Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Zosto gi vregate lugevo, slucajno da ne I'm ja vidovte diplomata pa znaete koj kakvo obrazovanie ima, od kade znaete deka nemaat I pogolemo obrazovanie od vaseto,dajte fokusirajtese na vistinskiov problem, gledate nesto se pomrdnaa rabotive I moletese site da si dobieme drzavjanstvo
Образован човек препознава кога се зборува за некој конкретен, а кога за некој хипотетички "некој" што нема образование. И го разбира зборот "хипотетички".

Член од
21 февруари 2016
Мислења
5
Поени од реакции
1
Денеска мои познаници ме известија дека му се сменило во предстоење на потпис на указ. Исто ја почнавме процедурата, дури они беа интервју јануари 2017, а јас олтомври 2016. Они се по возрасни луѓе и преку синот извадија.
Gde su tvoji poznanici imali intervju? Pozz :)

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Образован човек препознава кога се зборува за некој конкретен, а кога за некој хипотетички "некој" што нема образование. И го разбира зборот "хипотетички".
Pa gledas deka zboruva za Nokia 3310, toj I replicira na Jenny, a taa na Nokia3310, gledas deka nema nisto hipoteticki

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Pa gledas deka zboruva za Nokia 3310, toj I replicira na Jenny, a taa na Nokia3310, gledas deka nema nisto hipoteticki
Вие тука сте сите хипотетички зашто сте со nickname а не со име и презиме :)
Вклучително и јас, така да кој кого сака нека вреѓа ама у инбокс а не да загадува на темава
Тоа беше целава поента
(не е од сега муабетов)

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Ги вреѓате луѓето???
Кој кого заебава тука?
По коментарите се познава другар.

Некогаш и не ми се отвара форум баш од такви фаци кои кењаат зашто такви се по природа.
И тоа не им се допаѓа на оние кои сериозно се однесуваат и коментираат на форумов.

Тоа „вреѓање“ е за да се сопре тоа што досега се случуваше тука, за да не се случува и да не се загадува просторов со лични фрустрации на пациенти.

Можете да бидете и човек со осмо (или деветто) ама сепак да имате ум и разумно да коментирате.
Ako ne ti se sviga necie mislenje toa ne znaci deka toj "kenja", toj sigurno misli deka ti "kenjash", normalno deka ova e forum,razlicni mislenja, I sekakvi gluposti ima, ama bez vreganje, fokusirajse na vaznoto, ignoriraj nesto sto ne ti se sviga, I bez stvarajne kavgi, gledas deka se pomesti procesov, zosto pak da go zatvorat forumov, nema potreba

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Ako ne ti se sviga necie mislenje toa ne znaci deka toj "kenja", toj sigurno misli deka ti "kenjash", normalno deka ova e forum,razlicni mislenja, I sekakvi gluposti ima, ama bez vreganje, fokusirajse na vaznoto, ignoriraj nesto sto ne ti se sviga, I bez stvarajne kavgi, gledas deka se pomesti procesov, zosto pak da go zatvorat forumov, nema potreba
Добро
Редно време е да ја донесеме европската култура на голема врата :))

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Ова треба да важи за новите апликанти за да се нели по спокојни: за месец/два ќе се знае за дел од оние што беа ставени на дополнителна и ги има во протокол и кои беа преку братучеди, вујковци, потврди како ќе им се промени статусот на повеќето. Исто така на почетокот на април кога ќе излезе отчетот од комисијата за бг државјанство за првото тромесечие од 2018 г., ќе се знае колку укази се потпишани и по каква основа.
Лани на прво место беа оние преку родител (1613 души), потоа следат оние врз основа на потекло (1436) од вкупно 3892 потпишани укази. Македонци добиле само 1150 државјанства.
Излегува дека лани "најуредни документи" беа оние преку родител, па потоа оние со оригинални документи, за на крај да останат оние "секој случај е посебен" т.е. на милост на Советот од кој никој не се пофали со указ.

Член од
28 јули 2015
Мислења
107
Поени од реакции
107
Dali nekoj znae kako e zakonski uredeno toa kolku vreme mozet prepiskite da gi drzet na dopolnitelna pred povtorno da gi razgledet i da doneset odluka?Znam deka tie si gi drzet so godini kolku sto saket no dobro e da se ima vo predvid kolku zakonski mozet da gi drzet na dopolnitelna.....mora da imet pravilnik za rabota

Член од
15 октомври 2015
Мислења
82
Поени од реакции
50
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
Статус сменет денес , со док.од вујко на мајками брат , и јас и брат ми сме на истиов статус
Интервју амбасада бг скопје 29.09.2016год.
Сега дополнителни документи требааат ли, пошто немам рок ,нема ништо само запирка:)

Последно уредено:
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Ова треба да важи за новите апликанти за да се нели по спокојни: за месец/два ќе се знае за дел од оние што беа ставени на дополнителна и ги има во протокол и кои беа преку братучеди, вујковци, потврди како ќе им се промени статусот на повеќето. Исто така на почетокот на април кога ќе излезе отчетот од комисијата за бг државјанство за првото тромесечие од 2018 г., ќе се знае колку укази се потпишани и по каква основа.
Лани на прво место беа оние преку родител (1613 души), потоа следат оние врз основа на потекло (1436) од вкупно 3892 потпишани укази. Македонци добиле само 1150 државјанства.
Излегува дека лани "најуредни документи" беа оние преку родител, па потоа оние со оригинални документи, за на крај да останат оние "секој случај е посебен" т.е. на милост на Советот од кој никој не се пофали со указ.
Ашколсун, вакви постови сакам да читам што држат вода :)

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
Статус сменет денес , со док.од вујко на мајками брат , и јас и брат ми сме на истиов статус
Интервју амбасада бг скопје 29.09.2016год.
Сега дополнителни документи требааат ли, пошто немам рок ,нема ништо само запирка:)
Cim ne ti baraat za poteklo ke pominis samo neznam kolku vreme ke cekas od godina do 2.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Од кај па јас испадна дека зборувам за Nokia3310. Ни го/ја знам, нит па имам инфо какво образование има. Баш зборам хипотетички зашто се решава на поединечна основа и многу фактори се во игра од случај до случај.

Поентата беше дека Nokia3310, заедно со уште некои, се најнегативните и ствараат тензии на форумов, со тврдења кои апсолутно не им се проверени, зашто нели ЛОГИЧНО, нит се член на комисијата која одлучува по државјанствата, ниту пак се дел од извршната власт на Бугарија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom