Арнсенал, на веќе ШАМПИОНСКИ ТИМ и финале ЛШ ги носи, Гуимераеш, Конза. Играчи што се веќе докажани во ПЛ. Плус Цолиз (како и да се изговара) и Хинкапи. Тимот и онака им беше пиц пец, сега само си го подобрија. Во најмала рака имаат подобар трансфер период од нас. Ако земеме предвид дека Тилеманс = Гуимераеш. Ние носиме двајца младиќи Work in progress играчи. Bench warmer од Челзи за 50 милиони и Балеба за 65. Еден господ знае дали ќе испаднат како што треба или не. А пази, сакаме да ги стигнеме Арсенал. Со ТРИ играчи донесени, не можеш да го бркаш шампионот. Дури Арсенал ниту еден играч да не донесеше летово, пак поквалитетен тим има од нашиов.
Сити. Пеп си оди, Родри си оди. Наместо да искористиме моментум да се наметнеме како сила број 2 во Англискиот фудбал ние оставаме Сити пак да биде најсериозен кандидат за да ги предизвика Арсенал. Го донесоа Андерсон (кур ме боли дали е 130 или 30 платен, не ги давам од џеб парите).Измислен е и за Балеба и за Сантош заедно. Го носат Боуади кој имаше супер светско, млад топ проспект (дали ќе оправда ќе видиме). Го носат Елиас од Бразил (којзнае како ќе се покаже, врска немам) и Џереми Монга за кои нашиве едно време беа загреани.
И патем на праг се да го потпишат и најдобриот играч на Евертон од лани Ндиаје. Сити и онака има подобар тим од нашиот и во најмала рака се појачани барем колку нас, ако не и подобро.
Еве кажи ми како ние со овој состав ќе го стигнеме шампионскиот Арсенал? Нели требаше да имаме трансфер период од соништата ова лето? Нели требаше да направиме работи кои што се незамисливи за другите клубови ова лето? Нели требаше да им судиме за трансфер периодот откако ќе заврши а не додека трае? Нели оваа сезона или наредната треба да освоиме ПЛ титула?
Ова не се мои кажувања, туку изјави од лица од топ менаџментот на клубот, односно Вилкокс и Берада. Тие двајца сето ова го најавуваа. Не јас или ти.