Бел влакнест јазик

whenURdown

увезена пломба за петтка доле десно
Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
види вака. ако темава е веќе отворена се извинувам и комотно може да оде у канта.
многу ми треба помош,имам бела покривка на задниот дел од јазикот . у медицина го викат влакнест јазик. епа кога и да јадам тие влакна или таа бела покривка ја заробува цела храна и здивот многу лошо ми мириса. Некој ако имал ваков проблем и како го решил ?
ги знам причините ,добиено ми пошто многу конзумирам марихуана и цигари и алкохол. дехидрацијата си го прави своето. помош луѓе социјалниот живот ми умира ради здивот коњски .

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
КАНДИДА
Дифлузол и немаш гајле,намли со марихуаната алкохолот и цигарите, поише на кисело млеко.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Земи нож и или стругај го тој слој секој ден, или исечи си го јазикот и сам докарај си го умот.

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Јогурт, јогурт, јогурт.
Изгреби со лажичка тоа слојот, со топла вода и бикарбона измиј го. И на доктор нешо посаглм да ти препишат.

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Ќе си купиш нешто вакво...

ќе си го чистиш јазикот, средство за уста и гаргара со сода бикарбона. Ако не ти помогне набрзо, ќе си одиш на лекар, зашто може да се искомплицира (а некогаш ова е и показател на некои други болести)

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.838
КАНДИДА?!?! :O

Кандида е габична инфекција на вагината бее....

Dirty mind? Можда.

Влакнест јазик не барат посебен медицински третман... само пази на исхрана води редовна орална хигиена и избегнувај цигари. И прај почеста дезинфекција на устата со сода бикарбона или прополис.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
види вака. ако темава е веќе отворена се извинувам и комотно може да оде у канта.
многу ми треба помош,имам бела покривка на задниот дел од јазикот . у медицина го викат влакнест јазик. епа кога и да јадам тие влакна или таа бела покривка ја заробува цела храна и здивот многу лошо ми мириса. Некој ако имал ваков проблем и како го решил ?
ги знам причините ,добиено ми пошто многу конзумирам марихуана и цигари и алкохол. дехидрацијата си го прави своето. помош луѓе социјалниот живот ми умира ради здивот коњски .
По ова болдираново верувај човек не треба ни да ти одговори, но сепак знај дека има и добри луѓе на форумов.

Ќе одиш кај матичната, ќе ти препише една течност во вид на капки која се нанесува на јазикот, не ми текнува како се викаше, но доколку не преќинеш да ги земаш тие срања не јазикот, туку и целиот организам ќе ти се уништи, а тогаш ништо не помага.

whenURdown

Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
абе тие срања во дозволена количина се ок . сум бил многу детинаст изгледа.
прекинав со се такво.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
прекинав со се такво.
Зар има дозволена количина дрога? Не другар, нема, таа, а и алкохолот и цигарите се штетни.

Што побрзо тргај ги од употреба, зошто во спротивно ти ќе се измачуваш, а и покрај тебе и твоето семејство. Страшни се тие работи.

Ова ти го кажувам за твое добро :)

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
прекинав со се такво.
хахахаха ти си претерувал со непримањето на течности
јас сум имал два периоди од по 10+ џоинти во ден без прекин 6 и 3 месеци али вакво нешто ми се нема десено и не верувам дека може да се деси... мада јас пиев по 4-5 литри вода на ден у тие периоди :D

whenURdown

Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
хахахаха ти си претерувал со непримањето на течности
јас сум имал два периоди од по 10+ џоинти во ден без прекин 6 и 3 месеци али вакво нешто ми се нема десено и не верувам дека може да се деси... мада јас пиев по 4-5 литри вода на ден у тие периоди :D
јас зборам за период од две ипол години хроника и еве резултат ,јебига

whenURdown

Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
испадна дека сето е од крајниците!
збираат храна и смрдат

Kajgana Shop