Фан клуб - РК Вардар

Одлично е видеото што го објавија на официјалните страни како благодарност до публиката за прекрасната атмосфера.

Поезија од Ацо Шопов, полна сала, песни, многу црвено-црни дресови, мажи, жени, деца...
Убавина за очи, душата да му се наполни на човек кога ќе види толку наш народ сплотен на едно место, тоа е моќта на Вардар.

Ракометниот клуб низ годините е вистински пример дека и во Македонија може нешто да функционира на највисоко професионално ниво.
Без разлика на сите подеми и падови на клубот, публиката ја препознава желбата и ја почитува работата на управата и играчите кои играат со срце за Вардар.
Наградата за нивниот труд се поддршката, полната сала и најдобрата атмосфера на ракометните терени.

Слободно сега дибеците од ФК нека гледаат како се тресе салата и како од цела Европа стигнуваат пофалби за РК Вардар и неговата публика, додека Градски САМО ПОРАДИ НИВ зјае празен.

Се надевам дека за брзо на некого ќе му текне да стави прст на чело и да преземе нешто поконкретно, повеќе од очигледно е дека проблемот има јасно име и презиме.

Одлично е видеото што го објавија на официјалните страни како благодарност до публиката за прекрасната атмосфера.

Поезија од Ацо Шопов, полна сала, песни, многу црвено-црни дресови, мажи, жени, деца...
Се согласувам. Треба повеќе ваков маркетинг, да се изгради некое чувство на припадност, не само кон клубот тука и македонштината. Луѓе емотивно да бидат врзани со натпреварите, и да се има сплотеност.

Видете кога престана добриот маркетинг во ФК Вардар, а кога почнаа видеата во РК и се ќе ви стане јасно :)

Ништо не е случајно, некои луѓе се родиле, пораснале и созреале со црвено црната приказна. Ќе ја пренесат каде и да отидат. :cenzura:

Видете кога престана добриот маркетинг во ФК Вардар, а кога почнаа видеата во РК и се ќе ви стане јасно :)

Ништо не е случајно, некои луѓе се родиле, пораснале и созреале со црвено црната приказна. Ќе ја пренесат каде и да отидат. :cenzura:
Koga toa imalo "dobar" marketing vo FK? Navistina ne se sekjavam. Dobar e sega vo RK, nisto posebno samo ok...Sporedbite so amaterskoto vodenje na FK pravat deka RKV ima kojznae kakov marketing. Da ne zvučam negativno... ama par, vekje standarni klipčinja u slow motion, najobični najavni baneri, i par fotki od utakmicite, ne ne pravat marketinški gurua. Realnosta e taa, nivo na sileks . Za fan shopot usta da ne otvoram, sega posledno na utakmicava bev...maički so somnitelen kvalitet, i uste posomnitelna štampa so idiotski dizajni..novive dizajni verojatnto AI. Dresovi hummel stari od zaliha ,zalepile amblemot i ajde bato 2500. Pa nekoi treti dresovi u pokušaj od čklj marka... Nekogas ne e loso da se bide realen, nikoj ne bara da funkcionira kako real madrid, ama kogo ima moznosti da se iskoristi potencijalot, mora da se iskoristi.

И ова најново на 23 септември играме регионална лига против Будва. Ставиле карти 400 и 300 денара. И на тоа напишано доле потребна ќе биде публиката на овој дуел. Се е тоа во ред , да се стремиме да го навикнеме нашиот навивач да доаѓа редовно на натпревар пред се да го гледа Вардар , и да се подразбира плаќање карта од 400 денара као нормала. Ама тоа треба постепено и да се бираат натпревари. Треба да се најде модел како на вакви тиња натпревари да се исполни салата бар 60-70%, ама не сум сигурен дека ова е вистинскиот. Кој ќе ти купи карта од 400 денара против Будва??

Те тера некој да одиш? Луѓето пуштија сезонски билети, со тој билет можеш да одиш апсолутно на секој натпревар.. Што треба, без пари да бидат вакви натпревари?

Те тера некој да одиш? Луѓето пуштија сезонски билети, со тој билет можеш да одиш апсолутно на секој натпревар.. Што треба, без пари да бидат вакви натпревари?
Де бе не плачи , обична забелешка, мое мислење. Што има некој некого да тера, ебате тоа коа ќе ми напише некој те тера ли некој да одиш! Па не е работата да ме тера , уствари ако прочита погоре напишав дека клубот треба да најде модел да ги натера луѓето да отидат на вакви натпревари , али не да се рокне 400 денара цена за Будва. Еве ако те интересира мое мислење , ја оваа би ја пуштил и гратис, и пак нема да има живо пиле, ама ајде еве за тебе би одел до макс 150 денара.

Де бе не плачи , обична забелешка, мое мислење.
На место е забелешката. Целта треба да биде да се привлечат што повеќе луѓе да отидат на овие небитни натпревари. 400 ден за ова е лудост. И да е бесплатно, 300 души нема да има.

На место е забелешката. Целта треба да биде да се привлечат што повеќе луѓе да отидат на овие небитни натпревари. 400 ден за ова е лудост. И да е бесплатно, 300 души нема да има.
Па тоа и ми беше поентата на коментарот. Ама ете некои пред мене очигледно сметаат дека 400 денара карта за Будва е сосема ок. Кој ме терал да одам :tapp:

Лудило е цена од 400 денари за дуел во ревијална лига со факинг Будванска Ривиера. Толкава цена не се картите за Црвена Ѕвезда во фудбал за мечеви со 500 пати поголемо значење.
За сите утакмици шлапаат вакви цени по 300 денари, знаат дека секако нема лудак што ќе даде толку пари да гледа утакмици што се играат со одење. Намерно ги ставаат овие цени за да ја ооравдаат цената на сезонската.
Да имаш некој добар млад играч кој ќе ти биде ќеиф да го следиш како се развива на вакви натпревари, ќе разберам можеби, вака нема никакво оправдување.
Ќе си го пресечам ако бар 10 души купат поединечна карта за овој дуел :D
Нема врска тоа со љубовта кон клубот, туку со здравиот разум.

Па што и ако е бесплатен влез на вакви бош утакмици, нека одат малите нарочито, нека се навлечат. Во ова време каде младината 99% им е побитно да дремат на телефони и да вртат идиотски видеа по тик ток, стимулирај ги некако да дојдат да гледаат утакмици, или рандом луѓе со деца 2-3 години сигурно нема да ти дојде на дерби, туку ќе го донесе на ваква лабава утакмица, така се става чивијата на малите за во сала или на стадион небитно. Ова за сите клубови важи, јак кур ќе продадат 100 карти, 500 евра ќе извадат.

Koga toa imalo "dobar" marketing vo FK? Navistina ne se sekjavam. Dobar e sega vo RK, nisto posebno samo ok...Sporedbite so amaterskoto vodenje na FK pravat deka RKV ima kojznae kakov marketing. Da ne zvučam negativno... ama par, vekje standarni klipčinja u slow motion, najobični najavni baneri, i par fotki od utakmicite, ne ne pravat marketinški gurua. Realnosta e taa, nivo na sileks . Za fan shopot usta da ne otvoram, sega posledno na utakmicava bev...maički so somnitelen kvalitet, i uste posomnitelna štampa so idiotski dizajni..novive dizajni verojatnto AI. Dresovi hummel stari od zaliha ,zalepile amblemot i ajde bato 2500. Pa nekoi treti dresovi u pokušaj od čklj marka... Nekogas ne e loso da se bide realen, nikoj ne bara da funkcionira kako real madrid, ama kogo ima moznosti da se iskoristi potencijalot, mora da se iskoristi.
Само да те исправам за некои работи. "Маркетинг" тимот, ако може да се наречат така луѓето што се задолжени за социјалните мрежи на РК Вардар, немаат толкави ингеренции како што мислите. Не се баш маркетинг тим, туку повеќе се луѓе кои ги водат социјалните мрежи, прават најавни видеа, извештаи, формираат една убава приказна околу тимот. Не се вработени full time во клубот, туку повеќе е помагање од љубов.
Никаква улога немаат во одредување на цените. Они може да дадат предлози, ама не значи дека ќе се прифатат. Кога беше ФК Вардар во наша сопственост имаше такви акции за деца и слично. Не дотуркавме до Европа, за да има уште поразновидни акции.
Видеата кои се прават станаа репер за сите други македонски клубови и навивачки групи. Отвори ги најавите на ривалите и ќе видиш дека концептот и идејата им е копи пејст од нешто што ние сме го практикувале во ФК и Комити одамна, а сега и во РК.
Па и на ниво на европски рамки се топ, со оглед на тоа што ракометот не нуди можности ко што нуди фудбалот.
Тие кампањи од клуб на народот, до сегашниве со серијалите на РК Вардар ќе останат како белег на едно време. Стадионот никогаш не бил пополн отколку кога ние го водевме ФК.

Исто така, фан шопот колку што јас знам НЕМА ВРСКА со сегашните структури во клубот, а најмалку со маркетинг клубот. Остана сопственост на луѓето на Самсоненко. Едноставно си прават пари на грбот на брендот Вардар.

Само да те исправам за некои работи. "Маркетинг" тимот, ако може да се наречат така луѓето што се задолжени за социјалните мрежи на РК Вардар, немаат толкави ингеренции како што мислите. Не се баш маркетинг тим, туку повеќе се луѓе кои ги водат социјалните мрежи, прават најавни видеа, извештаи, формираат една убава приказна околу тимот. Не се вработени full time во клубот, туку повеќе е помагање од љубов.
Никаква улога немаат во одредување на цените. Они може да дадат предлози, ама не значи дека ќе се прифатат. Кога беше ФК Вардар во наша сопственост имаше такви акции за деца и слично. Не дотуркавме до Европа, за да има уште поразновидни акции.
Видеата кои се прават станаа репер за сите други македонски клубови и навивачки групи. Отвори ги најавите на ривалите и ќе видиш дека концептот и идејата им е копи пејст од нешто што ние сме го практикувале во ФК и Комити одамна, а сега и во РК.
Па и на ниво на европски рамки се топ, со оглед на тоа што ракометот не нуди можности ко што нуди фудбалот.
Тие кампањи од клуб на народот, до сегашниве со серијалите на РК Вардар ќе останат како белег на едно време. Стадионот никогаш не бил пополн отколку кога ние го водевме ФК.

Исто така, фан шопот колку што јас знам НЕМА ВРСКА со сегашните структури во клубот, а најмалку со маркетинг клубот. Остана сопственост на луѓето на Самсоненко. Едноставно си прават пари на грбот на брендот Вардар.
Taman rabota, ne mislev na poedinci koi so ljubov si ja rabotat rabotata i kolku što im se odvrzani racete. Mislev opšto na klubot kako klub, i lugjeto tamu koi imaat pogolemi ingerencii. Genralno RKV ima prosečen ili podprosečen marketing, nivo na alkaloid.

Алкалоид имаше страшно добар маркетинг за наши услови пред 2-3 сезони, со учество и интеракција на сите играчи, квизови, досетки, со скупа опрема. Стварно делуваа европски, а и греота е да не биде така кога имаат такви ресурси и таква гигантска компанија позади себе со маркетинг експерти колку сакаш...

Последно уредено:
Back
На врв Bottom