BYD во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
цените воопшто не се атрактивни
пр. за најмалиот и нај евтин модел цената тука и во еу се разликува многу конкретно најниската цена е повисока за барем 25%
10081.jpg

10083.jpg

1790918556945.png
За да се одлучам да купам кола која вчера се појавила на пазарот треба да ме прелаже/привлече најпрво со цената и тоа барем 25-30% поефтина од тоа што е моментално докажано на пазарот.
Зашто да земам некои мини количе коа можам тојота седан да купам и тоа за помалце пари на пример.

Видете ги цените во Србија и кај нас па направете споредба. Не е реално да имаат над 3.000 евра разлика. Пазарна логика 0 - за да можеш да се пробиеш на пазар, на почеток мораш да бидеш и поевтин. Еве јас бев заинтересиран за ATTO3 Evo и очекував да биде 1к еур поскапа од застапникот во Србија, а не 3.
Ако не намалат цени, отидоа јабана уште непочнати.

Прегледај го приврзокот 488375
За да се одлучам да купам кола која вчера се појавила на пазарот треба да ме прелаже/привлече најпрво со цената и тоа барем 25-30% поефтина од тоа што е моментално докажано на пазарот.
Зашто да земам некои мини количе коа можам тојота седан да купам и тоа за помалце пари на пример.

Како секој просечен татко кога купува прва кола на дете.
"Зашто да даваш пари за Фиеста, за истите пари ќе земеш Мерцедес Ц200 (2004та), бајаги лимузина"

Не сите имаат иста потреба од колата.

На муабетот за докажани брендови. Да ги земеме Џили пример.
Некој ќе си рече не купувам Џили, ќе доплатам и ќе земам Волво.
А тој недокажан Џили го купи целосно Волво.

И BYD не е воопшто наивен играч.

Овие електрични идат до 150-180к и после можеш комотно во отпад да ги однесеш. Батеријата и моторите коштаат илјадници евра да се сменат. На втора рака се тотален нонсенс да ги купиш. А и на прва ако планираш повеќе од 8 години да ги чуваш. Батеријата затоа има 8 години гаранција, после тоа капут.

Овие електрични идат до 150-180к и после можеш комотно во отпад да ги однесеш. Батеријата и моторите коштаат илјадници евра да се сменат. На втора рака се тотален нонсенс да ги купиш. А и на прва ако планираш повеќе од 8 години да ги чуваш. Батеријата затоа има 8 години гаранција, после тоа капут.
ESnLsTQXYAEbiFR.jpeg

Читни за electric car deprecation па после коментирај досетки.

Electric cars lose about 40% to 50% of their value after three years.

Оправките на овие коли коштаат многу, и ако има големи проблеми возилото станува само отпад. Нешто како стариот телефон што го имаш. А обична кола на бензин и дизел дури и по дваесет години ќе можеш да ја продадеш и некој да ја вози и поправа за ефтино

по лакоми трговци од македонскиве нема на свет!
и ова не е само за коли истата песна е и со: храна, техника, облека...
И јас сум трговец, на германските цени ставам плус за транспорт и царинење и то је то. Не знам кај ги ископаа овие 5-6000 евра разлика со Европа?

Читни за electric car deprecation па после коментирај досетки.

Electric cars lose about 40% to 50% of their value after three years.

Оправките на овие коли коштаат многу, и ако има големи проблеми возилото станува само отпад. Нешто како стариот телефон што го имаш. А обична кола на бензин и дизел дури и по дваесет години ќе можеш да ја продадеш и некој да ја вози и поправа за ефтино

Размислуваш еднострано.

Редовното сервисирање чини помалку, возењето на струја е поефтино. Ти за 8 години и 180 000км веќе си направил голема заштеда, па дури и скапото менување батерии ти станува исплатливо.
*за 8 години ќе има технолошки напредок и за батерии.

Видете ги цените во Србија и кај нас па направете споредба. Не е реално да имаат над 3.000 евра разлика. Пазарна логика 0 - за да можеш да се пробиеш на пазар, на почеток мораш да бидеш и поевтин. Еве јас бев заинтересиран за ATTO3 Evo и очекував да биде 1к еур поскапа од застапникот во Србија, а не 3.
Ако не намалат цени, отидоа јабана уште непочнати.

Во Србија се помали давачките, немаат акциза (данок на моторни возила), ама ова пред се се однесува на колите со внатрешно согорување. За плаг ин има попуст од 50% на акцизата кај нас.

За електричните коли нема акциза па и мене ме чуди толкава голема разлика.

Back
На врв Bottom