Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Тешки дечки се Јоро и Хејвен, Мегваер класа. Пробал, не пробал тоа ти е. Ако им вршат работа арно. Во одбрана само Лисандро и Шо се друг тип на играчи, се' друго е еднодимензионално.
Тим кој се фали дека е бренд во фудбалот, не остава работи за утре. Тоа дека постепено решаваат проблеми на некој друг нека му кажуваат. Фора да купат уште една година, не напрегајќи се.
Лисандро ни е сеуште најдобар дефанзивец и со грешките што ги прави.

Џабе кукавте оваа година со трансферите, она што најмногу требаше да се купи беше шестка, а квалитетни шестки реално немаше на пазарот.
Автоматски споено мислење:

А колку димензионален треба да биде еден централен одбранбен? Многу ме интересира? Од курот муабет, еднодимензионални биле централните на Јунајтед.
Пецка, гледај како се појачаа Сити и Арсенал па после збори. Клубови кои што и онака беа пред нас каде каде, како се засилија.

Пецка, гледај како се појачаа Сити и Арсенал па после збори. Клубови кои што и онака беа пред нас каде каде, како се засилија.

Како се појачаа? Може да анализираме. 130 милиони за Андерсон, не вреди ни пола од тоа. Буквално. Арсенал го зеде Гркот Цолис, ќе игра наместо Тросард или Мартинели, ништо спектакуларно. Бруно Гимараеш, го имаа таму Шпанецот, потполно бесмислен трансфер во рангот на трансферите на Ливерпул од лани, други кои? Многу се палите на имиња и трансфери, погледнете ги Брајтон и Бурнамут, секоја година продаваат и пак имаат игра. Потребна е игра и интензитет, не трансфери од по милијарда.

Последно уредено:
Глупи се они што се појачуваат ние сме најпаметни. :D

Тенгало, Ливерпул лани потроши пола милијарда на трансфери, заврши четврт. Позади Јунајтед.
Сити милијарда за две/ три сезони глупи се што инвестираат?
Секоја година се пред нас, за Челзи да не збориме, исто и Арсенал.
Иначе сега мораше да се инвестира повеќе, дупло повеќе натпревари ќе играме а овој тим неможе да игра на 3 дена.
ПС очигледната слабост не се покри, тимот не е подобар од лани, можда само ќе е послаб.

Како се појачаа? Може да анализираме. 130 милиони за Андерсон, не вреди ни пола од тоа. Буквално. Арсенал го зеде Гркот Цолис, ќе игра наместо Тросард или Мартинели, ништо спектакуларно. Бруно Гимраеш, го имаа таму Шпнанецот, потпоно бесмилсен трансфер во рангот на трансферите на Ливерпул од лани, други кои?
Арсенал, на веќе ШАМПИОНСКИ ТИМ и финале ЛШ ги носи, Гуимераеш, Конза. Играчи што се веќе докажани во ПЛ. Плус Цолиз (како и да се изговара) и Хинкапи. Тимот и онака им беше пиц пец, сега само си го подобрија. Во најмала рака имаат подобар трансфер период од нас. Ако земеме предвид дека Тилеманс = Гуимераеш. Ние носиме двајца младиќи Work in progress играчи. Bench warmer од Челзи за 50 милиони и Балеба за 65. Еден господ знае дали ќе испаднат како што треба или не. А пази, сакаме да ги стигнеме Арсенал. Со ТРИ играчи донесени, не можеш да го бркаш шампионот. Дури Арсенал ниту еден играч да не донесеше летово, пак поквалитетен тим има од нашиов.

Сити. Пеп си оди, Родри си оди. Наместо да искористиме моментум да се наметнеме како сила број 2 во Англискиот фудбал ние оставаме Сити пак да биде најсериозен кандидат за да ги предизвика Арсенал. Го донесоа Андерсон (кур ме боли дали е 130 или 30 платен, не ги давам од џеб парите).Измислен е и за Балеба и за Сантош заедно. Го носат Боуади кој имаше супер светско, млад топ проспект (дали ќе оправда ќе видиме). Го носат Елиас од Бразил (којзнае како ќе се покаже, врска немам) и Џереми Монга за кои нашиве едно време беа загреани.
И патем на праг се да го потпишат и најдобриот играч на Евертон од лани Ндиаје. Сити и онака има подобар тим од нашиот и во најмала рака се појачани барем колку нас, ако не и подобро.

Еве кажи ми како ние со овој состав ќе го стигнеме шампионскиот Арсенал? Нели требаше да имаме трансфер период од соништата ова лето? Нели требаше да направиме работи кои што се незамисливи за другите клубови ова лето? Нели требаше да им судиме за трансфер периодот откако ќе заврши а не додека трае? Нели оваа сезона или наредната треба да освоиме ПЛ титула?

Ова не се мои кажувања, туку изјави од лица од топ менаџментот на клубот, односно Вилкокс и Берада. Тие двајца сето ова го најавуваа. Не јас или ти.

Последно уредено:
Арнсенал, на веќе ШАМПИОНСКИ ТИМ и финале ЛШ ги носи, Гуимераеш, Конза. Играчи што се веќе докажани во ПЛ. Плус Цолиз (како и да се изговара) и Хинкапи. Тимот и онака им беше пиц пец, сега само си го подобрија. Во најмала рака имаат подобар трансфер период од нас. Ако земеме предвид дека Тилеманс = Гуимераеш. Ние носиме двајца младиќи Work in progress играчи. Bench warmer од Челзи за 50 милиони и Балеба за 65. Еден господ знае дали ќе испаднат како што треба или не. А пази, сакаме да ги стигнеме Арсенал. Со ТРИ играчи донесени, не можеш да го бркаш шампионот. Дури Арсенал ниту еден играч да не донесеше летово, пак поквалитетен тим има од нашиов.

Сити. Пеп си оди, Родри си оди. Наместо да искористиме моментум да се наметнеме како сила број 2 во Англискиот фудбал ние оставаме Сити пак да биде најсериозен кандидат за да ги предизвика Арсенал. Го донесоа Андерсон (кур ме боли дали е 130 или 30 платен, не ги давам од џеб парите).Измислен е и за Балеба и за Сантош заедно. Го носат Боуади кој имаше супер светско, млад топ проспект (дали ќе оправда ќе видиме). Го носат Елиас од Бразил (којзнае како ќе се покаже, врска немам) и Џереми Монга за кои нашиве едно време беа загреани.
И патем на праг се да го потпишат и најдобриот играч на Евертон од лани Ндиаје. Сити и онака има подобар тим од нашиот и во најмала рака се појачани барем колку нас, ако не и подобро.

Еве кажи ми како ние со овој состав ќе го стигнеме шампионскиот Арсенал? Нели требаше да имаме трансфер период од соништата ова лето? Нели требаше да направиме работи кои што се незамисливи за другите клубови ова лето? Нели требаше да им судиме за трансфер периодот откако ќе заврши а не на крај? Нели оваа сезона или наредната треба да освоиме ПЛ титула?

Ова не се мои кажувања, туку изјави од лица од топ менаџментот на клубот, односно Вилкокс и Берада. Тие двајца сето ова го најавуваа. Не јас или ти.
Изјавите дека ќе сме у трка за титули мислам дека ни сам не ги веруаше, туку само ги истресе за да се радуваат празноглави.

Изјавите дека ќе сме у трка за титули мислам дека ни сам не ги веруаше, туку само ги истресе за да се радуваат празноглави.
Јас не сакам да звучам лудо, ама сериозно ги сфаќам оние што зборат дека и Берада и Вилкокс се убацени само да работат против клубов. Не е можно толку очигледно лошо да работиш.
Патем не знам дали на некој од вас му улетале твитовите на Берада од пред 12-13 години како сере против Јунајтед. Баш да се замислиш какви му се намерите за клубов.

Арнсенал, на веќе ШАМПИОНСКИ ТИМ и финале ЛШ ги носи, Гуимераеш, Конза. Играчи што се веќе докажани во ПЛ. Плус Цолиз (како и да се изговара) и Хинкапи. Тимот и онака им беше пиц пец, сега само си го подобрија. Во најмала рака имаат подобар трансфер период од нас. Ако земеме предвид дека Тилеманс = Гуимераеш. Ние носиме двајца младиќи Work in progress играчи. Bench warmer од Челзи за 50 милиони и Балеба за 65. Еден господ знае дали ќе испаднат како што треба или не. А пази, сакаме да ги стигнеме Арсенал. Со ТРИ играчи донесени, не можеш да го бркаш шампионот. Дури Арсенал ниту еден играч да не донесеше летово, пак поквалитетен тим има од нашиов.

Еве кажи ми како ние со овој состав ќе го стигнеме шампионскиот Арсенал? Нели требаше да имаме трансфер период од соништата ова лето? Нели требаше да направиме работи кои што се незамисливи за другите клубови ова лето? Нели требаше да им судиме за трансфер периодот откако ќе заврши а додека трае? Нели оваа сезона или наредната треба да освоиме ПЛ титула?

Јас пак ќе ти речам. Конса, Монса кур се тресе во ладна вода. Во модерниот фудбал нема повеќе од 5-6 фудбалери кои би направиле моментен импакт во било која екипа, и сите тие се практично недостапни. Меси, Халанд, Мбапе , Јамал и уште некој. Се друго е исто срање. Сите го играат истиот машински фудбал. Пресинг, многу трчање, брзо ослободување од топката. Еден Черки кои знае да игра старински фудбал, грееше клупа кај Пеп, затоа што не се ослободувал брзо од топката. Во такви услови, разликата во квалитет помеѓу Андерсон за 130 милиони или Балеба за 70 е скоро никаква. Се што треба за овој фудбал што се игра сега (кој патем кажано мене ми е одвратен) е пресинг и покривање. За тоа не ти требаат фудбалски генијалци.

Еве кажи ми како ние со овој состав ќе го стигнеме шампионскиот Арсенал? Нели требаше да имаме трансфер период од соништата ова лето? Нели требаше да направиме работи кои што се незамисливи за другите клубови ова лето? Нели требаше да им судиме за трансфер периодот откако ќе заврши а не додека трае? Нели оваа сезона или наредната треба да освоиме ПЛ титула?

Ја не знам што си го губиш времето на вакви ликови да им објаснуваш кои по некое време ќе исчезнат или како и да е, ти му кажуваш факти он ти вика Брајтон и Брентфорд многу продавале и пак јаки биле, огледај се на нив и ќе бидеш како нив, што друго да му каже човек, клубови кои цел им е профит и да останст во ПЛ тој ги фаќа како пример, Другите клубови дртнати биле по пола миљарди потрошиле ништо не направиле, абе човек без основни познавања, а не гледа дека се три чекори пред нас, ние кога ќе треба ре билд да правеме нивниот готов ќе е.

А да, патем да не спомнувам колку очајна продажба имаме.

ОК, кој требаше да го продадат, и кому? Не можеш со сила да продаваш, треба некој да сака да го купи играчот, и треба тој играчот да сака да оди таму. Еве кажи кој требаше да го продадат и каде?

Back
На врв Bottom