Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Салата нема да е само за РК туку и за други спортови, ќе ја користат повеќе тимови и апсолутно треба да ја изгради општината. Не можи од РК да го бараме ова кога цел град ќе ја користи.

Така да наше е на навивачите да се напрај притисок да се потсети општината на ветувањето шо го даде, посекако сега идат на ракомет да се сликат со шалој. Јас почнувам од денес со скандирање изгради ја коњу салата
Така е има два начин:еден да се чека на општина (наредни 10 години ништо нема на има) , друг начин да се напрај со некои јавно приватно партнерство , па да се наплаќа на сите останати за користење.

Има три начини. Прво:Републичката власт да се сети дека и ние сме дел од Македонија па да не удостојат со модерна сала, како што и впрочем ветија на парламентарните избори.
Второ: Да ја правиме со општински пари, па да фати период како со стадионот и автопатот Кичево-Охрид.
Трето: Да седнат ГП Пелистер и Општината да се договорат ГП Пелистер да ја изгради салата за една година да речиме, а Општината да ја плаќа во наредните години, а притоа да му ја отстапи да ја стопанисува РК, да наплаќа од КК, од ОК итн, а профитот да се пребива од целосната фактура.
Според мене најреален за очекување е третиот начин иако е најкомплициран. Првото не доаѓа во предвид ни сега нит било кога, вториот е многу долг период и макотрпен, а третиот е најкомплициран, а воедно и највозможен.
Според мене, мое мислење.

Овие луѓе се на власт пошто сдс ни шајка не закова и продаде се шо можеше да се продај. Вмро сега дали сте сакале вие или не ќе биди уште минимум 20-30 години на власт се дури нашата генерација не заборај шо напрај сдс или вмро не киксни драстично. Власта е свесна за то и си го користи моментално. Ќе потплукни некоја банка за да се нашминка нешто, некој гласни фаци ќе се потплатат и се ќе се стиши.

А ако набројваме шо оваа власт и претходната имаја ветено и не е ни почнато со изградба а мене лично ми смета е:
1. Вештачки снег на Нижополе (требаше од лани да го има веќе)
2. Вештачки снег на Копанки (треба од оваа сезона да го има)
3. Затворен базен

За се ова само некој физибилити студија се прат, пошто то е најлесно и се лажи народот.

4 години улиците се копаја и се клаваја цефки за парно за да се греат оштинските објекти (училишта, градинки, домот на културата), шо велите, пошто од оваа зима треба да почни то, ќе почни?

Џабе скокаме, многу џаболебари имат влезено државно, кај нив одат парите а сите познаваме барем по еден таков пошто го имаме во друштвото. И таја е сликата и реалноста. На форум јаки, во живо ништо пошто ќе треба со блиски да се искараме.

Ако некој мисли дека некоја партија шо е на власт ќе напрај сала во Битола, треба да оди да напрај еден лекарски преглед и плус некое друго испитвање во странство. Приватник да преземи таков ризик да лупни 12-13 милиони евра во сала нема шанса и теорија.

Сегашната гарнитура дојде на власт со ветување за нова сала пред 5 години. И конкурс имаше за идеен проект.
Шо го малтретирате детето со јавни приватни партнерства. Ко можи градот/државата да го прат стадионот за ФК, можи и да напрај спортска сала за еден куп спортој. Настрана шо спортска сала би била доста економски поисплатлива од стадион, дури би рекол и само одржлива. Од комерцијални објекти до термини за сали. Ама то е, се нема желба и воља, а богами и пари.

Сегашната гарнитура дојде на власт со ветување за нова сала пред 5 години. И конкурс имаше за идеен проект.
Шо го малтретирате детето со јавни приватни партнерства. Ко можи градот/државата да го прат стадионот за ФК, можи и да напрај спортска сала за еден куп спортој. Настрана шо спортска сала би била доста економски поисплатлива од стадион, дури би рекол и само одржлива. Од комерцијални објекти до термини за сали. Ама то е, се нема желба и воља, а богами и пари.
Незнам зошто се сваќа дека Бојан се малтретита и тој треба да ја напрај.
Тоа што се нафрлаат варијанти се само идеи, целта ми беше што ја покренав темата е дека од РК треба да почни приказна за нова сала или и да почни од друг тие треба да ја поддржат , а не да се тргнат на страна дека тоа е политичко прашање , а нив ги интересира само спорт .
Истото треба и КК еве и друго екипи спорт во сала , ама се знае кој е број еден спорт во Битола и затоа е кон РК постот.

Незнам зошто се сваќа дека Бојан се малтретита и тој треба да ја напрај.
Тоа што се нафрлаат варијанти се само идеи, целта ми беше што ја покренав темата е дека од РК треба да почни приказна за нова сала или и да почни од друг тие треба да ја поддржат , а не да се тргнат на страна дека тоа е политичко прашање , а нив ги интересира само спорт .
Истото треба и КК еве и друго екипи спорт во сала , ама се знае кој е број еден спорт во Битола и затоа е кон РК постот.
Шознам, мене ми делува дека како клуб јасно се дистанцираат од проблематиката. Јас верувам и дека уште поодамна се има зборнато на таа тема, ваљда не чекале тите и џони на кајгана да го наметнат муабетот.
Во секој случај на грешна адреса одат предлози и прашања, сепак некој друг ветувал нова сала. А и искрено да се почни кампања за нова сала, ако нема воља од власта, нема да има и јавна поддршка од клубовите или кој било шо е засегнат.

Шознам, мене ми делува дека како клуб јасно се дистанцираат од проблематиката. Јас верувам и дека уште поодамна се има зборнато на таа тема, ваљда не чекале тите и џони на кајгана да го наметнат муабетот.
Во секој случај на грешна адреса одат предлози и прашања, сепак некој друг ветувал нова сала. А и искрено да се почни кампања за нова сала, ако нема воља од власта, нема да има и јавна поддршка од клубовите или кој било шо е засегнат.
Па да , со одговорот на прашањето дека е политичко прашање , а е всушност инфраструктурно прашање.

Ама јас поинаку гледам на работите односно со одговорот подразбирам дека е се ОК и клубот и навивачите ги имаат сите предуслови за функцинирање на модерен клуб , а сите знаеме дека не е така и ќе си ќутиме , а после како оправдување за некој неуспех клубски ќе биди па немаме добри инфраструктурни услови или недај боже некоја трагедија да се деси во таа сала оти реално не е безбедна за дерби натпревари па ќе излези никој не е крив сите знаеле дека не е безбедна и сите алармирале ама никој не е надлежен.

Инаку да џабе било кој нешто да почни ако немаш поддршка од клубови за кој се бара , ни мене ни тебе не ни е неопходна.

Баталете салата, нема да се изгради посекако.

Шо мислите после двете пријателски утакмици за екипата:

Има потенцијал за да го нападниме то второ место шо води ЛЕ?

Дали сме појачани со новите играчи или сме со послаб квалитет во споредба со ланската сезона?

На која позиција фали квалитетно засилување?

Дали има промена во играта со доаѓањето на Червар?

На денешниот натпревар најмногу ме бендиса шо 60 минути константно имавме 6 или 7 македонски играчи на теренот. Мирче ако продолжи со ова темпо гарантирам дека во Јануари ке биди дел од репрезентацијата.

На денешниот натпревар најмногу ме бендиса шо 60 минути константно имавме 6 или 7 македонски играчи на теренот. Мирче ако продолжи со ова темпо гарантирам дека во Јануари ке биди дел од репрезентацијата.
Пред Митев .

Пред Митев .
Можи нема да е пред него, ама сигурно ке биди со нив во состав, многу паметен играч

Со новиот среден шо ке дојди ке бидат совршена комбинација
Автоматски споено мислење:

Незнам дали е официјална веб страната ама изгледа многу подобро од другата

Последно уредено:
Дефинитивно не се репер овие две утакмици, ама е убо шо Лино испроба мн варијанти како во напад, така и одбрана. Се испроба со 5-1 одбрана на нивни напад со 7, испроба различни варијанти во бековската линија, овие утакмици дојдоја како овие пријателските турнири реално Струга Охрид шо се. Мое мислење е дека Пелистер се ослободи од недисциплинираните играчи шо праеја думбари во соблекувална, и генерално ја задржа првата постава од лани(90%), и бројчано се појача на сите позиции.

Го знат ракомето играчите дефинитивно, то шо треба е дисциплина и авторитет од страна на тренер, за да не изиграват ѕвезди и да се непослушни, па циркузи да гледаме на клупа и на терен.

Имам позитивно чувство, влегваме како underdogs, а полесно е ми се чини да бркаш, отколку да браниш.

Баталете салата, нема да се изгради посекако.

Шо мислите после двете пријателски утакмици за екипата:

Има потенцијал за да го нападниме то второ место шо води ЛЕ?

Дали сме појачани со новите играчи или сме со послаб квалитет во споредба со ланската сезона?

На која позиција фали квалитетно засилување?

Дали има промена во играта со доаѓањето на Червар?
Ova e najlosiot muabet zimi se nema da se izgradi abe ke se izgradi i pesna ke pejat tie vetija do na zima treba se da se zavrsi so proketot tamu markici gluposti posle samo finasii i gradba od nas zavisi !
Salata ke ostani ovie igracite so gi baras ti isto tie od lani olomnani zedoja parite si zaminaa fala bogu so fitiljot nikucot tamu vamu zedovme tri tituli po Red drugite nitu ke gi vidis nekogas ni igrac ni trener isto vazi I za ovie sega i za trenerot po godina dve ke zaminat i ke ostanime so prstot vusta za toa mora da sw napraj sala oti Bitola zasluzuva i gledacite i navivacite plus najdobar primer tie fudbalot ete lani se sjebaa eden Ton pari i so dobivme od trite podolgoto a tribinata si e top daj boze eve kjumurno plus uste eden teren pa I da sw baraat tribini zad golovi tie ostanaa i da tie milina da odis na fudbal ako sme slabi ke bidime nekogas jaki a rakometo jaki da odis tamu da pripagjas vsala a lugeto se kacija svrtija okolu mesecinata i bwy oti nema da sw izgradi po sekako mozeja za mesec dena da ja renoviert da ispolni uslovi parking picke si mater togas mozi i nova sala kako napraja dve vo Skopje so ne mozi da sw napraj edna vo Bitola zimi kurot od nas site zavisi!
#СакамеСала во #Битола и точка. После се разбира базен аеродром итн...ние ќе умриме барем нешто на децата да му остани има мал мич8н начини самопр7донес па влада па министерство па кредити шо рекоја јпп спонзорства триста чуда ако се сака се се можи само не со вакви глупи муабети остај сака нема шанса дај кажете уграчи тренер игра и шо ќе кажиме ја носиш водата на друга воденица а не кај шо треба отворете очи и мислите со глајте не се тие само за стрижење шо утре после нас збораме за сала од 1980 година а меѓувреме колку и каде се изградија дужајте но со вакви муабети уште 1980 гпдини нема да видиме сала ако не се држи темата бара притиска и секој начин дозволен и забранет не се напрај за нова сала само тоа е патот нема друг!

Back
На врв Bottom