Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
mozi nekoj da kaze so e od 2015,sto mu se smenil statuso vo finalen pregled.
koj broj e (nemora da kazuva cel broj) za da znaeme do kade se fala odnapred

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Парламентот не рaбoти дo 8 мaј администрацијатa си работи нoрмaлнo мoже сaмo нa 6 дa празнува
ти изгледа не си ги учел празниците за интервјуто :D
го заборави 1 мај(2ри) – Ден на труда и на международната работническа солидарност.
6 мај – Гергьовден, Ден на храбростта и Б'лгарската армија.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Да, полно имаше, само другите ги разбркав LOL
јас лично на твое место БИ ГО ДАЛ доколку има негово име и презиме тогаш според мене колку толку докажува дека дедоти или прадедоти живеел во БГ. време/за бреме на владение,,во плус си неси во минус...[DOUBLEPOST=1461889174][/DOUBLEPOST]
Да, полно имаше, само другите ги разбркав LOL
греота си им го нарушил МИРОТ и спокојството:LOL::):ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1461890340][/DOUBLEPOST]
можеме со примери да се докажуваме вака или така...јас кажувам за брат ми и немам причина да лажам ...кога еднаш би го казниле сигурно нема да вози камион,нема да му се исплати на таа плата...сакате верувајте сакајте не,ама 4 години вози,нема ни една казна зошто има бг заменета,плус фирмата кај што работи сите се со такви возчки и со македонските предходно имаа проблеми..
...да не одиме надвор од темата на форумов,ќе не казнат админите...од мене толку за ова,позз
точно е моите другари кој живеат во германија и аустрија (со бугарски пасоши баеги време) возат со бугарски возачки тие ми велат ако не ни се буг.возачки несмееме ни да се доближиме до кола ане уште да се возиме во неа,,,,МОЖЕБИ ме лажат...незнам така ми кажаа

Последно уредено:
Член од
27 јануари 2016
Мислења
39
Поени од реакции
33
Moze nekoj da objavi od prokletata 2013 do koj broj e stignato so proverkata? Jas sum 120xx a poteklo podnesov pred edna godina.
Blagodaram

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
можеме со примери да се докажуваме вака или така...јас кажувам за брат ми и немам причина да лажам ...кога еднаш би го казниле сигурно нема да вози камион,нема да му се исплати на таа плата...сакате верувајте сакајте не,ама 4 години вози,нема ни една казна зошто има бг заменета,плус фирмата кај што работи сите се со такви возчки и со македонските предходно имаа проблеми..
...да не одиме надвор од темата на форумов,ќе не казнат админите...од мене толку за ова,позз
Ако живејш во Германија имаш 6 месеци да ја смениш возачката т.е. да полагаш испит наново. Ако не живејш во Германија и патуваш повремено неморат да се менвит возачката. Така е законот.

Е сега дали праеле проблем или не немош да знајш на кој цајкан ќе налеташ. Татко ми возит со БГ возачка сменета од МК застанат е од полиција 3 пати и не му рекле ништо, а знам еден пример од пријател исто со сменета возачка шо купил кола и го натерале да земвит часој и да полагат одново.
Koga kako BG gragjanin ke ja smenis MK vozackata dozvola vo BG dozvola ke si vozis kaj sakas vo EU i vo MK bez gajle.Jas imam soferi koj vozat kamioni so BG dozvola,i kamionite se na BG tablicki a koga se slobodni si vozat leki avtomobili so MK i so BG tablicki bez problem.
EU e teritorija vo koja site nejzini gragjani si gi koristat nacionalnite diplomi,sertifikati i sl. i ostvaruvaat so niv prava vo bilo koja drzava/clenka vo EU.Zatoa pred primanje vo EU nacionalnite zakonodavstva,pravila,standardi se usoglasuvaat so onie na unijata i taa funkcionira kako edna drzava.Vo toj kontekst i BG vozacka dozvola e validna.
Srekni Veligdwnski praznici....

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
18** од 2015-та, статусот ми се смени во финален во понеделникот, а пред година и две-три недели бев на интервју[DOUBLEPOST=1461920349][/DOUBLEPOST]
18** од 2015-та, статусот ми се смени во финален во понеделникот, а пред година и две-три недели бев на интервју

Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
Moze nekoj da objavi od prokletata 2013 do koj broj e stignato so proverkata? Jas sum 120xx a poteklo podnesov pred edna godina.
Blagodaram
16XXX/2013 isto pred godina odneseni dopolnitelni od voen arhiv I potvrda od Makedonsko Bugarsko Prijatelstvo, uste nisto...[DOUBLEPOST=1461922657][/DOUBLEPOST]
Blagodaram
16XXX/2013 isto pred godina odneseni dopolnitelni od voen arhiv I potvrda od Makedonsko Bugarsko Prijatelstvo, uste nisto...

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
Ce Ve zamolam dali ima nekoj potvrda od MBP Bitola NOVA sto velite so statistika da vidime kako izgleda posto vo mojata od Oktomvri 2015 god nema statistika i nisto posebno nema napisano za oblasta od kade poteknuva babami, kako sto gledam na potvrdava sto prethodno e postirase nekoj clen preku BKK strumica

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
До каде сум ?[/quote]
При крај си. Со какви документи си за потекло?

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Koga kako BG gragjanin ke ja smenis MK vozackata dozvola vo BG dozvola ke si vozis kaj sakas vo EU i vo MK bez gajle.Jas imam soferi koj vozat kamioni so BG dozvola,i kamionite se na BG tablicki a koga se slobodni si vozat leki avtomobili so MK i so BG tablicki bez problem.
EU e teritorija vo koja site nejzini gragjani si gi koristat nacionalnite diplomi,sertifikati i sl. i ostvaruvaat so niv prava vo bilo koja drzava/clenka vo EU.Zatoa pred primanje vo EU nacionalnite zakonodavstva,pravila,standardi se usoglasuvaat so onie na unijata i taa funkcionira kako edna drzava.Vo toj kontekst i BG vozacka dozvola e validna.
Srekni Veligdwnski praznici....
http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/driving-licence/driving-licence-recognition-validity/index_en.htm#!lightbox-uid-0

Обрни внимание на делот
Recognition of EU driving licences issued in exchange for a non‑EU licence.

Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
18** од 2015-та, статусот ми се смени во финален во понеделникот, а пред година и две-три недели бев на интервју[DOUBLEPOST=1461920349][/DOUBLEPOST]
18** од 2015-та, статусот ми се смени во финален во понеделникот, а пред година и две-три недели бев на интервју
fala drugar na odgovoro

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Ја имам поднесено пред две недели за происход и тоа БГ пасош од прв братучед, изјава на нотар и од БККС, се надевам дека нема да ме одбијат...

Sent from my D6503 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom