Избор на бела техника/апарати за домаќинство

• Креатор на темата Креатор на темата M5HR*
  • Време на започнување Време на започнување
Дали може некој да даде препорака за фурна + плотна (плотната да биде на touch), ако има некој искуство кој се подобри
Eve ti neshto shto e navistina dobro!

Morash da go kontaktirash kinezot kolku koshta transportot. Ama kolku i da koshta dobivash odlichno Spore kakvo shto nema nikade vo Makedonija da najdish.
Pokraj drugoto imaat i Razhen!

Дали може некој да даде препорака за фурна + плотна (плотната да биде на touch), ако има некој искуство кој се подобри

Ние имаме земено 2 пати од Сколекс сѐ, фурна+плотни, аспиратор, машина за садови и фрижидер. Сѐ на Електролукс. Се покажаа супер.

Ние имаме земено 2 пати од Сколекс сѐ, фурна+плотни, аспиратор, машина за садови и фрижидер. Сѐ на Електролукс. Се покажаа супер.

Elektrolux ili AEG se kvaliteni aparati ama i ne najdobri.Ama za finansiskiot standard vo Makedonija bi rekol odlichen izbor.
I ako go druzhi parichka neka si zemi Induktiona Plocha

Na Clenov mu preporachal pred se da gleda furnata da ima shto povejche Funkcii i obavezno zhezhok vozduh ushte podobro 3D ili 4D
I ako ne mu se davaat mnogu pari tvojov predlog so Elektrolux e dobar izbor a ako ima povejche neka kupi BSH Aparat , Bosch, Siemens ili Neff, site tri Shporeti se pravat vo edna ista fabrika vo Trauenreut vo blizina na München i 90% se so isti delovi,

AEG ,Bosch i Elektrolux - да
Simens ,Neff , Gorenje -не
А разни турски ,кинески и други куче брендове дури не сакам ни да коментирам.

AEG ,Bosch i Elektrolux - да
Simens ,Neff , Gorenje -не
А разни турски ,кинески и други куче брендове дури не сакам ни да коментирам.
More daj ne treskaj gluposti!
Si slushnal za BSH Gruppe?

Iii Bosch Siehens Haushaltgeräte Gruppe !
Sienens , Neff, Bosch ; Constructa i Gaggenau site tie Marki izleguvaat od ist Hala i gi pravat istite rabotnici!
Vo blizina na Laufen (Austrija - Germanija granicata) se pravat Plehovite i Plastikite shto se vgraduvaat
VO Trauenreut se sklopuvaat site
Vo Eugendorf- Salzburg Avstrija e glavniot Lager

Za Gorenje si vo pravo i toa za mene e kako umreno a i ne e toa Gorenje shto go znae 99% od narodov vo Makedonija

I drug pat ne me cepkaj za bela technika, mozham chasovi do utre da vo drzham!

Screenshot 2026-01-07 at 23-22-02 Home BSH Hausgeräte GmbH.png

More daj ne treskaj gluposti!
Si slushnal za BSH Gruppe?

Iii Bosch Siehens Haushaltgeräte Gruppe !
Sienens , Neff, Bosch ; Constructa i Gaggenau site tie Marki izleguvaat od ist Hala i gi pravat istite rabotnici!
Vo blizina na Laufen (Austrija - Germanija granicata) se pravat Plehovite i Plastikite shto se vgraduvaat
VO Trauenreut se sklopuvaat site
Vo Eugendorf- Salzburg Avstrija e glavniot Lager

Za Gorenje si vo pravo i toa za mene e kako umreno a i ne e toa Gorenje shto go znae 99% od narodov vo Makedonija

I drug pat ne me cepkaj za bela technika, mozham chasovi do utre da vo drzham!

Прегледај го приврзокот 466200
Е,и ?
Секој си има свои мислења и критериуми.Јас се држам до моите критериуми, ти држи се до твоите.
Само затоа што матичната компанија поседува неколку брендови не значи дека сите се подеднакво добри.
BOSCH , Siemens се премиум, останатите се од среден и низок сегмент.

Е,и ?
Секој си има свои мислења и критериуми.Јас се држам до моите критериуми, ти држи се до твоите.
Само затоа што матичната компанија поседува неколку брендови не значи дека сите се подеднакво добри.
BOSCH , Siemens се премиум, останатите се од среден и низок сегмент.
Abe vo red e da imash sopstveno mislenje ama i taka da napishish a ne ovde kako Struchna informacija da go pishuvash!

Za tebe Neff se sreden ili nizok segment ili pak Gaggenau ?
Izgleda ushte te drzhi slavenjeto od Bozhikov!

Pa poskapi shporeti od Gaggenau Nema be!
Najverojatno Takov kvalitet ne si ni imal prilika da vidish!
Miele se gola voda za niv a ne pa nekoi drugi.

Eve ti sliki od "sredno mizeren" Gaggenau Shporet a ima i po 10000€

Screenshot 2026-01-07 at 23-36-18 Gaggenau Einbau-Elektro-Backofen GO470120 (Edelstahl) - Prem...png

Screenshot 2026-01-07 at 23-39-50 Gaggenau Einbau-Elektro-Backofen GO480120 (Edelstahl) - Prem...png

Здраво, ми треба помош/сугестија за наведените апарати. Слободно пишете ако не тој модел, тогаш кој и зошто.

Машина за перење алишта:

Фрижидер (одбран е овој поради бојата):

Машина за садови (вградна):

Плотна:

Фурна (вградна):

TV (треба да е 65 inch):

Ви благодарам.

Дечки препорака за плотна, релна, аспиратор, бојлер што се монтира долу.

Првично сакав индукциска плоча, меѓутоа треба специјални садови па би се одлучил за стаклена.
Аспиратор да биде вградлив со цевка надвор.
Се двоумам за машина за садови, да видам како ќе дозволи буџетот ако не тоа ќе го оставам за догодина

Чатџбт ми ги препорача
Gorenje ECT601FM – плотна: да, 10.990
Gorenje BOS6737E20FBG – рерна: да, 22.539 ден
Gorenje GV561D10 – машина за садови: да, 23.990 ден.
Midea MH60L07EM22SB-EU

Gorenje TH64E4BG — 7.990 ден.

Gorenje MINI 10 – бојлер: да, 5.490 ден. Во Алфи е наведен како MINI10-O

Гледам дека тука се скептични за горење иако дома имам фрижидер и веш машина горење долго време и сум задоволен.

Добредојдени се совети буџетот е тој како што го распредели вештачкава интелегенција...

45-50к со тоа што ајде машината за садови може да почека

Back
На врв Bottom