Кајгана форум

Abu-Bakr
Abu-Bakr
mnogu!!
Исус Христос
Исус Христос
грешиш знам доволно за исламот онолку колку ми треба, али не го плукам или црнеам едноставно ако се отвара дебата за него изнесувам факти заосновани на научни докази.
Исус Христос
Исус Христос
наброј едно чудо на мухамед али пази да се работи за помагање на луѓе. Не поместување на дрва.
Abu-Bakr
Abu-Bakr
so voljata na Allah imal mokj da predvidi idnina(golem del od toa sto rekol vekje e potvrdeno) da leci slepci, mesecinata ja prepolovil na pola, voda tecea niz negovite race...!
Исус Христос
Исус Христос
добро да те прашам стварно мислиш дека ја преполовил месечината ??? (те прашувам како обичен човек не верник , чисто на база на здрав разум ), друго колку време му требало да го состави куранот, од прилика ???
и конечно дај пример кај помагал на луѓе ???
Исус Христос
Исус Христос
едно е да читаш книги а сосема друго е да веруваш во напишаното.
Abu-Bakr
Abu-Bakr
so mokjta na gospod mozno e iako nasata logika toa tesko go prifakja.
Abu-Bakr
Abu-Bakr
Прогледување на слеп човек

Имам Бејкеки бележи од Осман Бин Хунејфа дека кажал:
Чув дека кај Аллаховиот пратеник с.а.в.с. дошол еден ќор човек и му се пожалил дека го изгубил својот вид. Човекот му рекол на Мухаммед с.а.в.с: о Аллахов Пегамберу! Немам никој кој би ме водел затоа што сум слеп, и дека му било толку тешко да оди. Аллаховиот пратеник му рекол: оди земај абдест, клањај два рекати и речи:
Abu-Bakr
Abu-Bakr
Мој Аллаху! Те молам и ти се обраќам со угледот на твојот пратеник Мухаммед с.а.в.с. пратеник на милоста. Михаммед...
Abu-Bakr
Abu-Bakr
ne mi stignvaat bukvite da ti napisam
Исус Христос
Исус Христос
za sto da ti stignat kratko i jasno e prasanjeto dali mislis deka stvarano muhamed ja podelil mesecinata . prasanje koe ti go postavuvam vo sostojba na zdrav razum bez verski ili bilo kkavi primesi obicno prasanje ??? (treba da si pomesten vo umot ako mislis deka toj ili bilo koj moze da podeli kosmicki objekt ) sem meteor ili asteroid
Abu-Bakr
Abu-Bakr
so voljata na Allah mozno e da se podeli, no on sam od sebe ne mozel.
Исус Христос
Исус Христос
zabegan si prijatele samo tolku mozam da ti kazam !!! beter od al kaida si :))
Abu-Bakr
Abu-Bakr
ne me znaes, taka da mozes da kazes sto sakas :)
Исус Христос
Исус Христос
zborovite go opisuvaat coveka povejke od negoviot karakter
Исус Христос
Исус Христос
tuku fati nekoja devojka duri kisnes na forumov :), ne se losi albankive bas pred mesec dena zapoznajv edna :))
Abu-Bakr
Abu-Bakr
odamna si fativ,.. zenet sum :)
blaze sii.. teraj si taka...
Исус Христос
Исус Христос
баш ми е мило :)), najpameten cekor si napravil
Abu-Bakr
Abu-Bakr
kako da pravam so kirilica da pisam znaes?
Исус Христос
Исус Христос
stisni na alt i shift istovremeno ce ti prefrli na kirilica
Back
На врв Bottom