Ok toa so ti kazal. Veke seto toa go znaeme
Logicki koga ke razmislis i jas da sum posrednik, ako me prasas ke ti go kazam toa istoto, pa i poveke. Ne mi treba "moj covek informant od MP" da ja sklopam prikaznata
Mesec i poveke go pravime toj muabet ovde, so spodeluvanje info od vesti od pravosudie, izjavi na ministri, izjavi na direktorkata nova, izmeni na zakoni novi od mart i so spodeluvanje na info ovde od clenovite sto pocnaa da gi stavat na dopuna, bas kako sto ti kazal. Seto toa pocna od koga onaa se vrati na funkcija, a togas stignaa so promeni od fin. vo polozitelna bas okolu molba 12000/2018 ili prepiski okolu 10000/2019 pa nagore.
Pred da dojde ovaa gi nemase tie proverki, tuku minuvaa site na polozitelno sto se ok, a onie sto ne im bese nesto vo red gi odbivaa na sovet.
Posrednikot si cital na ovoj forum, grupi po facebook info po bugarskite novini i si sklopil ubava prikaska da im prodava na svoite stari i novi "pacienti". Bravo za nego
Ostavi gi tie prikaski veke so DABC deka zimale od site pari, gi fatija poedinci koj bea zamesani vo toa, ke si odgovaraat, toa e zavrsena rabota, sto k**ov mi ima sega pak da im e kriv DABC. Vladimirov e seuste tamu, znaci deka toj e vo red, pronajdeni se, da kazeme proishodite koj se izdadeni za pari i rabotata e rascistena.
Eve jas licno po vtor pat sum u igra, dva pati vadev sam, bez posrednik proishod od DABC, so dokumenti kako i site drugi, pa nitu ednas ne mi bese pobarano pari od nikoj tamu. Duri bea epten fer, me soslusaa prviot pat koga bev odbien, pa duri sami se ponudija da mi pomognat (bez pari da mi pobarat) i mi kazaa tocno kakvi dokumenti da odnesam za da mi izdadat odnovo proishod vrz osnova na predok i potvrda od zdruzenie so koj aplicirav po vtor pat. Se pogodi slucajno, sum se raspraval so eden od glavnite tamu, bez da znam koj e, pred DABC okolu mojot slucaj. I mi go izdadoa vednas, za 1 nedela, bidejki samite uvidoa deka ne bese vo red sto bev odbien. Duri i kafe me pocastija. Za toa sum im mnogu blagodaren i uste edna sa napomenam, NE MI POBARAA NIKAKVI PARI. Neka baraat nepravilnosti ovie od MP, ama da ne gi maltretiraat site sega so dopuna i gluposti.
(Malku zabegav so muabetov pak
)
Koga sme kaj posrednikot "najdobar na svet so vrski u MP" kako sto velis, aj kazi mu ako e tolku jak momak, neka prasa "kaj negoviot covek u MP" zosto nema objavuvanje na ukazi i koga ke ima? Se so napisa toa okolu dopolnitelnata, se go znaeme, ne znaeme samo zosto nema ukazi.
Ako ni dade tocno info, i ako bide kako sto ke kaze, togas stvarno ke veruvame deka e Nomer Edno i ke go falime ovde
A tie prikaski za mali deca nem tuka na ovaa tema, nem na nas teren.... neka pisuva po fejsbuk grupite, tamu se "pacientite".
Mnogu pozdravi i cekame odgovor od nego.