Анализа на крв - толкување резултати

Убаво е вака кога некој ќе најде дека докторите потфрлаат на темата :D земај си магнезиум и со тоа регулирај си остеопороза и многубројните калцификати кои се ствараат во организмот и не ги слушај докториве што потфрлаат, убо си знаеш :cool: само гледај твоите претпоставени да не те разберат пошо може да биде лошо. :вонзем:

Не се мислеше на тебе тоа со докторите. Иначе за остеопороза, не тврдам дека магнезиум е лек, него дека е добар за третман, заедно со Omega 3, K2 MK7, D3, Boswellia, Boron.....

Не се мислеше на тебе тоа со докторите. Иначе за остеопороза, не тврдам дека магнезиум е лек, него дека е добар за третман, заедно со Omega 3, K2 MK7, D3, Boswellia, Boron.....
Станува лек во комбинација со веганство.

Правев редовна контрола и гледам нешто покачена вредност за шеќерот, што мислите дали е загрижувачки или не? Матичниот ми рече крвната слика ти е добра ама јас сега пребарав за вредноста и гледам "prediabetes". Па тоа малце ме збуни, а другово колку што се разбирам мислам добро е.

IMG_20190913_133557.jpg

Абе ај уживај, 5.8 ти бил шеќерот и се карактеризираш како prediabetes... :pos:
Што вечераше пред да ја правиш крвнава слика? :P

Правев редовна контрола и гледам нешто покачена вредност за шеќерот, што мислите дали е загрижувачки или не? Матичниот ми рече крвната слика ти е добра ама јас сега пребарав за вредноста и гледам "prediabetes". Па тоа малце ме збуни, а другово колку што се разбирам мислам добро е.

Прегледај го приврзокот 217189
Не се замарај со ова, мене стандард ми е 5.

Со оглед на тоа дека другите параметри се добри, најверојатно аномалија.

Тестирај пак за 1 недела, или ако сакаш да бидеш сигурен, Insulin OGTT, Авицена.

Оптимална вредност е <4

Којзнае што има јадено вечерта. Мене стандард 3.5, а може и до 5.5 да дојде зависи што јадам.

Абе ај уживај, 5.8 ти бил шеќерот и се карактеризираш како prediabetes... :pos:
Што вечераше пред да ја правиш крвнава слика? :P

Хахах па не се карактеризирам јас никако, само кога пребарав на нет за таа вредност ми даде некоја табела и пишуваше prediabetes :)

Со оглед на тоа дека другите параметри се добри, најверојатно аномалија.

Тестирај пак за 1 недела, или ако сакаш да бидеш сигурен, Insulin OGTT, Авицена.

Оптимална вредност е <4

Важи, ќе тестирам после една недела пак.

Којзнае што има јадено вечерта. Мене стандард 3.5, а може и до 5.5 да дојде зависи што јадам.

Ништо посебно немам јадено, накај 10 ипол - 11 вечерта изедов 2 сендвичи (4 парчиња леб "Микс од зрна") со хумус, маслинки, пиперка, патлиџан и сирење. Крвта ми ја земаа нешто малку пред 9 сабајлето.

Хахах па не се карактеризирам јас никако, само кога пребарав на нет за таа вредност ми даде некоја табела и пишуваше prediabetes :)

Важи, ќе тестирам после една недела пак.

Ништо посебно немам јадено, накај 10 ипол - 11 вечерта изедов 2 сендвичи (4 парчиња леб "Микс од зрна") со хумус, маслинки, пиперка, патлиџан и сирење. Крвта ми ја земаа нешто малку пред 9 сабајлето.
по 6-7 часот навечер не треба да јадеш ништо. Пошто додека се развари па се шмугне низ органите и крвотокот, ете ти можно покачување...

Испитај си HB-A1c и ќе видеш дали имаш навистина покачен шеќер во последните 12 недели.

... кога се има закажани лабораториски анализи предходниот ден треба да се јаде до 18.00 ч , а два дена предходно да се нема потешка физичка активност (да речеме боди билдинг), или пак да се пие алкохол и внесување на калорична храна!
Следната недела ќе тестирам прво уште еднаш обично па после ќе видам.
... правилно! никогаш со прво мерење и со добиениот резултат да НЕ се донесе избрзан заклучок каде според твојата вредност 5,8 мислам дека нема место за загриженост!
- секогаш „позитивен“ наод како твојот се потврдува со две испитувања!
П.С.
(лицата со променливо ниво на шеќер и оние со веќе поставена дијагноза за шеќерна болест, особено лицата во постара возраст, гојазните и оние кои имаат фамилијарна историја на болеста би требало да ги направат тестовите : Орален тест за толеранција на глукоза (OGTT) Гликозилиран хемоглобин (HbA1c) )

МИСЛЕЊЕ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ? ОБИЧНА ПРОВЕРКА Е НАПРАВЕНА
20191106_155717.jpg20191106_155723.jpg20191106_160430.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom