Кајгана форум

џимеј
џимеј
Авенџерс ми беше лош, за Бетмен пишав на темата... Нолан да не правеше блокбастер сега ќе си имаше направено неколку култни филмчиња кои ќе вредеа многу. Вака ептен нашминкани филмчиња не ми се по кејф... Креаторот на Boardwalk Empire е креаторот на Сопранови, а Мартин Скорсезе е режисер во многу епизоди (исто и Брад Андерсон).
џимеј
џимеј
На HBO е серијата, 2 сезони по 12 епизоди, на 16ти сега почнува трета сезона, јас сум фасциниран од тоа до каде е стигната телевизијата, толку добра серија, толку убави и перфектни карактери... Стив Бушеми... за него е специјално напишан ликот, како глуми алал да му е. Дај и шанса :)
penkaloto
penkaloto
ццц, значи све хејтери на Авенџерс се собрале. Го гледав у кино и искрено уживав, забавен е бе... на моменти си помислував дека Хулк ќе ме изеде:))) Ако си го гледал дома да знаеш дека не е тоа тоа...
џимеј
џимеј
Дома го гледав, кога излезе сега двд рип, на кино дојдов за бетмен пошо полагав испити нешто... кај ќе идам по скопјето на топлово :)))
Имат нешо сега филмчиња, во другиве кино сали во Скопје??? Барем ти ги пратиш нив :)
penkaloto
penkaloto
Ех,па нормално... истиот муабет го имав со Влатко_Ѓорче, он па го гледал на кино снимка. Иако за вкусови не се дискутира, оценка погоре сигурно ќе му дадеше да го гледаше у кино. :)
Во рамстор појма немам што се дешава, а милениум се знае:) Што убаво ќе беше со пошарена понуда и повеќе кино сали...
џимеј
џимеј
"Ко не воли Авенџерс, не треба ни да живи" :D

Иначе пушти Телма :D
џимеј
џимеј
Conversations with other women го давет. Го обожавам филмов.
penkaloto
penkaloto
Мe too... Кој можеше да претпостави дека тие двајца се бивши сопружници :) Колку беа само добри дијалозите, ептен ме бендиса сценариото. Дур го глеав филмов во себе си мислев,како не беа барем четвртина толку добро напишани нашиве филмови како овој. До толку појма да се немало...само пцуења и ништо друго :(
penkaloto
penkaloto
Последна романса што ја гледав и ми свиѓаше беше Never let me go. Ако не ти е гледан филмот ѕирни го, пошо мислам дека ќе ти се свиѓа.
http://www.imdb.com/title/tt1334260/
џимеј
џимеј
Многу добро им ги погодиле улогите, овај Арон Екарт или како и да се викаше ми се свиѓат како актер, едно онака просечно филмче му е... Love happens, со Џенифер Анистон исто, не е ништо посебно а два пати го имам гледано... фала на предлогот, јас не знам шо да ти препорачам пошо нишо не сум гледал, ама сакам Dogvile да го гледам, одамна му се токмам и никако време да најдам.
penkaloto
penkaloto
Не ми се верува дека уште не си го гледал Догвил. А се сеќавам пред неколку месеци на темана те чекаа да го изгледаш и прокоментираш па после да свртат друг филм:)) ахаахаха... Ќе остареш морееe :)))
џимеј
џимеј
Месеци... можда и година поминала :D за нигде сум, ќе речам некој филм ќе го гледам и после ќе гледам сосем десети. Имам другар таков, му се љутам ко ќе прајт така... а јас ко ќе прам аку :) )))
џимеј
џимеј
Се заинаетив и го изгледав Догвил :)))
penkaloto
penkaloto
Алелуја, значи да очекувам снег да заврне :))) (а богами какво е времево...)
Ти ги читам во моментов импресиите од филмот.
џимеј
џимеј
Можев поопширно да напишам ама пак што и да кажев ќе го повторев со сигурно некоја друга рецензија или дискусија на времето кога беше актуелен :D
џимеј
џимеј
Garden State!!!!! Само шо го изгледав................ како не сум го гледал порано... Ме исполна филмов.
penkaloto
penkaloto
Во watchlist ми е. Штом е добар ќе го изгледам што поскоро :)))
Хах, овој Зак да ти бил режисер и сценарист на филмот. Сто посто содржи некои автобиографски моменти:)
џимеј
џимеј
Баш она неконвенционална љубовна приказна... at least Натали Портман е во филмот :))) и имат многу добар саундтрак и мислам дека ќе ти се свиѓат, глеај го побрзо. Ко јас Догвил. :))
penkaloto
penkaloto
Оуки :)
Наместо во петок навечер да лумпуваме, ние ко стари моми гледаме романси, хахаха... вечер сум спремна за нешто пожестоко и ќе го гледам овој - http://www.imdb.com/title/tt1456941/, а после него Platoon на Оливер Стоун. Срам да ми е, се нарекувам филмофил, а се уште го немам гледано филмов.
џимеј
џимеј
Platoon е одличен, ме потсеќат ко седев цел ден пред телевизор со дивиди и сараунд наместо сега пред 15 инчен лап топ :) ... а тој од линкот прв пат го гледам... Еј иначе сега прочиав во Тривиа дека е тро автобиогравски филмов, дека Зак Браф стварно работел во кинески ресторан пред да ојт на кастинг за Скрабс :)
Back
На врв Bottom