Kosta Slajfkata
Поени од реакции
0

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

• zosto da bidis revoltiran so vehabitee vo posledno vreme ti se zakanaija tebe te maltretiraat ti pravat nekoe zlodelo
    zosto ne te revoltiraa onaa crkvaa sto najavuva palenje na kuranot vo amerika kako se vika neznamm,,, zosto toaa ne te zagrizuva tuku vehabistite aj vi se molam ostaveteegi muslimanite na raaadddd dosta nee veke od vasitee kritiki de palenje kuran de karikaturi de vojnii ugnetuvanja vo palestina mesanje vo verski custva mesanje vo muslimanka da ne nosi samia eejjjj,, demokratijaa e kako sakam ke se nosamm ,, zosto da se zabranuvaa zosto da se vojuvaa vo irak zaradi hemisko ,, go najdoaaaaaaaaaaa vo avganistan zari stoo osama bin laden go baraat i go najdoaaa ,,, gledajgi rabotii na povnimatelen nacin i gledaj sto pisuvaas i gledaj da ne navredis nikoj gledaj da go cenis toj sto te ceni,, i ne mesajse vo sekoe nesto sto nemas poznavanje ,,, bidimi pozdraven dobra nok.
    vidi priatelcee neznam koja tiee poentataa
    za nas kuranot e sveta kniga vo koja veruvame deka e bozja kniga,nie muslimanite veruvame vo eden edinstven ne sporedliv bog koj nema sin nitu sdruzenik i nikoj nema pravo da bide obozavan osven nego.i za nas voopsto nee slep veruvanje,, toa stoe za tebe , toa sie tvoja rabotaa ,, no ti voopsto ne bi trebalo da se griziz za drugite vo sto veruvat i kako dali slepo ili ne ni svesno znaame vo sto veruvame, ti gledajsi samiot kako ke si veruvas jas ne ti se mesamm tebe tovata vera mene mojata ,, za di kritikuvas nekogo i nesto treba prvo da se spoznaes so toaa , da go procitas kuranot i koga ke go procitaas togas ke kazis dalie slepo ili nee akoe slepo za tebe togas ne prifakajgo, prifatigo ona sto mislis deka treba ,,,
    de majkata izgleda ti si porasnal , izgleda voopsto ne si civiliziran so toaa sto navreduvas ili obozavaas da navreduvas drugi sto se sprotivni od tvojata religija , jas bi ti sovetuval da gi gledas rabotite na povnimatelen nacin
    bes da navredis nikogo , ako si ti civiliziran nema voopsto taka da reagiras i da ne navredis ,, zatoa ne ni se mesaj vo nasata religija i nie ne ti se mesame vo tvojata praktikuvajgo ti toa sto mislis deka e najdobro pa ostavi ne nas , zivejgo zivotot onaka kako sto go zamisluvas ,pa ostavigi drugite da si go zivaaat zivotot onaka kakos tie go zamisluvaatt , ni si ti nikoj nisto da im sudis ,,, ako me razbra ok ako ne da si mi zdrav i ziv , pozdravceee .
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
Back
На врв Bottom