Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ja znam bar 5 slucaja iz Srbije,bili su na potpis,savet je dao pozitivnu odluku,u medju vremenu su poslati dokumenti na proveru(dopunsku),a status se nije menjao cekali su samo potpis,utvrdjeno je da su falcifikovali izvode i dobili su krivicne prijave od drzave Srbije...Tako da iz Srbije od 2024 godine nema sile da nema dopunska,i status ako stoji polozitelno papiri su poslati na proveru...Kome su cisti papiri on angazuje odvokata a kome nisu on se nada i misli bice,BICE ALI MALO MORGEN.

Ja znam bar 5 slucaja iz Srbije,bili su na potpis,savet je dao pozitivnu odluku,u medju vremenu su poslati dokumenti na proveru(dopunsku),a status se nije menjao cekali su samo potpis,utvrdjeno je da su falcifikovali izvode i dobili su krivicne prijave od drzave Srbije...Tako da iz Srbije od 2024 godine nema sile da nema dopunska,i status ako stoji polozitelno papiri su poslati na proveru...Kome su cisti papiri on angazuje odvokata a kome nisu on se nada i misli bice,BICE ALI MALO MORGEN.
pa jas toa sakav da kazam ama ostanav vozdrzan,
Автоматски споено мислење:

ova se slucuva samo so srbski drzavjanini, sto pravite so dokumentite neznam.
,

Имав интервју
Дадов оригинал воена книшка од пра дедо
Заведен е под друго презиме, другите податоци се исти како и на уѓреницата
Изјава на нотар од 2ра што го познавале
Сакам да барам некој други документи ама искрено не знам каде да барам за да имам подобри шанси…
Чекам инфо од Велико Трново
Друго место ?? Дома нема ништо друго

Имав интервју
Дадов оригинал воена книшка од пра дедо
Заведен е под друго презиме, другите податоци се исти како и на уѓреницата
Изјава на нотар од 2ра што го познавале
Сакам да барам некој други документи ама искрено не знам каде да барам за да имам подобри шанси…
Чекам инфо од Велико Трново
Друго место ?? Дома нема ништо друго
prakjaj im sken od voena kniska oni ke si dadat odgovor vo pravda

Дали знае некој од кај да барам свидетелства од баба ми што учела бугарско школо-околина на Тетово.За бугарски пасош ми треба.Дали Тетовски архив или Софија?

Дали знае некој од кај да барам свидетелства од баба ми што учела бугарско школо-околина на Тетово.За бугарски пасош ми треба.Дали Тетовски архив или Софија?
nema zapisi za toa

Back
На врв Bottom