- Член од
- 8 ноември 2008
- Мислења
- 2.172
- Поени од реакции
- 1.266
Се што правите ти и таквите како тебе се само со една цел, а тоа е да се затапи острицата на Македонизмот и да се релативизира Македонската нација и држава (“измислен народ“, “Титова творба“, “Географски поим“ и слични глупости кои грците ви ги ставаат в уста).Не знам јас да имало нелогичности - еве одговарам:
Фобија во медицинското значи страв , а разговорно и што се отнасја до политически отношенија значи лошо отношение или непријаз'н, така е во бугарскиот и во некои други јазици ,би се очудил ако при вас не е така.
Македонија се вели на географската област Македонија уште од елинско време, тоа претпоставувам никој не го меша.
Јас ништо не си "мера", а одговарам на прашањето.
Јас имам идеја од историјата и знам дека имаме татарски голиот, но етногенезата на бугарскиот народ е посложена и до колку ми е идејата е иста со онаа на македонскиот народ (да не кажете сега: "Еве го призна дека има македонски народ" - Еми има се разбира, по завршувањето на османското ропство се добива поделбата, која од политиката поминува во народното самосвест (тоа се барем моите ставови, не мора на никого ништо)).
Користам google translator бидејќи е полесно од колку да влегувам во особеностите на македонскиот јазик. Како и ти нема да можеш да пишуваш на некој дијалект коректно, така јас не можам да пишувам со правилна граматика и сè друго. Да ама и двајцата ќе се разбираме ако хванем да зборуваме секој на својот јазик. Барем јас прочитав 7 страници тема без коренити проблеми. Да, малку е напрегнува, ама тоа си е нормално.
Не разбрав што ми е на нивото. А по сите отстапувања не видов одговор на единствениот ми прашање.
ПП: благодарам на модератора дека изменето оплесканите мислења.
Некогаш имате релативен успех (и вие и грците - намерно ги пишав со мала буква, затоа што зборот грци е епитет, а не име на народ), но воглавно ви се безуспешни обидите и одтаму вашата нервоза. Нам на Македонците (со голема буква) ни пречите онолку, колку што може да пречи една досадна зелена мува-брчалка (дури не и дојде и неа редот за смачкување). Со вакви “писанија“ само вие се срамите и бламирате, па никој не ве зема за сериозно... Само, како и да ве земе за сериозно кога вие не сте интелектуалци - производ на вроден интелект и наобразба, туку вашиот целосен “интелектуален“ интегритет е производ на политичка манипулација и злоупотреба. Ние точно знаеме кои сме и што сме, што е наше - и тоа си го браниме (нашето си го браниме), а сите вие останатите го напаѓате туѓото, него сакате да го грабнете и украдете, затоа што немате свое, немате свој национален идентитет. Вие сте крпеници од туѓи, откраднати обичаи, јазик, писмо, преданија и историја (ова се однесува на сите вас кои сте околу нас). Таквиот производ кај нас во Прилеп се нарекува : “партал-дипла“, односно, тоа е дипла составена од парчиња на искинати партали (најчесто од стара, износена облека). Навистина партал-диплите можат да бидат убави и здрави, но останува фактот дека се сепак направени од прособрани стари искинати партали...