, рече не. Штом ти така сакааш ќе ти биде испратен. Тоа беше луѓе
@Kapetanot да не се грижи посреедникот е поднел и му кажале за 3 недели. @Bigo истото важи и за тебе!
СО СРЕЌА НА СИТЕ!!!!!!
Znam znam ....istoto i.mene mi Go kazaa ...Taka da kje si pocekame ....@Alexija srcka si ....Dali ti baraa Pcr Test na granica i kako pomina ? ....Viele DankeДечки бев во правосудие денес, со спремна молба на бугарски, која сама си ја направив на Microsoft Word и си ја испечатив. Копија од пасошот, и копија од молбата која ја дават на интервју. По што цела процедура во Софија и да не чекам дата во 2021 летото, решив да продолжам преку амбасада за побрзо. Службеникот ми рече дека, 3 недели се чека молбата да ми ја разгледат и пуштат во амбасада, и ми извади папкката да ми ја покаже колку молби имало за тој случај како мене. Арно ама, оти јас уште не потпишана, ми рече дека нема потреба да ми ја разгледуват молбата, ја зема за да стои во документации, и влезе во систем(со екран накај мене да гледам) и напиша во забелешка: молба- да се пусне УКАЗА в посолството след като БДЕ ПОТПИСАНО УДОСТОВЕРЕНИЕТО(и наведе кое посолство)
Рече толку тоа е. Го прашав дали би можело да настане некој проблем, да не ми го пуштат, рече не. Штом ти така сакааш ќе ти биде испратен. Тоа беше луѓе
@Kapetanot да не се грижи посреедникот е поднел и му кажале за 3 недели. @Bigo истото важи и за тебе!
СО СРЕЌА НА СИТЕ!!!!!!
Pa Normalno Utre ukaz i kaj tebeZnam znam ....istoto i.mene mi Go kazaa ...Taka da kje si pocekame ....@Alexija srcka si ....Dali ti baraa Pcr Test na granica i kako pomina ? ....Viele Danke
Milslam Deka preku konzulat momentalno e pobrzo ....pa da vidume kako kje se odvivaat ponatamu rabotite ...Пред месец време дојдов. Да да бараа, нормално, само шо доктор ти проверува тестот и фискална дали се совпаѓааат, задржува примерок за него и толку.
Milslam Deka preku konzulat momentalno e pobrzo ....pa da vidume kako kje se odvivaat ponatamu rabotite ...Пред месец време дојдов. Да да бараа, нормално, само шо доктор ти проверува тестот и фискална дали се совпаѓааат, задржува примерок за него и толку.
Konzulat broj 075282724A brojce Imame?
Pale breeeee. 3 smajlinja za tebe ....Konzulat broj 075282724
Bitola Taka ?Pale breeeee. 3 smajlinja za tebe ....