Без Косово ја нема Србија - Нова заклетва за српската полиција

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Припадниците на српската жандармерија, специјална единица на Министерството за внатрешни работи на Србија од вчера добија нова заклетва. Најголем дел од текстот е посветен на Косово без кое како што се наведува „не постои српскиот народ и Србија“.
Сега српските специјалци се колнат дека „ќе победат или чесно ќе погинат за Србија“ како и тоа дека „Без Косово, не постои и Србија“.
Во Србија има над 3.000 припадници на оваа специјална единица која е под тешко вооружување и е под команда на еден човек, и по својот состав и моќности е многу поблиску до војската отколку на полицијата.

Ме заинтересира ова НОВА заклетва ...
Дали е ова „промена“ со новата власт?
се готви нешто во Србија или е ова чист популизам ... што мислите?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Нема што да се готви Косово е дел од Србија, крај... Никогаш нема да ја признаам таа квази држава!

L

.Lost Angel.

Гостин
Има уште во Србија структури кои сакаат да ја видат Србија како порано Србија има доста јака полиција и војска и добро обучени војници и полицајци (y) Инаку со новава власт сеуште незнам како ќе биде но не верувам дека така лесно Србија ќе го даде косово без борба дали порано или подоцна ќе падне нешто бидејќи едно 60% од Србите косово него даваме фали искра за избие војна помеѓу Србија и Косово но сепак пречка е тука Нато и Еу кои како крал и кралица манипулираат со Косово - А Србија не е толку јака како порано што беше во Времето на Милошевиќ но ... ќе видиме времево ќе покаже како ќе биде :) Исто има и доста Поранешни војници - Полицајци на Србија кои членуваат во Легија и други кои се доста признати војници како и едни не ми текнува елитна единица како се викаше што беа платени војници кои војуваа во Либија :)

К

командо

Гостин
САЈ
ПТЈ
Жанрадмерија

Доста моќни се полициските единици на србиве... Доколку дојде до директна борба гради у гради, косово (или било која балканска држава) ќе го папа од нив/

L

.Lost Angel.

Гостин
Нема што да се готви Косово е дел од Србија, крај... Никогаш нема да ја признаам таа квази држава!
Ниту јас бидејќи таму не живеат луѓе кои сакаат вистинска држава тоа се луѓе кои само перат пари и шверцуваат (n) една бомба и амин од нив се надевам дека еден ден ќе отидат тие луѓе'' :confused:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Кој те праша тебе/нас дали признаваме или не ...

Муабетов е дали нешто се спрема .. дали оваа химна е со доаѓањето на новава власт или ? популизам? (макар што поминаа иборите зошто би им требало популизам) ...

Да не си ги мериме сега дали сме го признавале Косово .. колку сме ние про српски .. срби браќа бла бла итн ..

Малце поконкретно содржајно ..

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Бабами ги тераше да се отселат од таму нема јбг прошло тоа ... мене ми е јасно дека тоа им е колевка на културата и црква и се им е од таму ама јбг сами си решиле да си се отселуваат пред 70тина години биле мнозинство

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Кој те праша тебе/нас дали признаваме или не ...

Муабетов е дали нешто се спрема .. дали оваа химна е со доаѓањето на новава власт или ? популизам? (макар што поминаа иборите зошто би им требало популизам) ...

Да не си ги мериме сега дали сме го признавале Косово .. колку сме ние про српски .. срби браќа бла бла итн ..

Малце поконкретно содржајно ..
Се спрема, поход кон Токио.. Песна ко песна, Излези момче кај нас се пееше па ете не тргна никој кон Солун да го завзема (исклучок сега што идат патриотите на одмори). Само си се патриоти и си искажуваат дека територија без оружје не се зема и дека не ги забораваат така лесно. :)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Нема да се откажат србите од Косово тоа е сигурно, вајда се спрема нешто.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Се спрема, поход кон Токио.. Песна ко песна, Излези момче кај нас се пееше па ете не тргна никој кон Солун да го завзема (исклучок сега што идат патриотите на одмори). Само си се патриоти и си искажуваат дека територија без оружје не се зема и дека не ги забораваат така лесно. :)
Излези момче ја пееја навивачи ... ова е ЗАКЛЕТВА НА ЏАНДАРИ

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Провокација можеби послем видовден o_O?
Можно е .. но не сум сигурен (ако може некој да потврди или објасни) дали заклетва во полиција се менува туку така за дневно политички цели (или провокации) често ... јас мислам заклетвите се „подолготрајни“ не се менуваат често ....

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Провокација можеби послем видовден o_O?
Да ама прво Албанската популација на Косово и Метохија почна со провокации напаѓајќи Српски автобус полн со деца, секако дека нема да им биде сеедно.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Да ама прво Албанската популација на Косово и Метохија почна со провокации напаѓајќи Српски автобус полн со деца, секако дека нема да им биде сеедно.
И овие решија .. еј ај ќе смениме заклетва ... онака за еднаш .. да ги стресеме малце ...
не мислам дека е тоа толку едноставно и наивно ... хм

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
И овие решија .. еј ај ќе смениме заклетва ... онака за еднаш .. да ги стресеме малце ...
не мислам дека е тоа толку едноставно и наивно ... хм
Па ако сакаш јаки војници, јачај ги со национализам после тие и по цена на животот се решени се пред нив да колат...

Kajgana Shop

На врв Bottom