Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
7 на 6 од прва минута… :facepalm:

Старио малце ги имеша брзините денес, ваљда лекцијата ќе ја научат и ќе престанат со експерименти.

За жал, сезоната упте непочната ќе заврши за нас во Европа. Следат 2 тњшки гостувања и ќе биди чудо да останиме непоразени.

Ова утакмица беше клучна за пласманот понатаму и мораше да се добие.

То е то, трансфер периодот е промашен ова сезона, да се надеваме дека за наредна уште од сега ќе почнат да договорат играчи.

Денес се избламиравме за сите пари!

мирче и колакович се промашена инвестиција,поиграа кога шпанците се подопуштија и лагано ја привршуваа текмата

иранецот не можи сам,му треба тандем

важна текма,а игра прикажана полоша од најлошата текма минатата сезона

со ваков пристап,воиграност,желба,можности,прашање е дали ќе има излез во европа за в година,а не за титули

посебно после оваа текма каде шпанците покажаа како се игра против овој тим на пелистер,веќе овај пелистер може да биде жртва на секоја екипа
Drugar so toj izraz “TEKMA” tekma mi gi napraj madinjata, mislis deka si “fensi” ili deka mnogu razbiras !?

Pelister se saka i koga gubi ! Izgubivme, ne pokazvame borbenost, bevme ocajni… prva “tekma” cekajte rano e za se uzivajte malce i favoritot vo grupata izgubi doma 4 razlika, sramota e to so vikate po igracite ! Nie sme selski mentalitet gubime i site ne cinat lani 6 treneri smenavme, a koga bevme sampioni 3 godini so red Fitiljot car bese?! Daj malce so tie selski razmisluvanja, nemale den!

Se sekavate lani koga gubevme od Ohrid vo Ohrid 6 razlika na poluvreme ? Ova godina so istiot i oslaben tim nereseno izigravme a se radvavme ! Poleka bidete malce prisebni nema potreba od plukaje po igracite !

Dolga e nivata !
Da go turam vo ovie so se potsmevat od ona seloto mesano !

Drugar so toj izraz “TEKMA” tekma mi gi napraj madinjata, mislis deka si “fensi” ili deka mnogu razbiras !?

Pelister se saka i koga gubi ! Izgubivme, ne pokazvame borbenost, bevme ocajni… prva “tekma” cekajte rano e za se uzivajte malce i favoritot vo grupata izgubi doma 4 razlika, sramota e to so vikate po igracite ! Nie sme selski mentalitet gubime i site ne cinat lani 6 treneri smenavme, a koga bevme sampioni 3 godini so red Fitiljot car bese?! Daj malce so tie selski razmisluvanja nemale den!

Se sekavate lani koga gubevme od Ohrid vo Ohrid 6 razlika na poluvreme ? Ova godina so istiot i oslaben tim nereseno izigravme a se radvavme ! Poleka bidete malce prisebni nema potreba od plukaje po igracite !

Dolga e nivata !
Da go turam vo ovie so se potsmevat od ona seloto mesano !
Прав си и ти и другите долга е нивата но едно да биди јасно ваков пристап и пораз не смеј само така да се прикрие мора да има критика а не да ги затвораат коментарите да се враќаме чекори назад нека си кажи рајата да тепавме да пишеше некој оти вака оти така тогаш пеки но сега имаат сите право да си кажат шо мислат грепки мал милион и мора со критика да се смени нешто ако му се поништи од старт демек добро е сјај следната сезона тогаш за кој кур ги земаа играчи ко играат сите тие од лани овие сега шо ги зедоа за шо се са се пополни бројка некој работи се не јасни исто за голман од авион се гледа дека фали дека на никулот не му оди а тој малиот го заборавиме дека е кај нас лоно ја посра со 7-6 шо значи мора да се кажи и по рекоја уназад овие не прочитаат како буквар и сега е лошо шо другите само треба да препишат оти ние освен да смениме нешто во одбрана во напад немаме шо тоа се игра месеци уназад само на фитиљот да шутира или проигра пикер ај до лани можеше инкрило кај деки сега го нема ни тој луксуз муабето ми е дека мора да се кажат некој работи а не да се туркаат под тепих оти ова излезе се потрошија парите за лино а тој да не троши за докажани играчи да има за него пари си зеде не докажани деца на кој и тој самиот не му верува не ги игра некој работи се по лоши од лани!
Само со критика можи да се подобрат работите а не само да чекаме дури некогаш си мислам дека сме непто проколнати шо само нас вакви работи ни се дешаваат во градот

Прав си и ти и другите долга е нивата но едно да биди јасно ваков пристап и пораз не смеј само така да се прикрие мора да има критика а не да ги затвораат коментарите да се враќаме чекори назад нека си кажи рајата да тепавме да пишеше некој оти вака оти така тогаш пеки но сега имаат сите право да си кажат шо мислат грепки мал милион и мора со критика да се смени нешто ако му се поништи од старт демек добро е сјај следната сезона тогаш за кој кур ги земаа играчи ко играат сите тие од лани овие сега шо ги зедоа за шо се са се пополни бројка некој работи се не јасни исто за голман од авион се гледа дека фали дека на никулот не му оди а тој малиот го заборавиме дека е кај нас лоно ја посра со 7-6 шо значи мора да се кажи и по рекоја уназад овие не прочитаат како буквар и сега е лошо шо другите само треба да препишат оти ние освен да смениме нешто во одбрана во напад немаме шо тоа се игра месеци уназад само на фитиљот да шутира или проигра пикер ај до лани можеше инкрило кај деки сега го нема ни тој луксуз муабето ми е дека мора да се кажат некој работи а не да се туркаат под тепих оти ова излезе се потрошија парите за лино а тој да не троши за докажани играчи да има за него пари си зеде не докажани деца на кој и тој самиот не му верува не ги игра некој работи се по лоши од лани!
Само со критика можи да се подобрат работите а не само да чекаме дури некогаш си мислам дека сме непто проколнати шо само нас вакви работи ни се дешаваат во градот
Jas zborav ! Nikucot treba da go smeni ona tengaloto prilepsko Ice, ajde tolku vreme vo rakometot neka bidi trener na golamni, jas ne znam kako mozi donesoja 5 sredni bekoj eden od tie 5 ne igra ? Zosto gi donesovme ? Zemat plata ! Nemozi taka da se igra… jas pak velam nesto ne bese ko so treba Fitiljot kreni se ne sutka mu podava na serafimov … eden gol nemavme od 9 metri ….
Автоматски споено мислење:

Podobro loš početok so dobar kraj odkolku dobar početok so loš kraj ☘️☘️☘️☘️☘️

Ај шо губат од кој ќе стигнат селаните, не срамат и како народ со вакви потези.

А?

И две класи подобро да изигравме со противнички голман кој има 22 интервенции ( 14 во прво полувреме ) преко 50% немаше да победиме. Во напад немислам дека бевме толку лоши, колку шо во одбрана изигравме очајно и без поддршка од голмани(23 минута прва интервенција).

Имам и друг пат пишано за ова, НЕМОЖИ да се нарекуваш навивач на клуб, кој шо игра ПРВА утакмица во европа во сезоната, ти да земиш да му свириш во 40 та минута на тие шо плаќаш карта да одиш да ги гледаш, да бегаш од сала од утакмица во 40 та минута, а во меѓувреме да аплаудираш на противничката екипа, КОЈА ИМАШЕ ДВА СТАРТОЈ НА ШУТЕРСКА РАКА ЗА ВЗАТВОР. Тежок сељачизам и типичен македонец, не си го почитуваме своето и секогаш нешто друго поќе цениме од нашето, како сака нека изиграја играчите, сите се сложваме дека беше лоша утакмица, ама ти на првата европска да земиш да свириш по твојте играчи, тежок комплекс и сељачизам, и после се тепале за карти тие за дербиња, јас да сум управа, камери враќање и карти вгодина земање.

@joveko Ти пријателе во трите фан клуба на Пелистер, цело време сам се караш, плукаш по некој константно, очигледно тежок комплекс и незадоволството од самиот себеси го лечиш тука. Друг пат така ко ќе се погодиш маса до маса со некој од трите колективи на Пелистер, наместо да слушаш шо зборат, стани исилимусе на некој и размавајги шамари, а не само вака по форуми.

П.с Браво за организацијата пред утакмицата, штета шо не се заврши со победа.

Капитенот капитенски исто као и прошлата сезона. Некад ќе акне 10+ голови, следна утакмица го нема и лази по теренот како на психоделици да е. Уште коа ќе ми текне дека го бараа Фуксе као замена за Ласе Андерсон :pos: Најубаво да седнете со него на некое кафе на широк сокак и да позборувате дали стварно сака да ја носи капитенската трака и зошто за репрезентација го вади секад максимумот, а за клубот не. Кај игра 0 во одбрана, па уште да се брука офанзивно

@joveko Ти пријателе во трите фан клуба на Пелистер, цело време сам се караш, плукаш по некој константно, очигледно тежок комплекс и незадоволството од самиот себеси го лечиш тука. Друг пат така ко ќе се погодиш маса до маса со некој од трите колективи на Пелистер, наместо да слушаш шо зборат, стани исилимусе на некој и размавајги шамари, а не само вака по форуми.
Јас секако нема да сс размавам шамари секако не е мое ниво, но ако се доволно самокритични сами ќе си манат шамар да се освестат.
Автоматски споено мислење:

Имам и друг пат пишано за ова, НЕМОЖИ да се нарекуваш навивач на клуб, кој шо игра ПРВА утакмица во европа во сезоната, ти да земиш да му свириш во 40 та минута на тие шо плаќаш карта да одиш да ги гледаш, да бегаш од сала од утакмица во 40 та минута, а во меѓувреме да аплаудираш на противничката екипа
А што требаше да му апладират на манакените кои со првата утакмица ја затворија европската сезона. Секој има свој начин да го искажи незадоволството и се е легитимно, има луге што избират да пијат кафе со играчите и управата и да прифаќар дека ова беше лош ден а има и такви кој ваквата летардична игра ја сметат за непочитување на боите на клубот и самите навивачи и исвиркуват. Секој си има свој начин и не гледам дека некој поќе го сака клубот од другиот ако вината за поразот ја бара во нивниот голман маместо во сопствените редови.

Последно уредено:
Ко ќе ја гледам тактиката 7 на 6, нон стоп, FULL TIME-ALL THE WAY, се прашвам дали се врати 2017 година, дали е ова скриена камера?:tvg:
Дали се вратија времињата кога Лино си играше охајбе со репката на СП во Франција, со напаѓачка постава Фитил на среден и Орката на лев, надополнета со Лазаров и бевме топовска храна за сите.
Ама не било скриена камера, крај на 2026 година било.

Иста приказна, различни улоги, со то шо место Орката сеа тука е Хенигман.
Очај, дно дна, не можи и да се очекува нешто подобро, кога играш со 2 бека со бавни нозе, слаба техника, без дуел игра, без брзо исфрлање на топка.
Ко ги гледав вчера Фитило и Хенигман, колку време им требаше да се кренат и да ја исфрлат топката, па и Градимир Чаневски да беше, а не Лето на гол, немаше да поминат тие квази шут-чиња.
Дај бе, не се заебавајте, ете чита управата, следи шо се пиши по интернет, некогаш и пресензитивно ги сфаќаат критиките.
Толку нема координација, план, визија, помеѓу структурите во клубот, па да се седни малку рационално да се видат работите.
Да му се сугерира на стариот дека не оди вака, ниту пак ќе оди.
Стварно не ми е јасно шо визија има старио?
Нормално е дека треба време да му се остај, се знај дека оваа сезона не треба да има притисок, ама со ваква тактика не можиме да чекаме напредок, без разлика кои играчи би можеле да дојдат.
Каде бе со 7 на 6 цело време?
Која нормална екипа игра 7 на 6, цел меч, без престан?
Освен Гудме и некоја скандианавска екипа, јас не знам некоја екипа во Европа да игра ваков ракомет, а следам активно ЛШ, ЕХФ Куп ( по ново ЕЛ) преку 25 години.
Разбирам да играш без голман кога имаш исклучен играч, во краток период кога сакаш да го смениш ритамот на игра, ама константно ти да играш 7 на 6, е па ЧОРБА.
Ај шо играме хазардерски, ама со кој играчи играме?
Единствен техничар шо знај да игра ваков стил на игра е на трибини ( Миха Котар).
Јас не знам шо гледат толку во Мирче, со секоја чест за детето, ама далеку е дечкото од прв тим, тој реално треба да е 4,5 избор на среден бек, а не прв избор ко во случајот.
Не било развоен тим ова, ама некако ми делува моментално ко развоен.
Мирче треба да си игра во двојката, а ако веќе игра во прв тим, да игра во лигата со послабите екипи.
Вчера даде некој гол, да, ама на веќе завршена утакмица, кога ниту Ла Риоха не се замараа.,
Единствениот бек ( Татар) шо можи/можеше/требаше да напрај разлика со некој удар надвор од 9 ти не го земаш ни во состав, за кој да игра, Мирче?
Дај бе не не дупете.
Не знам шо мисли Лино, сериозно? Нелогични потези прај, нетипични за него.
Криво ми е само за публиката вчера, добра атмосфера, позитивна, и ко губевме -11 не падна атмосферата, да се среќни овие шо е не е времето до 2004 година, ако беше така, ќе летаја шамари на полувреме.
Со Хенигман ќе играме 7 на 6? Дечкото не е за напад, можи некоја инцидентна контра, ама да ти е прв лев бек? Тешко...
Вчера го убија во поим, не знаеше кај тера, го местеа на пробивање, го местеа на шутој од неизгледни позиции, во одбрана беше очај, сите дупки од пикер од кај него дојдоа.
Со Фитило ќе играме на среден? Милион пати е праен муабето.
Па дечкото секоја утакмица исто, ако не ја отвори добро и се губи, исто ко лани, ќе ги фрли во аут 3,4 топки на старт и толку, ако му фати голманот некоја топка уште појќе влегва во сивило.
Очај беше вчера, и пак ко лани, ко го седнаја на клупа незадоволен, и шлагот на тортата беше ко го кладе на преден да игра. 3-2-1, да брка, да сечи топки, то беше врвот, :facepalm:
Плус, како играч со тешка повреда зад себе, тој треба најпојќе да го штедат во одбрана, ако веќе игра одбрана да игра само на крајните дефанзивни позиции.
Вака џабе е, ем се троши за џабе, ем е тотално непродуктивен.
Истото ова шо ни се случи со Ла Риоха ќе беше и со Охрид, ако имаше ден Славиќ, и ако ги погодеа тие шутој на празна мрежа, најмалку 10 гола ни чукнаја на празна мрежа, без капка пот да потрошат во напад.

Не е толку поразот болен, колку шо нема напредок во играта.
Фати голманот, то е учиникот на добар голман, после и психички ја реметиш противничката екипа.
Ама, барем половина од ударите шо ги промашија нашите беа слаби удари, по средина на гол, кај шо рефлексно се отвора секој голман, без идеја во шут, без тактика, колку само да се упати удар, е па така нема да помини со Благојче Трајкоски, а не со шпански голман.
Треба да учиме од грешките, да се корегираат, а не да сме предвидливи на уште непочнат меч.
Вчера, уште во 4та минута и 5-0, се знаеше колку е сатот и се гледаше разликата во класи, не толку во квалитет колку во пристапот на играта и тактиката.
Одбраната очај, посебно бранење на линија од 6,не бушат од внатрешна страна, било која екипа со полунормален пикер не ремети како шо сака.
А та несигурност на централната зона прај дупки по дијагонали, па било која екипа со нормален бек шутер ќе не буши, така беше со Мате, така беше и со тој десниот бек вчера.

Се надевам дека со Нтанзи ќе се смени нешто.
Ако, не, уште отсеа можи да ја прогласиме оваа сезона за УМРЕНО. :popce:

Последно уредено:
Единствено шо треба да се критикува вчера е реализацијата, друго ништо. Ако ја гледате статистиката, во целост е на страната на Пелистер освен голманските одбрани. Не знам зошто толку надолго и на широко коментирате и дискутирате кога ништо не е издржано освен реализацијата. Секако дека со Нтазнзи ќе биди поинаку, то е факт, ама мислам дека не играше улога вчера то шо го нема Нтанзи.
И Октомври е веќе, не сум изненаден шо ја умревте сезоната, тие се Октомвриско-Ноемвриски муабети.
Осмиот играч вчера беше најдобар, освен тие шо укааа по нашите играчи. Срамота.
А вие шо ќе мавата шамари, искрено ве повикувам на наредниот натпревар да повелите да слезите да видите шо ќе ви се деси.

Толку очајно и немоќно никогаш не сме изгледале, пристапот беше како на рандом пријателски натпревар, а не еден од најбитните натпревари против директен конкурент за да се помини групата. Тимот изгледаше како првпат да се собрале на прв тренинг во сезоната.
Не тргна тактиката 7 на 6 и толку падна тимот, ако ни е идејата да играме 7 на 6 тогаш треба брзи играчи да отворат простор, со постава Хенгиман, Кузмановски и Серафимов и многу послаби екипи ќе не затворат.

Сите се жалат дека немаме голман ама треба нешто да изигра одбрана да не пуштат зицери за да можат голманите да фатат нешто. Има премногу дупки во одбрана прво треба тие да се средат па после да се гледа голмански учиок.

Најголем проблем е трансфер политиката на тимот, не донесовме ниеден играч шо ќе напрај разлика да изигра еден на еден да ја навлечи одбраната да отвори просотор за крило и за пикер вака се игра на сила и еден натправар ќе тргни нареден ќе биди блам како вчера.
Го пуштивме Тајник ги носиме за замена Мирче и Котар, ги пуштивме Хосни и Цехте за да го донесиме Серафимов и тука е најголемот проблем.
Вчера го затворија Кузмановски и план Б немаме, сигурно нема да фати Хенигман да дај 8 гола и Серафимов 10 па да сме во игра.
Барајте уште од сега 3 средни за наредна сезона, не еден па се погодил или не, туку 3, за да можи екипата да игра нешто во напад, да дај 30 гола лесно против било која екипа. Иначе вака ко вчера ќе имаме 8 гола на полувреме и ќе се бламираме па ќе треба да имаме голман со 25 одбрани за да победиме 20-19, така не ја бива.

Ова е голем шамар за правецот во кој се движи клубот, се надевам дека ќе се извлечи поука и ќе се стабилизираме и во иднина ќе се носат играчи шо ќе направат разлика, а не статисти.

Da se nadevame deka bese los den. Se pisi za golmanite tocno e deka ne fatija ama da.ne zaborajme deka bea cisti ziceri nashite ne gi fatija zicerite nivniot gi fati. Ushte ne mozam da razberam zoshto imase transfer period kaj nas. Od koja pricina ne se stavaat ili zemaat vo timot. Cekame oficijalno za noviot sreden, to ubo ama dali se ke smeni toj i prasanje e dali ke zaigra isto kako i drugite. Kolakovic go klava vcers praj dava gol vlegva eden na eden i posle go vadi. Pisevme.na startot deka ova sezona e za voigruvanje neso novo ke se slucva ama.izlea.nie gi voigruvame istitd igraci sho igrat zaedno 2-3.godini.

Back
На врв Bottom