Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Па тоа е тоа. Тоа се тековни светски процеси. Не се заслуга на Тито, баш споредено со другите ние сме биле дури уназадени и тие нормални тековни процеси ни биле закочени исто како што им биле закочени на Уганда.
Факт е дека се што имаме во државава е речиси од времето на Тито. Се слагам дека делумно тоа се должи на тековните светски процеси и технолошкиот напредок, но не може целосно да се игнорира улогата на Тито. Во СФРЈ, централната власт имала каква таква улога во капиталот на македонската индустрија и инфраструктура. И имало некаква цел, некаква замисла и идеја. Иницијатива што се вели. После, во времето на Груевски, исто имаше идеја, се инвестираше во авотпати, инфраструктура, култура. И после дојде Муртинецот и се замре, пропадна, се уназади, регресија доживеавме во било која смисла на зборот. Затоа денес живееме во објекти стари 50 години.

После, во времето на Груевски, исто имаше идеја, се инвестираше во авотпати, инфраструктура, култура.
Да, инвестираше и во "Скопје 2014" и спичка колку беа, 800 милиони евра или помалку?

Да, инвестираше и во "Скопје 2014" и спичка колку беа, 800 милиони евра или помалку?
Да, се потрошија пари за Скопје 2014, но од тие пари останаа плоштадот, спомениците, фонтаните, МНР, Филхармонијата, Народниот театар, Археолошкиот музеј, Уставниот суд. Во исто време се изгради автопатот Демир Капија – Смоквица и се тераа Кичево – Охрид и Штип – Миладиновци. Каде и да се свртиш, нешто се правеше. А што направи Муртинецот по 2017? Спичкаа милијарди евра од буџетот за 8 години, а не заковаа една единствена шајка! Сè пропадна, сè се уназади, а парите пак ги снема, епа фак ит.

Тие по него по него дупло спичкаа за тренирање магариња.
Да не беше и ти меѓу тие магарињата?
Автоматски споено мислење:

Да, се потрошија пари за Скопје 2014, но од тие пари останаа плоштадот, спомениците, фонтаните, МНР, Филхармонијата, Народниот театар, Археолошкиот музеј, Уставниот суд. Во исто време се изгради автопатот Демир Капија – Смоквица и се тераа Кичево – Охрид и Штип – Миладиновци. Каде и да се свртиш, нешто се правеше. А што направи Муртинецот по 2017? Спичкаа милијарди евра од буџетот за 8 години, а не заковаа една единствена шајка! Сè пропадна, сè се уназади, а парите пак ги снема, епа фак ит.
Така е, залепи стиропор на тие објекти, а останатите по него само му ја проширија и надградија стратегијата.

Уште ли има такви што не им е јасно за шарената револуција...

Да не беше и ти меѓу тие магарињата?

Така е, залепи стиропор на тие објекти, а останатите по него само му ја проширија и надградија стратегијата.
Да де, филхармонијата, мнт, мнр, археолошкиот музеј, автопатот ДК - Смоквица нови од темел, од стиропор се. Важи.

Да де, филхармонијата, мнт, мнр, археолошкиот музеј, автопатот ДК - Смоквица нови од темел, од стиропор се. Важи.
Па зошто тогаш "домаќинот" ви замина во Pešta, а муртинецов ви се церека по конгреси и прослави?

Од рикањето на форумот се гледа дека ти си најдобро истрениран :icon_mrgr:
Što je glava praznija, to je bezobraznija.
Веројатно кај тебе стрелката е на шупливо, што објаснува доста работи.

Последно уредено:
Не дека ДПМНЕ ми е фаворит, ама тие од секогаш акцент удирале на градење. Изгледа така знаат да крадат. Префарбаните комунисти, како што викаш, шајка не заковаа, не само муртинецот, од Бране наваму пракса им е крадење на суво, без трошка да остане во земјата.

За едни цигари се продавале. За греота. Инаку македонскиот тутун бил најквалитетниот тутун прва класа во светот. Ал ќорави загорац пушио холандски цигари пошто толку се разбирал љаксе
Па ти и за тутунот знаеш се :pos:
Во Македонија во главно се произведуваат/ле ароматични видови тутун кои се додаваат на Вирџинија, си го слушнал за Вирџинија?

Постојано се користи Скопје 2014“ ама никаде не сум видел податоци за тоа што се има во тој проект како и кој колку чинел, дека имало перење верувам дека имало ама пласираните информации/манипулации околу износот од 800 милиони мислам дека е пренадуван.
Има ли некаде да се најдат информации ама да не бидат од Црпе и слични туку ревизија некаква или некој државен орган/институција?

Не ми недостига Југославија, не сум јас Југословен.
Но слушам дека тогаш се живеело подобро, мед и млеко течело и жените не варале.
Во тие времиња постоела вистинска љубов, а не како ова сега што го викаат Instagram.
И тревата била позелена и облаците биле посини.

Не дека ДПМНЕ ми е фаворит, ама тие од секогаш акцент удирале на градење. Изгледа така знаат да крадат. Префарбаните комунисти, како што викаш, шајка не заковаа, не само муртинецот, од Бране наваму пракса им е крадење на суво, без трошка да остане во земјата.
Тоа што не заковаа ќе може некако да го разберам.
Ама фонтаната на аце уште жаби фалеа внатре, таа до неа ја запусти 8 години израсна трава под плочките, тоа галијата почнаа да ја рушат, 2 даски извадоа стана дувло за наркомани после, 8 години останаа во строг центар незавршени фасади најлони покриени, новиот објект што требаше да биде финки скапа веќе итн, најбитно од се, го продадоа и го срушија единствениот саем во државава и направија уште еден непотребен трговски центар... саем како настан згасна кај нас, произведувачите немаат простор каде да се промовираат...

Тоа што не заковаа ќе може некако да го разберам.
Ама фонтаната на аце уште жаби фалеа внатре, таа до неа ја запусти 8 години израсна трава под плочките, тоа галијата почнаа да ја рушат, 2 даски извадоа стана дувло за наркомани после, 8 години останаа во строг центар незавршени фасади најлони покриени, новиот објект што требаше да биде финки скапа веќе итн, најбитно од се, го продадоа и го срушија единствениот саем во државава и направија уште еден непотребен трговски центар... саем како настан згасна кај нас, произведувачите немаат простор каде да се промовираат...
Што и да биде, подалеку од комуњари.

Не ми недостига Југославија, не сум јас Југословен.
Но слушам дека тогаш се живеело подобро, мед и млеко течело и жените не варале.
Во тие времиња постоела вистинска љубов, а не како ова сега што го викаат Instagram.
И тревата била позелена и облаците биле посини.
Суперишка, штом не ти недостига уживај!
Млеко не знам ама имаше добра пијачка здрава (добар коњак, вињак, мастика-златна, векија ....);) , за жените од кога постои светот исти се (попаменти од мене така велит), можеби некои мажи имале недостиг на калциум ама небитно денес тој проблем е надминат со ЛГБТКУКУУУ.
За љубов па имало не дека не, Ромело и Џулиетка не се од вчера, ама добрата страна беше што разговараа меѓу себе (во кафичите) а денес седнуат во кафиќ и си праат муабет преку мобилен, а за да надоместат IQ користат ВИ.
Тогаш тревата зелена денес цели генерации зелени не знае чоек што е подобро ;)

Back
На врв Bottom