Се повеќе Кинески брендови на автомбили во Македонија, дали вреди да се ризикува?

• Креатор на темата Креатор на темата Trolejbus
  • Време на започнување Време на започнување
Немам време, а би пробал како е со седењето кај кинезите.
Германците во средна категорија се криминал во тој поглед, јапонците исто.
Јас французи возам ради тоа што сум релативно суголемечок, во години и тежок троа. Е кај нив седењето е решено како треба.
Кој пробал, нека каже како е кај овие кинезиве. Имајки во предвид дека они немаат престава што е XXXL :) тоа прашање ме загрижува.

Јас французи возам ради тоа што сум релативно суголемечок, во години и тежок троа. Е кај нив седењето е решено како треба.
Кој пробал, нека каже како е кај овие кинезиве. Имајки во предвид дека они немаат престава што е XXXL :) тоа прашање ме загрижува.
i sedeno i vozeno povejke modeli ......
nee tesno kako vo matiz ako na toa mislis

Attachments

• IMG_20260710_103715291_HDR~2.jpg
    IMG_20260710_103715291_HDR~2.jpg
    680,1 KB · Прегледи: 32
i sedeno i vozeno povejke modeli ......
nee tesno kako vo matiz ako na toa mislis
Овој BAIC доаѓа у комшии.
Матиз е тезгере, ти у коли ли го ставаш :)
Ауди 4 ми е проблем да речеме, генерално ниско седење ми е проблем.
Ама знаејки ги кинезите дека немаат престава за европски и амерички габарити, треба да се внимава на тоа.

Седиштата им се класични како кај Хонда Цивик. Страниците се тврдо удобни,те држат во кривина. За погабаритни лица за две три години тие страници ќе пропаднат.
Ако бараш удобност и ширина на седишта барај bmw E60, серија 7 Е65, Серија 5 F10...
Мерцедес Е300-320 amg
Кај помали возила посебно овие новите небарај удобност како кај Е65 или F10..
Седан поевтина варијанта и солидни широки седишта Вектра Ц фејслифт.
Имам и Хонда акорд 2010 седиштата се потврди и помали за разлика од Тојота 2020 али кај хондата се поквалитетни во смисол шијаното,платното и самите пластика од по страните.
Во Тиго ејти про или донг фенг шајн тешко дека ќе те собери на седишта ако си над 90-100кг.

Овој BAIC доаѓа у комшии.
Матиз е тезгере, ти у коли ли го ставаш :)
Ауди 4 ми е проблем да речеме, генерално ниско седење ми е проблем.
Ама знаејки ги кинезите дека немаат престава за европски и амерички габарити, треба да се внимава на тоа.
Soferskoto odi vo site pravci gore dolu i po kosina, jas sum 110kg, 3XXL (haaa)taka da stom ima mesto za mene .....
Ako na toa mislis vo mercedes c220 2012/ne mozam da vozam povejke od 1h,se zakocuvam nema mesto knapE
imam i focus 2010 tamu polabavo mie, suzuki vitara 50/50 .....
Audi a3 2009 ,kako focusot slicno......
Povejke sliki utree od baic x35,x55 za mesto ...

Soferskoto odi vo site pravci gore dolu i po kosina, jas sum 110kg, 3XXL (haaa)taka da stom ima mesto za mene .....
Ako na toa mislis vo mercedes c220 2012/ne mozam da vozam povejke od 1h,se zakocuvam nema mesto knapE
Druze zabranija da se prikacuvaat sliki, Gemini,chatGpt,i slicni ai,gi povelkuva od sekade i se pravele zloupotrebi i editing......
Ako sakas na privatna ke ti pratam.....

Тука сме :)
Кај 110 таму и 115 :)
Затоа возам Партнер, ко во камионче да сум, раат.

Голема конкуренција и ниски даноци. Генерално огромен дел од автомобилите во Кина се до 100 000 јуани (околу 15-16К €) вклучувајќи и Електрични и Бензински мотори. Додека кога ќе дојдат во Европа тие модели се и двојно поскапи. Слично е и со Atto2, цена почетна му е 75К јуани (околу 11К€) додека во Европа е околу 20К евра.

Кинезите со своите марки ги принудуваат западниве да ги рушат цените. БМВ, Мерц и Ауди таму коштаат значително помалце.

Ako Geely во Македонија го продаваат EX2 електричниот за 15к евра тука некаде, тоа ќе биде бум во Македонија, Електричен автомобил за низ град 15к евра 325км досег.. Во Кина партали прават најпопуларен автомобил е

Ako Geely во Македонија го продаваат EX2 електричниот за 15к евра тука некаде, тоа ќе биде бум во Македонија, Електричен автомобил за низ град 15к евра 325км досег.. Во Кина партали прават најпопуларен автомобил е

Во Европа тој модел е со цена од 19500 па нагоре, не знам зошто мислиш дека може во Македонија да биде 15к

Back
На врв Bottom