Фан клуб - РК Вардар

Едноставно со некомплетиран тим нема што да бараме во ЛШ. Плус повреди.
Па и не се слагам. Има Вардар состав да го добие ова на домашен терен. Евтино ја продадоа утакмицава, на свои грешки. А мислам и од следна сезона треба да размислат и за сериозен тренер.

Боли поразов, ама тоа е спорт. Гинеа до коска момциве, реално Нант е поквалитетен баш за толку колку ни треба нас да дојдеме до тој левел. Малус највеќе сакаше да погоди, јебига вакви шанси нема промашување во ЛШ. Одбрана сме лабави , ептен лесно отпаѓаме од игра , мора да се работи на тоа поле. Нема што да се замери со оглед на тоа дека играме со една постава , практички без пикер , против екипа како Нант ова е макс. Реално малку фалеше до победа или најмалку бод ама јебига , кога нејќе нејќе:). Овој тим треба да се ствара, и со мали промени да се дојде до тоа ниво во ЛШ. Каква бекчина добивме во Абделхак, за Фадуил се јадат гомна ама типот ќе се дига од меч во меч , ова денес му беше отскочна даска , одигра добро второ полувреме. На крај одлично го убаци Малус ама.. Ја немам што да замерам со оглед на околностите ова беше топ. Идеме понатака.Борба секој меч и секој противник добро да се исере ако сака да не победи. Напред Вардар !!

Последно уредено:
Едноставно со некомплетиран тим нема што да бараме во ЛШ. Плус повреди.
Со два зицери во два клучни моменти нема поволен резултат во ЛШ.
Баш добро се носеа цела утакмица, овој Абделхак искина братот.
Штета.

Добиена утакмица на +2, само требаше да играат на време и да изнудат фаули, они се запнаа да се одлапат на 3.. Непотребно брзање кога треба да се успори. Супер ги надополнија дупките со тие што се повредени ама и самите играчи ги изеде желбата да извадат поволен резултат за навивачите. Се бореа во Германија, се бореа и денес ама грешките и повредите си го направија своето.

Чупко треба да се посвети на тоа што непотребно брзаат.

Многу тешко со поразов, доста искомплицирано е сега за нас во групава

.

Пресуди искуството, ротацијата, среќата во даден момент и Леополд кој погоди 100 пенали...
Толку беше силата, цела утакмица играме со сите четири бека на терен, изгинаа момците.

Абделхак играчиште!

За Малус не може да кажеме лош збор, без разлика на промашувањата на крајот и загубената топка, човекот е лидер на овој Вардар и најзаслужен играч што воопшто играме Лига на шампиони оваа сезона.
Многу ми се допадна што на крајот доби аплаузи и скандирања, така вистински се почитува еден играч и се гради нераскинлива врска за во иднина.
Ќе му дадеш поддршка во вакви моменти, после ќе врати двојно на терен.

На страна поразот, ако се гледа целокупната слика, краткиот ростер и неискуството кај поголемиот дел од играчите кои прв пат играат вакви натпревари под притисок и во овој амбиент, јас може да кажам дека сум задоволен од прикажаното.

Најбитно е што покажавме борба и имаме напредок во играта, се чувствува духот на Вардар во оваа екипа, сигурен сум дека во наредните натпревари ќе бидеме подобри.

Со фул состав глатко ќе ги тепавме, немаше да се решава на крај, ќе ги немаше утките.
Тоа е што е, одиме понатака.

Па и не се слагам. Има Вардар состав да го добие ова на домашен терен. Евтино ја продадоа утакмицава, на свои грешки. А мислам и од следна сезона треба да размислат и за сериозен тренер.
Сите знаевме дека бар уште 2ца ракометари требаше се донесат. Плус повредите си го прават своето. Општо нема што да бараме во ЛШ.

Фадуил е далеку од лош играч . Во второ полувреме доби самодоверба и покажа колку е способен. Со тек на време да се раскомоти и ќе биде и он топ играч.
Фадуил веќе од следна утакмица ќе покаже што знае, денес му беше преломот. Му влезе под кожа хукот од трибини.

Премногу наивни грешки, недостатокот на пикер и голман плус зицерите и тоа е резултатот. Без разлика, натпревариве треба да се истераат до крај и потоа машки да се запне во Европска лига, каде што реално и можеме резултатски подобро да поминеме. Одлична атмосфера и супер пожртвуваност на играчите, јас мислам само подобар може да биде тимов во иднина.

Ја ќе се надоврзам, иако може лошо ќе ми биде сфатен коментарот, ама мислам дека за левел ЛШ ни е потребен многу поконстантен голман. Знам дека ги сакаме и Валах и Гогов и знаат да полудат некој натпревар , ама реално во ЛШ се бара многу повеќе.

Igras doma imas rezultat u race i da gi poebes tri napadi za red, epa premnogu e... Stavi plus vo prvo nesto slicno znaci ne e nesto kako sto treba.
Sudiite ne preebaa jako no pak imavme situacija za pobeda.
Boli porazov uste poise koga ke mi tekne deka ni falat graci
Nalet u picku mater ni fali kvalitet

Ја ќе се надоврзам, иако може лошо ќе ми биде сфатен коментарот, ама мислам дека за левел ЛШ ни е потребен многу поконстантен голман. Знам дека ги сакаме и Валах и Гогов и знаат да полудат некој натпревар , ама реално во ЛШ се бара многу повеќе.
И крила брате, оној со суканицине, од грешка во грешка.
Јас останувам на ставот дека сп тимов ќе се прошетаме до титулата дома.
А за демначите што ставаат хехенциња имам една порака, ем тепани, ем ебени ќе бидете.

Штета…Штета…Штета….

Неискуството си го направи своето. + 2 за Вардар, две минути исклучување, наклонетост од судии кога се решава натпревар, и играчот што најмалку очекуваш да погреши, три напада по ред прави грешка. Секако не може да му се замери на Малус. Многу пати не има вадени од гомна. Голманите многу слабо. Одбрана многу слабо. Не избушија од пикер и крило.
Тоа е што е останува да жалиме што не сме целосни. Со Мечка и Педро ги добиваме овие.

Back
На врв Bottom