Абе нека ми дадат некаков вид хартија и ќе го направам најневидливиот авион за радариТакви немора да ги купува владата,јас ке им направам бесплатно едно јато такви
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAАбе нека ми дадат некаков вид хартија и ќе го направам најневидливиот авион за радари
Кој го сакате поеќе?
Овој
или овој
Ако некој непријателски авион го види ви враќам априте од продажбата за авиончево.
МОЖЕШ????? прати ми карактеристики и детали за твоите капацитети...Такви немора да ги купува владата,јас ке им направам бесплатно едно јато такви
Таква технологија и скици за беспилотни авиони од 7генерација ,да ја откријам небива,само со владата може да се договорамМОЖЕШ????? прати ми карактеристики и детали за твоите капацитети...
За во која иднина?F-35 За во иднина многу добар авион за Македонското поднебје. Верзијата Б мислам дека е со VTOL па така да супер ќе е. (Ко инвеститор во авионот е Турската војска).
koj ti bara tehnicki detali??? karakterisiki t.e. sto mozat i koi se tvoite moznosti da gi proizvedes i isporacas.... ostaj sea detali, pa 7 generacija... ostaj vlada...gledaj kkupuvac...Таква технологија и скици за беспилотни авиони од 7генерација ,да ја откријам небива,само со владата може да се договорам
Конкрит да не работиш за ЦИА,па да сакаш да ме врбуваш да им изработувам специјални беспилотни авиониkoj ti bara tehnicki detali??? karakterisiki t.e. sto mozat i koi se tvoite moznosti da gi proizvedes i isporacas.... ostaj sea detali, pa 7 generacija... ostaj vlada...gledaj kkupuvac...
Ne ..mislev samo biznis da ti nabacam...Конкрит да не работиш за ЦИА,па да сакаш да ме врбуваш да им изработувам специјални беспилотни авиони
Брат гледано така да мали сме ама пак колкав штит и да имаш од ракети не може тој сам да се брани. Како прво немаме толку пари за некои софистицирани штитови еднаш се стави нема апгрејд и нема ништо ново да му се стави. Второ глеј ги другиве држави со тоа нивниве стелт авиони особено овој новиов ф-35 што го препорачуваат и ние да го купиме лесно може да го средат тој штит. Плус има и други начини да го соборат тој штит и после тоа си беспомошен. Затоа потребно е да имаш и авиони. Па и како што денешните аналитичари велат и тоа сите го тврдат истото контролирај го небото и си ја добил битката така би било и кај нас во некоја недајбоже ситуација, ако би немале авиони за напади од небо и после можат што сакаат да ни праат така.jas mislam deka realno nie nemame potreba od avioni kaj ke gi letame ko sme 200 na 150 km vozdusno dovolni se hilikopteri i bespilotni letala za kontrola na granicite a za odbrana od neprijatelot potreben ni e protiv vozdusen stit sostaven od sofisticiran radarski s-em i raketi od tipot zemja vozduh so kompiutersko naveduvanje
Skapo e kontroliranjeto na neboto...mislam vistinsko ne za parada...daleku nad finansiskite moznosti na skapanica kakva e Makedonija......Брат гледано така да мали сме ама пак колкав штит и да имаш од ракети не може тој сам да се брани. Како прво немаме толку пари за некои софистицирани штитови еднаш се стави нема апгрејд и нема ништо ново да му се стави. Второ глеј ги другиве држави со тоа нивниве стелт авиони особено овој новиов ф-35 што го препорачуваат и ние да го купиме лесно може да го средат тој штит. Плус има и други начини да го соборат тој штит и после тоа си беспомошен. Затоа потребно е да имаш и авиони. Па и како што денешните аналитичари велат и тоа сите го тврдат истото контролирај го небото и си ја добил битката така би било и кај нас во некоја недајбоже ситуација, ако би немале авиони за напади од небо и после можат што сакаат да ни праат така.
More tie pari sto ke gi frlite za avionite bolje da zememe helikopteri i resen e problemot. Na primer ovie MI-35За во која иднина?
Знаеш ли бе колку коштаат овие?
Или мислиш дека ако влеземе у НАТО со попуст ќе ни ги дадат?
Нешо вакво е пореалистична аспирација:
Mirage 2000
Primary Function: Interceptor [Mirage 2000C];
All weather night and day missions [Mirage 2000D]
Contractor: Dassault
Crew: One, trainer--two
Unit Cost: USD 23 million
Powerplant SNECMA M 53 P2 jet engine / 9.7 t with afterburner
Dimensions
Length: 50 ft, 3 in (14.36 m)
Wingspan: 29 ft, 5 in (9.13 m)
Height: 17 ft, 0.75 in (5.20 m) -- Mirage 2000C
Weights Empty: 7,600 kg -- Mirage 2000C
Maximum Takeoff: 37,478 lb (17,000 kg) -- Mirage 2000C
Performance Speed: Maximum level speed 'clean' at 36,090 ft (11000 m) more than 1,453 mph (1,262 kt / 2338 km/h) -- Mirage 2000C
Ceiling: Above 50,000 ft / 16,500 m
Range: Combat range over 920 miles (800nm / 1480 km) -- Mirage 2000C
Armament 2 AM.39 Exocet, 1 1300 L drop Tank (855 nm)
1 1300 L drop tank, 2 ARMAT, 2 R.550 Magic (885 nm)
1 1300 L drop tank, 2R.500 Magic, 2 R.530D (885 nm)
4 Belouga, 2 1700 L drop tank, 2 R.550 Magic (1094 nm)
18 EU2 250 kg bombs (756 nm)
Солидни перформанси и пристапна цена.