Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не коментирам многу во последно време но проверувам тука од навика и мора да кажам дека многу незрело се однесувате со навредиве и слично, зар сте во втора година средно сеуште? Штета што во форумот нема многу контрола од mods/admins

Не коментирам многу во последно време но проверувам тука од навика и мора да кажам дека многу незрело се однесувате со навредиве и слично, зар сте во втора година средно сеуште? Штета што во форумот нема многу контрола од mods/admins
i sam gledas kakvi ima

ти бе, ти давам број од човекот и незнаеш фала да кажеш ај мрш од форум.

Не сум активен секој момент од денот на форумов оти одам на работа и после работа работам. Се извинувам и фала ти честити царе!

Стварно, шала настрана ќе му се јавам деновиве да видам што ќе направам.

Не сум активен секој момент од денот на форумов оти одам на работа и после работа работам. Се извинувам и фала ти честити царе!

Стварно, шала настрана ќе му се јавам деновиве да видам што ќе направам.
ne mi se izvinuvaj samo ubavo e da kazes fala samo, nema vrska ne se zamaraj izvini ti:)

Vo slucaj na nekoj da mu treba za vrakjanje na dokumenti so zemen ukaz od konzulat. Od konzulat me upatija sofija da odam. Se odi se podnesuva molba vo direkcija za vrakjanje na dokumenti. Pokraj standardniot tekst pisis mail, jas staviv broj na telefon plus adresa, mora prepiska broj i da napisis kako i koj ke gi podigni i koj dokumenti ke gi baras. Pisi i deka gi baras zosto imat sentimentalna vrednost za tebe i familijata. Mozi drug da gi zemi ama samo so polnomosno. Nosis kopija pasos dosta e samo bugarskiot ama jas vo molbata pisav deka i mk ke podnesam kako dokument pa i toj go zede. Na mail ti stiga ko ke gi spremat dokumentite mi rece deka ke e za 2 nedeli ama stigna za 1 nedela. So dokumentot so ke ti go pratat odis na salter pokazvas pasos se potpisvas deka gi zemas i ti gi davat originalite. Nema rok do koga da gi zemis jas bev po 1 mesec.

Abe, hora, tuk ima mnogo hora, koito mislyat, che mogat da vzemat pasport za 2 godini...

V momenta statusite sa gore-dolu taka i ne razbiram zashto postoyanno se zadavat edni i sashti vaprosi...

Obrazuvana prepiska – okolo 2 mesetsa.

Prepiska – zadalzhitelna minimum 2 godini, a realno 2 godinii 7 do 12 mesets.

Finalna – okolo 6 mesetsa.

Podpis – do 6 mesetsa.

Dopalnitelna – minimum 6 mesetsa, no ryadko.
12 mesetsa – realno.
15–24 mesetsa – chesto.
2–3 godini – po-ryadko.

Kandidatite ot Srbia zaradi manovri s aktove za grazhdansko sastoyanie i falshivi dokumenti sa sas zadalzhitelna dopalnitelna proverka.

Која е веројатноста со оригинал воена книшка од прадедо (презимето е различно) друго се. Е исто да помини ?

Back
На врв Bottom