ќе се каеш ако си по овој жанр се шалам, зависи од вкусМе интересираше дали е пообјективна серија или е по израелски наратив правена. А иначе Homeland мислам има многу сезони и многу епизоди и затоа не се нафаќам. Еве ме мрзи да ги почнам The Wire и Six Feet Under, пошто претпоставувам побавни серии се и тешко ќе ми оди. Фауда е акција па побрзо поминува времето.

За мене една од ретките кои сум ги изгледал од а до ш, а не ми здосадила.
Сум симињал и по 700+ епизоди па и над 1000, од далматински и хрватски теленовели, највише ради сопругата.
Е сега сменивме укус па по нејзино барање ги симнав горенаведените серии. Мачно е малце за на тв (и за повозрасни луѓе ако нема превод) пошто ем се големи фајлови ем soft преводот за специфични букви им е шкљ.
Ги симнувам па ги екстрахирам (или симнувам) преводите, па ги конвертирам во UTF-BOM, па ги чистам видеата од вишок entries (само видео и аудио), па ги лепам hardcoded.
Handvrake, gMKVExtractGUI, SubtitleEdit, mkvToolnix. Занимација, додека се разлади за други домашни занимации.
Оваа има околу 90 епизоди, 8 сезони. Ја ги симнувам со qBittorrent, позгоден е за мерџање торенти од разни извори. Можеш да пробаш на TPB, првата сезона е околу 17-18ГБ, па дел по дел (вкупно е 145ГБ).
Резолуција му е 1080.
Video Codec: AVC Mp4 x264 High 4.1Resolution: 1920 x 1080pFrame Rate: 24 fpsVideo Bit Rate: 3778 (2 pass)Audio Codec: AC3Audio Bit Rate: 384 kbpsSampling Rate: 48 kHzChannels: 5.1 (surround)
Ако не е битен многу квалитетот (а мене за на тв не ми прави разлика 1010 или 720p, аудио 320 или 160 kbps), може со Handbrake да се смали резолуцијата и битрејтот и стерео наместо surround (surround-от не го користам, кој ќе мести по ќошеви звучничиња
). Ја ги конвертирам главно ради простор на дискот.Али до тебе е, како ќе одлучиш.
И да, има малкуцка повеќе терање некоја израелска шема. Сепак е израелска серија.
Мене следно ми е Lost ама страв ме фаќа. Све кои имаат таман сидери се блуреј огромни фајлови, а ради сериите симнати, ми останаа уште 15тина гига на дискот. Ќе морам HDD екстерен некој. По се исплати од поголем интерен SSD кој веќе го имам.
Последно уредено: