Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Нас ни треба нов сопственик да го купи клубот скорз 100% и од старт да се отараси од долгот. Откако вакво нешто се случи тогаш ќе застанеме на здрави нозе. Се дур се дели колачот на партнерства, акционери итн џабе е.
За вакво нешто да се случи треба некој ултра богат Јенки или Арап да не купи.
Беше блиску шеикон Џасим ама...
Да ама Глекзери сакаа 7миљарди и долгот да си го плати шеикот мислам така беше, никој не им даде, нема ни да им даде. Таа опција ми е најмалку верна, едино ако паднат втора лига и не го почнат тој грдосија од стадион налик циркус за циркузанти

Смешно е што Шо и не е толку лош и најголем проблем според прикажаното од сите колективно (освен таа со Хал кај што беше лош, и со исклучок на повредите).

Три пати поголеми проблеми има у тимов, се дешава често да се повреди главен играч и успешно да се маскира, преку тактика. Не сите тимови ги имаат најдобрите 11 секогаш достапни. Али ние ја неаме таа среќа да имаме тренер малце тактички кадарен да маскира такво нешто.

Мислев на замената за Шо. Дало е изгубен случај периодов. Лани имаше коректни утакмици, ова сега е ужас.

Да речеме Керик леташе летоска. Кој ќе дојдеше ? Овој у Ливерпул што отиде ? Нагелсман ? Потер ? Саутгејт ?

Пред да рипнете, топ 3 причини за лоша сезона ми е Керик (пишано пред Хул утакмицата), редовно го критикувам, дури и од ланската сезона.

Мислам управата проба да ја преброди годинава и се надеваа дека Керик ќе искубе нешто и сезонава, како и прошлата. Но фудбалската среќа не работи така.

Искрено, ужасен е на тактички план. Се прошлепа со победите против поголемите тимови, на глупиот менталитет што го имаат играчите - играат дербиња, а на вакви понебитни утакмици се заебаваат. Патем и главен индикатор низ годиниве дека за пун курац ќе биде сезоната. Дербињата се 8 утакмици да речеме, 30 се just another day in the office.
Проблем е што нема стандарди, нема притисок врз играчите, знаат дека се недопирливи, да му наложиш да прави Рашфорд 10 утрчувања до 60минута 5шута, и 7 шанси да креира, и да освои 5 топки во одбрана друго ќе биде. За секој посебно, ако не го исполнат тоа оди на клупа, ако до крај на сезоната не се докаже клоцата. Ама нема стандарди.

Смешно е што Шо и не е толку лош и најголем проблем според прикажаното од сите колективно (освен таа со Хал кај што беше лош, и со исклучок на повредите).

Три пати поголеми проблеми има у тимов, се дешава често да се повреди главен играч и успешно да се маскира, преку тактика. Не сите тимови ги имаат најдобрите 11 секогаш достапни. Али ние ја неаме таа среќа да имаме тренер малце тактички кадарен да маскира такво нешто.
Абе брат, не е дека сме немале тактичари тренери, ете Аморим, Тен Хаг, Ван Гал. И што беше поразлично со нив од ова сега? Ништо видливо. Сто менаџери се променија, и имиња со јако CV, па актуелни, па ај со млади со нови идеи, па екс играчи. Со никој од нив не се направи салам чекор напред. Горе-долу со сите беше исто.

Мислев на замената за Шо. Дало е изгубен случај периодов. Лани имаше коректни утакмици, ова сега е ужас.

Генерално зборам, сувишно е да се посочуваат индивидуи. Бламов денес, Евертон па и Сити, не можам да издвојам индивидуа како главен кривец, кога целата работа од старт е поставена на пропаст. Личноста која ќе е кривец, најчесто е само фитиљот.

Далот денес имаше 5 дебилни потези минимум. Да имаше тактика и тренер, ќе ја скриеја топката на два нула, па сите ризици ќе беа сведени на минумум, па и тие на Далот.

Знаат да играат one-touch-football, и со 5 потези да скинат противник, ама не знаат да скријат топка и контролираат утакмица. Непоимливо ми е искрено. Да им рекол Керик да играат не ризични потези - Бруно стил killer balls, рогање на празно до Шешко, рогање било каде низ теренот, друга песна ќе беше.

Убиј им воља за живот на противниците, со пасови ала Ван Гаал стил, Мурињо стил на контрола, влечење по терен, гушење и пимплање топка ала Пеп, кур ќе се деси било што такво. 2 ебани наспроти 0.

Нека се истрчаат противниците, ќе прават пресинг не долго дур се уморат, спушти ги крилата и 10ката ко што знаат кога прогресираат топка и јалов ќе е пресингот. Способни се технички реално (со исклучок на Рашфорд и Доргу), не ми е поимливо топка како не можат да сочуваат.
Автоматски споено мислење:

Проблем е што нема стандарди, нема притисок врз играчите, знаат дека се недопирливи, да му наложиш да прави Рашфорд 10 утрчувања до 60минута 5шута, и 7 шанси да креира, и да освои 5 топки во одбрана друго ќе биде. За секој посебно, ако не го исполнат тоа оди на клупа, ако до крај на сезоната не се докаже клоцата. Ама нема стандарди.

Пишав дека секој тренер има играч поради кој ќе го јаде - у случајов се два, Рашфорд и Доргу. Така не останувањето на Рашфорд, неописливо е. Требаше ко џукела да го исшутираат.

Рокаш со глава у зид, лани, Челзи и Пул имаа катастрофална сезоа ние тоа го искористивме и мислевме( не ние нам ни беше јасно дека нема да има напредок со Карик ) туку управата дека ке продолжи медениот месец и ке реди успеси, и ним им беше јасно дека нема да има некој успех но не им се плаќаше за нов менаџер оти знаат дека ке бара играчи , од друга страна управата знае дека нема скапан денар за трошење за тоа што ке побара новит менаџер и продолжи со Карик НАМЕРНО.

Што не ви е јасно незнам, додека се тука евреите и серот тоа ке ни биде секојдневие, нека се продаде клубот, да се исчисти долгот , да се почне од почеток тоа е тоа. Племето еврејско ајде нека живеат уште 5 години ,можеби за 7 или 9 години ке почнеме да инвестираме како шт6треба , ама ко преживи причаче.
За газдите и управата нема некој на форумов што ги пљука повеќе од мене, можда секое втор пост ми е за нив, незнам како дојде до мислење дека ги бранам нив а го напаѓам само Карик, го оставија на цедило со црепови и инвалиди, но тоа што Карик прави очигледни грешки кои мора да се потенцираат.

Да ама Глекзери сакаа 7миљарди и долгот да си го плати шеикот мислам така беше, никој не им даде, нема ни да им даде. Таа опција ми е најмалку верна, едино ако паднат втора лига и не го почнат тој грдосија од стадион налик циркус за циркузанти
Шеикот беше спремен да го отплати дологот. Мислам дека високо поставената цена на Глејзери и доказ за потекло на средствата беа пречката да го откупи клубот.

Шеикот беше спремен да го отплати дологот. Мислам дека високо поставената цена на Глејзери и доказ за потекло на средствата беа пречката да го откупи клубот.
Да али не преплати х3 од акција, серкото купи 30% али ги плати колку овие бараа.

Сакам да верувам дека свесно ја пуштаат сезонава низ вода, дека планот е во секој случај да не остане Керик до крај на сезона, и дека поради тоа не купуваат играчи за да се чуваат пари за следниот менаџер да има поголем буџет. Оваа сезона секако ќе акумулираат паричка и од ЛШ, особено ако истераат уште некое коло во нокаут ЛШ (за што се сомневам).

Разумот ми вика дека ми нема врска муабет и дека едноставно никој не занае кај тера... :cenzura:

Разумот ми вика дека ми нема врска муабет и дека едноставно никој не занае кај тера... :cenzura:
Мислам дека ова е поверојатно од било кое друго сценарио
Имам спомнато и претходно, спас гледам само во продажба на клубот и да го купи некој што ќе вложува во развој на инфраструктура, играчи и се што е потребно за да се врати клубот во нормала.
Купување евтини играчи очигледно се удира веќе од глава (се наполнивме со просеци), и најдобро решение е евреите да го продадат клубот за да се спаси она што може да се спаси. Ние не стагнираме како клуб, ние тонеме од ден во ден се подлабоко на фудбалски план. Единствено што не одржува во живот е реномето на клубот (кој го направи друг а не моменталната сопственичка, менаџерска постава) инаку и таа фан база што ја има клубот ќе исчезне преку ноќ.

Последно уредено:
Ја па неможам да го видам процесот и да го купи некој друг клубов. Еве нека е и шеикот.

Ја па неможам да го видам процесот и да го купи некој друг клубов. Еве нека е и шеикот.
Ќе истурат кеш, ќе купат играчи а не мажоретки ... и ќе се оформи тим кој нема да губи од кој стигне. Процес ќе биде на издигнување од мртвило ама барем ќе се знае дека се иде напред, моментално со евреите напред идат само нивните дивиденди и ништо друго.

За газдите и управата нема некој на форумов што ги пљука повеќе од мене, можда секое втор пост ми е за нив, незнам како дојде до мислење дека ги бранам нив а го напаѓам само Карик, го оставија на цедило со црепови и инвалиди, но тоа што Карик прави очигледни грешки кои мора да се потенцираат.
Пак ке речам,Карик не смееше да се остави,мораше да се наоѓа друг менаџер, но тој нов менаџер ке бараше класа играчи , ке бараше средината да биде како на Сити , одбраната исто така , Дало ,Шо, Мегваја се тука од првата светска војна. Вака не се гради клуб а притоа да сакаш успех,

Незнам од кога не сме дале гол од центаршут на бековите или крилата, Инеос се што допре од спорт изгоре, Ница последена, Лузана последна, женската екипа на Јунајтед последни, ние дај боже да завршиме последни да се оттарасиме од нив еднаш засекогаш. Да се почне од почеток . Вака не бива од марс се гледа дека не оди работата на подобро.

Ајде ке го мавнат Карик , ке донесат друг, нема да се купи тоа што треба резултати пак ке нема , пак ке се смени после година дена , ајде нов интерн ке донесат на мускулу ке добие утакмици ајде нов договор и се така во круг. Веке видено мнооогу пати .

Ако замини Керик, 90% ќе го донесат Нагелсман кој исто како Аморим ќе нема играчи за системот што го игра, за година и нешто ќе го поебат и него и така во круг. Моментално не знам која будала ќе се нафати да дојди во Јунајтед да си ја заеби кариерата, едноставно си осуден на пропаст тука и 99% нема да успееш и ќе бидеш набркан. Едино некои пропалици од типот на Конте, Алегри, Саутгејт.

Back
На врв Bottom