Кајгана форум

DrMTR
DrMTR
Аха.. Сите се со фабричкиот FW значи.. WRT54GL е еден од најдобрите рутери некогаш произведени. Колку време се стари.? Дали од пред некое време така те дисконектира , или од самиот старт е така, откако си ги ставил.?
DrMTR
DrMTR
инаку зошто користиш свич? Може до него е проблемот. Зошто не користиш, рутер----свич , т.е рутерот да ги доделува ИП адресите, не мануелно да доделуваш различен пул на секој од рутерите. Свичот е глупава направа, и најверојатно до него е проблемот.
lunatik
lunatik
Sega zapocna ne e od samio pocetok ,ne e do svicot probav bez nego inaku koristam svic posto ima mn personalni kom i poveke kabli se ne moze direkno od ruterite..
DrMTR
DrMTR
значи кабел од интернетот---рутер---свич. Најдобро е да ти бидат во оваа насока поврзани, бидејки рутерот доделува ИП (Веројатно има DHCP активирано на него), додека свичот не доделува ИП адреси. пробај поврзи ги во тој редослед што ти го кажав, и пиши ми пак.
DrMTR
DrMTR
btw проба да ги ресетираш рутерите.? после ресет пак губат интернет..? секогаш интеревалот на кој прекинува интернетот е ист, или секогаш различно?
На врв Bottom