Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    802
Тие АФД ги слушав нешто малку и стварно чекам некој да ми објасни како и од каде се они крајна десница. Што е тоа што ги праи крајна десница? Ебати глупиот модерен-либерален јавен наратив.
Кога класичните либерали на меркел се водат како десница, овие можат комотно да се крајна десница.

Тие АФД ги слушав нешто малку и стварно чекам некој да ми објасни како и од каде се они крајна десница. Што е тоа што ги праи крајна десница? Ебати глупиот модерен-либерален јавен наратив.
Политиката за мигрантите и тоа што сакаат гас од Русија

Кога класичните либерали на меркел се водат како десница, овие можат комотно да се крајна десница.
Не знам дали ми го сфати прашањето, ама само ќе го повторам, бидејќи не може никако да биде поедноставно од првичнава форма:

Што ги прави АФД крајна десница?

Кои нивни карактеристики?
Кои делови од нивниот партиски став ги прават крајна десница?
Каква е таа крајна десница, па дури и десница, со геј лидер кој е во геј брак?
Автоматски споено мислење:

Политиката за мигрантите и тоа што сакаат гас од Русија
Тоа?
rofl

Дали некој на континентов знае што е крајна десница и кои карактеристики ги има?

Последно уредено:
Не знам дали ми го сфати прашањето, ама само ќе го повторам, бидејќи не може никако да биде поедноставно од првичнава форма:

Што ги прави АФД крајна десница?

Кои нивни карактеристики?
Кои делови од нивниот партиски став ги прават крајна десница?
Каква е таа крајна десница, па дури и десница, со геј лидер кој е во геј брак?

Не знам ништо за АДФ (и не е тешко за дознавање...), ама муабетот ми е следен:
- не е толку бидно која е идеолигијата од АДФ, оти било која денешна идеологија може да биде квалификувана како „десна„ ако „оценувачот„ на идеологијата така одлучи,
- десните идеологии, „академиски„ кажано, се конзервативни, што значи сакаат да задржат одредени традицонални вредности (вера, традиции, брак, семејство, приватен капитал...),
- крајно десните идеологии се веќе видени: нацизам и фашизам, а познати се и „последиците„ од нивното владеење,
- и што е најбитно, ако реалните центри на моќ одлучат и оценат дека некоја партија е „десна„ или „крајно десна„, тоа се чини со (зло)намера за застрашување на домашната јавност од последиците од доаѓање на власт на „десните„ па тие центри на моќ чинат се‘, само десните партии да не стапнат на власт во државите од ЕУ (а „и шире„...).

Мислев дека си многу попаметен за да сфатиш дека ресурсите од надвор се лимитирани и не се таков сигурен извор за на долг рок да ја тераат војнава. Русија може уште долго да тера вака , Украина не баш
Населението во Русија не е преполовено, додека во Украина е.
И јас мислев за тебе ама после ова “Мислев дека си многу попаметен“ ќе подразмислам ;)

Па токму затоа ја спремаат ЕУропска, поточно еуропскиот ОТАН, да улета во шеснастерец.

Секаде е истата група на луѓе, истите оние кои слепо веруваат на западната мејстрим пропагандна машинерија, истите оние кои мислат дека маж може да има менструација, истите оние што мислат дека маж може да остане бремен, истите оние што мислеа дека Русите корења ќе јадат, дека diversity is our strength итн...
Тоа е таа група на low iq копита, многу такви Германци сум ги прашал зошто сметаат дека афд се фашисти и немаат одговор на тоа затоа што немаат доволно интелектуален капацитет за да разберат, ете и на форумов тој Игорче живее во Германија еднаш го прашав зашто афд се фашисти незнае да одговори, немаат капацитет испран мозок, изработени како бавча. И верувај дека мејстрим месијата во Германија е пропаганда левел mental disorder, абе најлошиот медиум што може да го замислиш во Македонија гомна да јаде.
Афд е подржана од интелектуалци работни дисциплинирани луѓе, и луѓе директно засегнати од економската деградација. Против афд се лгбтџихад комуњарата муслите, психички растроените low iq дебили и Игорче.
Ништо не ја запира афд во Германија.
Истото се пресликува и низ цела Европа.

:lolzz::lolzz:

Херојот и најголемиот лидер во 21от век Зеленски не знам дали прочитал, но сигурен сум дека 1,520,000.00 Руси НИКОГАШ нема да прочитаат.:icon_mrgr:
Зошто има и децимали бројот на Руси? Има некои полуруси, или ова е монетарна вредност?

Дигитален колапс во Украина:

Девет непријателски интернет провајдери нападнати за два дена

▪️Локалните медиуми известуваат дека континуираните напади врз телекомуникациската инфраструктура би можеле да доведат до прекини на интернетот и повисоки тарифи за голем дел од населението.
▪️Пратеникот Олександр Федиенко им советуваше на Украинците да имаат врски со повеќе оператори за да одржуваат резервен комуникациски канал.➖ „На Украинците сега им се советува да имаат до три телекомуникациски оператори за секогаш да имаат резервна врска“, изјави Федиенко.
-----------------------------------------------
Како тргнале работите Украина наместо во ЕУ иде во камено доба.

:lolzz::lolzz:

Херојот и најголемиот лидер во 21от век Зеленски не знам дали прочитал, но сигурен сум дека 1,520,000.00 Руси НИКОГАШ нема да прочитаат.:icon_mrgr:
Секогаш те утнувам бисеру на бисерите :icon_mrgr:

До кога ќе траат херојските чинови на лидерот, каде што неговите влечат луѓе по улица и ги пикаат во комбиња како најобични партали?

Херојски одлики нема што :tapp:

Секогаш те утнувам бисеру на бисерите :icon_mrgr:

До кога ќе траат херојските чинови на лидерот, каде што неговите влечат луѓе по улица и ги пикаат во комбиња како најобични партали?

Херојски одлики нема што :tapp:
Што си трошиш време со овој, не гледаш дека е скроз одлепен?

Секаде е истата група на луѓе, истите оние кои слепо веруваат на западната мејстрим пропагандна машинерија, истите оние кои мислат дека маж може да има менструација, истите оние што мислат дека маж може да остане бремен, истите оние што мислеа дека Русите корења ќе јадат, дека diversity is our strength итн...
Тоа е таа група на low iq копита, многу такви Германци сум ги прашал зошто сметаат дека афд се фашисти и немаат одговор на тоа затоа што немаат доволно интелектуален капацитет за да разберат, ете и на форумов тој Игорче живее во Германија еднаш го прашав зашто афд се фашисти незнае да одговори, немаат капацитет испран мозок, изработени како бавча. И верувај дека мејстрим месијата во Германија е пропаганда левел mental disorder, абе најлошиот медиум што може да го замислиш во Македонија гомна да јаде.
Афд е подржана од интелектуалци работни дисциплинирани луѓе, и луѓе директно засегнати од економската деградација. Против афд се лгбтџихад комуњарата муслите, психички растроените low iq дебили и Игорче.
Ништо не ја запира афд во Германија.
Истото се пресликува и низ цела Европа.
Ова што си го напишал е како сакаш да биде или е навистина така?

Кога веќе прашуваш лујџе со низок IQ и тоа Џерманци дали може да прашаш АФД има “лидер“ или “лидерка“ на челото ;)

Тежок социопат е свири курцу.
Ај куросвирецот што е штракнат и хај цело време, ама и овие знаеле за заробениците. Нека не глумат лудило.
Што сега се чуствуваат увреѓени и изненаѓени?
Им штетело на односите со Северна Кореа?
Па папучари едни, кога јуесеј и британија ви рекла да ги примите, што мислевте?
Проблем е што овој открил, епа ќе открие. Ако не тој, некој друг.

Back
На врв Bottom