concrete
alte Esel
Vakvo nesto ????

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Такви немора да ги купува владата,јас ке им направам бесплатно едно јато такви![]()
Абе нека ми дадат некаков вид хартија и ќе го направам најневидливиот авион за радари
Кој го сакате поеќе?
Овој
![]()
или овој
![]()
Ако некој непријателски авион го види ви враќам априте од продажбата за авиончево.
Такви немора да ги купува владата,јас ке им направам бесплатно едно јато такви![]()
МОЖЕШ????? прати ми карактеристики и детали за твоите капацитети...
F-35 За во иднина многу добар авион за Македонското поднебје. Верзијата Б мислам дека е со VTOL па така да супер ќе е. (Ко инвеститор во авионот е Турската војска).
![]()
![]()
![]()
![]()
Таква технологија и скици за беспилотни авиони од 7генерација ,да ја откријам небива,само со владата може да се договорам![]()
koj ti bara tehnicki detali??? karakterisiki t.e. sto mozat i koi se tvoite moznosti da gi proizvedes i isporacas.... ostaj sea detali, pa 7 generacija...ostaj vlada...gledaj kkupuvac...
![]()
Конкрит да не работиш за ЦИА,па да сакаш да ме врбуваш да им изработувам специјални беспилотни авиони
![]()
jas mislam deka realno nie nemame potreba od avioni kaj ke gi letame ko sme 200 na 150 km vozdusno dovolni se hilikopteri i bespilotni letala za kontrola na granicite a za odbrana od neprijatelot potreben ni e protiv vozdusen stit sostaven od sofisticiran radarski s-em i raketi od tipot zemja vozduh so kompiutersko naveduvanje
Брат гледано така да мали сме ама пак колкав штит и да имаш од ракети не може тој сам да се брани. Како прво немаме толку пари за некои софистицирани штитови еднаш се стави нема апгрејд и нема ништо ново да му се стави. Второ глеј ги другиве држави со тоа нивниве стелт авиони особено овој новиов ф-35 што го препорачуваат и ние да го купиме лесно може да го средат тој штит. Плус има и други начини да го соборат тој штит и после тоа си беспомошен. Затоа потребно е да имаш и авиони. Па и како што денешните аналитичари велат и тоа сите го тврдат истото контролирај го небото и си ја добил битката така би било и кај нас во некоја недајбоже ситуација, ако би немале авиони за напади од небо и после можат што сакаат да ни праат така.
За во која иднина?
Знаеш ли бе колку коштаат овие?
Или мислиш дека ако влеземе у НАТО со попуст ќе ни ги дадат?
Нешо вакво е пореалистична аспирација:
Mirage 2000
Primary Function: Interceptor [Mirage 2000C];
All weather night and day missions [Mirage 2000D]
Contractor: Dassault
Crew: One, trainer--two
Unit Cost: USD 23 million
Powerplant SNECMA M 53 P2 jet engine / 9.7 t with afterburner
Dimensions
Length: 50 ft, 3 in (14.36 m)
Wingspan: 29 ft, 5 in (9.13 m)
Height: 17 ft, 0.75 in (5.20 m) -- Mirage 2000C
Weights Empty: 7,600 kg -- Mirage 2000C
Maximum Takeoff: 37,478 lb (17,000 kg) -- Mirage 2000C
Performance Speed: Maximum level speed 'clean' at 36,090 ft (11000 m) more than 1,453 mph (1,262 kt / 2338 km/h) -- Mirage 2000C
Ceiling: Above 50,000 ft / 16,500 m
Range: Combat range over 920 miles (800nm / 1480 km) -- Mirage 2000C
Armament 2 AM.39 Exocet, 1 1300 L drop Tank (855 nm)
1 1300 L drop tank, 2 ARMAT, 2 R.550 Magic (885 nm)
1 1300 L drop tank, 2R.500 Magic, 2 R.530D (885 nm)
4 Belouga, 2 1700 L drop tank, 2 R.550 Magic (1094 nm)
18 EU2 250 kg bombs (756 nm)
Солидни перформанси и пристапна цена.