Kaj sestra mi e veke godina i dva meseca.
a kakov dokument bese toj od dedo ti?Zdravo na site deneska posle 3 godini dobi odgovor ali za mene bese porazuvacki iskreno ne se nadevase deka ke me odbijat zaradi toa so imase dadeno i dokumneti od prv bratuced pa posle dade i dokumnet od pradedo mi deka bil bugarin...do deneska mi stose deka sum na finala proverka i sega samo so proveri mi go dade sledniot status Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин. Nz ako ima nekoj da mi kaze so da napravam ili dali ekoj bil u ista situacija i dali ima izlezes ili izgleda za mene e zavrasena procedurata ?
Zdravo na site deneska posle 3 godini dobi odgovor ali za mene bese porazuvacki iskreno ne se nadevase deka ke me odbijat zaradi toa so imase dadeno i dokumneti od prv bratuced pa posle dade i dokumnet od pradedo mi deka bil bugarin...do deneska mi stose deka sum na finala proverka i sega samo so proveri mi go dade sledniot status Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин. Nz ako ima nekoj da mi kaze so da napravam ili dali ekoj bil u ista situacija i dali ima izlezes ili izgleda za mene e zavrasena procedurata ?
Moj rodnina cekase 3 god so prv bratuced i so cicko odednas bese zadolzitelna xa malku vreme pak se vrati trazat dopolnitelnose izgubi deckoto.Pomina izvesno vreme otide licno vo bg i na salter mu rekoa izlezen ukaz.E sega idi licno moze e greska ima problem vo sistemot.[DOUBLEPOST=1464377640][/DOUBLEPOST]Zdravo na site deneska posle 3 godini dobi odgovor ali za mene bese porazuvacki iskreno ne se nadevase deka ke me odbijat zaradi toa so imase dadeno i dokumneti od prv bratuced pa posle dade i dokumnet od pradedo mi deka bil bugarin...do deneska mi stose deka sum na finala proverka i sega samo so proveri mi go dade sledniot status Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин. Nz ako ima nekoj da mi kaze so da napravam ili dali ekoj bil u ista situacija i dali ima izlezes ili izgleda za mene e zavrasena procedurata ?
Zdravo na site deneska posle 3 godini dobi odgovor ali za mene bese porazuvacki iskreno ne se nadevase deka ke me odbijat zaradi toa so imase dadeno i dokumneti od prv bratuced pa posle dade i dokumnet od pradedo mi deka bil bugarin...do deneska mi stose deka sum na finala proverka i sega samo so proveri mi go dade sledniot status Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин. Nz ako ima nekoj da mi kaze so da napravam ili dali ekoj bil u ista situacija i dali ima izlezes ili izgleda za mene e zavrasena procedurata ?
Moj rodnina cekase 3 god so prv bratuced i so cicko odednas bese zadolzitelna xa malku vreme pak se vrati trazat dopolnitelnose izgubi deckoto.Pomina izvesno vreme otide licno vo bg i na salter mu rekoa izlezen ukaz.E sega idi licno moze e greska ima problem vo sistemot.Zdravo na site deneska posle 3 godini dobi odgovor ali za mene bese porazuvacki iskreno ne se nadevase deka ke me odbijat zaradi toa so imase dadeno i dokumneti od prv bratuced pa posle dade i dokumnet od pradedo mi deka bil bugarin...do deneska mi stose deka sum na finala proverka i sega samo so proveri mi go dade sledniot status Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин. Nz ako ima nekoj da mi kaze so da napravam ili dali ekoj bil u ista situacija i dali ima izlezes ili izgleda za mene e zavrasena procedurata ?
Си дал документи за предок Бугарин, а ти пишува статус дека немаш податоци за предок Бугарин??? Прво јави се да провериш дали тоа ти е вистинскиот статус, а ако ти е вистински... не знам, јас на твое место прво би поднел жалба, а потоа и тужба. Зошто тужба? Мој чичко на истиот начин ја тужеше Хрватска (тој имаше неколку законски основи да добие државјанство, а сепак го одбија) која одби да му даде државјанство, ама по тужбата тамошниот суд пресуди во негова корист.Zdravo na site deneska posle 3 godini dobi odgovor ali za mene bese porazuvacki iskreno ne se nadevase deka ke me odbijat zaradi toa so imase dadeno i dokumneti od prv bratuced pa posle dade i dokumnet od pradedo mi deka bil bugarin...do deneska mi stose deka sum na finala proverka i sega samo so proveri mi go dade sledniot status Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин. Nz ako ima nekoj da mi kaze so da napravam ili dali ekoj bil u ista situacija i dali ima izlezes ili izgleda za mene e zavrasena procedurata ?
А бе за ова изјавава од нотар ако не ја признаваат можам да ги сфатам пошто има луѓе што и невистини би кажале на нотар само за да им се поклопат некои работи. Факт е дека во матичните книги од тие години е хаос, и јас имав таков проблем, ама па изјавата на нотар може секој да ја даде за секого, а кога ќе кажеш за починат човек да тој е истиот човек, кој може да верува. Друга работа е што обично изјавиве ги даваат постари лица, пошто нели демек треба да го познаваат лицето, а тој што би го познавал дедо ми кој е роден 1920 година би бил и он пред умирање, и кривична и морална одговорност кој ќе понесе? треба од матичниве служби да даваат потврди, кај нив се грешките.da ama ako e tocno ova so izjavive na notar deka ne gi priznavale vekje, sto da pravam jas sum so dokument od arhivot dedo mi tamu e pisan
Bore
a vo umrenicata stoi Boris, i godinata na ragjanje ne se sovpaga za 2 god, i dadov izjava na notar, ako ne ja priznaat naebav