Фан клуб - РК Вардар

Не е добро кога сум оптимист, а за денес очекувам дека ќе ги тепаме едно 4-6 разлика :D
Не знам зошто ама мислам дека се' ќе ни оди од рака како за прва утакмица во Јане Сандански. Напалени се сите, нема кај да бегаат Нант, безразлика на квалитетот.

Ептен ми е криво што со годините прекинавме да имаме вакво навивање при најава на играчи. Како со Караш северин (особено делот по 6 минута кога влегуваат нашите).
Место да се крене цела сала со нешто вакво или со зига зага, кај нас се пејат песни за на фудбал.
Еден од клиповите што знаат да ме подрасплачат кога ги гледам :D
15 години поминале...
Ежење! Се сеќавам како вчера да беше натпреваров. Исто така јако беше со Иври, не знам дали беше иста сезона, ги утепавме негде 13 разлика. Таа екипа беше супер уиграна, со Мојсо, Аљуш, Ракичевиќ итн..

Ежење! Се сеќавам како вчера да беше натпреваров. Исто така јако беше со Иври, не знам дали беше иста сезона, ги утепавме негде 13 разлика. Таа екипа беше супер уиграна, со Мојсо, Аљуш, Ракичевиќ итн..
Неееее, антика е со Иври :D
Некаде во 2005. СИТЕ НА ПИВО :D
Бркавме 8 разлика во Скопје, тепавме над 10.

Неееее, антика е со Иври :D
Некаде во 2005. СИТЕ НА ПИВО :D
Бркавме 8 разлика во Скопје, тепавме над 10.
Дааааа, се скандираше после победата сите на пиво. Михо частеше. Да , значи порано беше со Иври..знам ептен ми остана во сеќавање. Уф убави времиња, ајдееее идеме вечер јако , срце на терен па што биде нека биде! Нека се усерат Нант уште пред да излезат на терен!

20 години одам на фудбал и ракомет , најголем проблем кај неутрална публика и поготово кај Комити е што луѓето влагааат на сам почеток на меч ..

Јас сум за салата да се тресе уште кога се загреваат играчите во сала и да се влезе 30 минути пред меч , па потоа кога спикерот ги најавува да незнаат противниците што ги снашло ..

Комити се тие кои ја дигаат цела сала на нозе и мора на ова во иднина да се подобри , поготово што сезонава групата ради ситуацијата во ФК сега ке се префрли целосно на РК , сега е шансата да се стекнат некои навики иако знам дека со овој македонски менталитет тоа ке оди тешко ..

Ракомет се игра полувреме 30 минути а луѓе влагаат во 5 минута од меч , само кај нас во Мкд го има ова ..

На секој напад на Нант треба да се свири да им се тресат рацете , ракометот е динамичен спорт но мора публика и Комити да се водат по играта и да се пеат кратки песни , тука главна улога игра секако водачот на Комити и он треба да ги знае сите овие работи во ракометно навивање ..

Се надевам само и дел од новиве како Љевар , Абделхак и Фадуил нема да прегорат од самата атмосфера бидејки и они првпат ке почуствуваат како е да се тресе Јане ..

Последно уредено:
Не е добро кога сум оптимист, а за денес очекувам дека ќе ги тепаме едно 4-6 разлика :D
Не знам зошто ама мислам дека се' ќе ни оди од рака како за прва утакмица во Јане Сандански. Напалени се сите, нема кај да бегаат Нант, безразлика на квалитетот.

Ептен ми е криво што со годините прекинавме да имаме вакво навивање при најава на играчи. Како со Караш северин (особено делот по 6 минута кога влегуваат нашите).
Место да се крене цела сала со нешто вакво или со зига зага, кај нас се пејат песни за на фудбал.
Еден од клиповите што знаат да ме подрасплачат кога ги гледам :D
15 години поминале...
На оваа утакмица мостот се тресеше буквално кога се идеше накај сала...

20 години одам на фудбал и ракомет , најголем проблем кај неутрална публика и поготово кај Комити е што луѓето влагааат на сам почеток на меч ..

Јас сум за салата да се тресе уште кога се загреваат играчите во сала и да се влезе 30 минути пред меч , па потоа кога спикерот ги најавува да незнаат противниците што ги снашло ..

Комити се тие кои ја дигаат цела сала на нозе и мора на ова во иднина да се подобри , поготово што сезонава групата ради ситуацијата во ФК сега ке се префрли целосно на РК , сега е шансата да се стекнат некои навики иако знам дека со овој македонски менталитет тоа ке оди тешко ..

Ракомет се игра полувреме 30 минути а луѓе влагаат во 5 минута од меч , само кај нас во Мкд го има ова ..

На секој напад на Нант треба да се свири да им се тресат рацете , ракометот е динамичен спорт но мора публика и Комити да се водат по играта и да се пеат кратки песни , тука главна улога игра секако водачот на Комити и он треба да ги знае сите овие работи во ракометно навивање ..

Се надевам само и дел од новиве како Љевар , Абделхак и Фадуил нема да прегорат од самата атмосфера бидејки и они првпат ке почуствуваат како е да се тресе Јане ..
Ja nemozam prwd 15ta minuta da vlezam... nikako ne mi odi:)

Вечер ни е може и клучниот натпревар за понатамошниот тек на целото натпреварување.
Добро е што во второ коло на домашен терен се паднавме со Нант (релативно најслаб тим од тројката Мелсунген, Висла и Нант).

Со победа ќе бидеме во игра за поминување на групата, посебно ако Висла на домашен терен победи со Мелсунген.
Во тој случај после две одиграни кола сите четири екипи ќе имаме по два бода и се ќе биде отворено до крајот.

Трето коло играме со Висла дома, евентуална победа денес ќе ни гарантира пеколна атмосфера на следниот натпревар, се може да се случи.

Ако изгубиме денес толку ќе биде од нас, мислам дека во таков случај многу ќе се зголемат шансите за тие 6/6 порази што ги спомнувам веќе неколку пати.:D

Навивачки ја пукнав кец, цело време паѓа квотата за нас, од 4.10 дојде до 2.80.

Мислам дека имаме реални шанси за победа, домашниот терен ни е огромна предност, после 4 години се враќа ЛШ во Скопје, ќе има јако навивање.
Очекувам Малус и Валах после лошата партија во Германија денес да експлодираат.
Мислам дека и еден од Абделхак или Фадуил посебно ќе се распука, се познава дека се играчи што сакаат да играат под јака атмосфера.

Одиме по прва победа!

ЕХФ на инстаграм пречесто постираат материјали поврзани со Вардар,
Прошла недела изигравме само една утакмица а имаа 5 шортс од таа утакмица, еве денес пак, се става акцент на нас, и на атмосферата во Скопје.
Нема поголемо погалба за нас како навивачи, за големината на нашиот клуб.
Вечер очекувам победа и блесок на Фадуил.
Screenshot_2026-09-16-15-40-29-718_com.instagram.android-edit.jpg

Дечки, да кажете некој линк каде да се гледа Вардар во странство?

Back
На врв Bottom