Прајме муабет за потрошувачка од пола литар на отворено, и литар градска... конкретно за битолските зими (и чистите улици низ градот) количето е идеално, особено ако живејш некаде в населба. Ич нема уво да те боли дали поминал чистач или не...
abe da , ama neznam kolku mi gi citase prethodnite komentari vo forumot , deka to 1 litro i te kako ja smenva matematikata, ako ne si go procital eve, ako si procital ignoriraj . Prosecno vozenje si vikam za 4 godini 70 000 ( vikas gradska 1 l a na otvoreno 0.5, znaci sredna vrednost 0.75 l na 100 km pluss so 4x4)
ako presmetame na tie 70 000 iljadi vo cetiri godini ke dobieme nafta plus 525 litri pomnozeno so tekovnata x 71 denar = 37 275 denari ( zborame za cetiri godini = 4 zimi ) ziveam vo centar , ulicite se znaj bitola ne se cisti ama seto to traj vo vakvi nepogodi maksimum eden mesec ,
zemi vo predvid deka ne sekoj zima e vakva kakva so e ovaaa, e pa za toj mesec so ke se vozam so taksi i od prilika ke dam 70 den ili eve neka bidi 150 denari ke potrosam maksimum maksimum 10 000 denari vo cetiri godini na taksisti ? a kaj se uste 27 iljadi ? ))
- sigurno znajs
po servisi )
e gledam deka gi sakas 4x4 ( neli imas audi) i mokni koli ama mene eve imam bmw 320 d , silno e mokno e ne deka ne e ama gradska ko ke dojdi da ja vozam vikam ostaj peski ke odam, 8 - 9 l e tuka pojke me radva da najdam kola so potrosuvacka 5-6 i ic kuro da ne me boli kolku sum vrtel niz grad i kolku sum setal oti mnogu ke potrosela ,
За пораката, знам...
Секоја кола е трошок. Неможи да биди и брза и силна и 200 да оди и 3 литри да троши.
п.с. Вујко ми има фиеста 2008, 1.4 TDCi фул опрема, прв сопственик е, сака да ја продај... ако си заинтересиран, ја ти линкче... http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=254280
за трошење, троши 2 литри помалце од голф 4.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.