Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Пробав емоциите да не ги прикажам толку јавно.
Многу сум пристрасен кон постарите генерации кој дадоа темел на ова што го имаме ние да ужуваме на секој аспект а и на некои генерации кои се активни да им биде репер што значи да се носи дресот на Пелистер.

Личност/фамилија која безрезервно го давала максимумот на терен и вон него е Фамилија Чурлевски и фамилија Димитриовски која со генерации го негуваат овој спорт во БИТОЛА и МАКЕДОНИЈА, денес едно такво одликување ни го прикажа тим од Црна Гора да не потсете каква величина сме биле и кој играчи го носеле нашиот свет дрес на кого ден денес се восхитуваме.
Битола била и ќе биде темел на ракометна Македонија, небитно дали биле европски прваци дали биле доминантни во некој период тој период од нивни восхит е дел од Битола и дел од тие кои им донеле некакво задоволство се воздигнале во БИТОЛА ВО ПЕЛИСТЕР.
Тоа нам не можат да ни го одземат оти тоа е нивно наследство и без тоа не би биле тоа шо се.
Фала ви Ловќен шо оддадовте признание за еден великан (фамилија) кој се дејци на ова ниво кое го имаме во македонскиот ракомет.

САМО ЕДЕН ТИМ
САМО ЕДЕН ГРАД
САМО ПЕЛИСТЕР
САМО БИТОЛА

Attachments

• FB_IMG_1787781181701.jpg
    FB_IMG_1787781181701.jpg
    132,7 KB · Прегледи: 49
Vo ovie 6-7 godini od koga Pelister go prevzede familijata Sterjevi nema nitu edna crna damka vo vodeneto na klubot,nitu kasnene na plati a najmalku namesteni utakmic,a publikata mu vrati so polni sali I bezrezervna poddrska.
Imam edno prasane do Bojan okolu vremetraeneto na platformata.Negde pisi deka e prodolzena na edna godina a Bojam mislam deka na MTV kaze deka e prodolzena na neogranicemo vreme.

Ако некој мисли дека има економска исплатливост во физички фан шоп нека се јави од клубот ќе добие најдобри можни услови (од продажбата ќе треба да си покрие кирија за дуќан, вработени, придонеси и режимски трошоци).
@oktopod_bt шанса да покажиш како европски се работи фан пош.

Реално Боки ви влезе со клизачи на темава и никој не го очекуваше ова. Ова го кажувам од перспектива на ривал, и тоа што сум на форумов од 2009та, јас не памтам некој од било која управа на било кој тим јавно да дојде и да одговори на сите прашања. Тоа покажува две работи, дека форумов е влијателен и се чита од сите страни, и дека општо се тресат еден куп глупости, чаршиски муабети и шпекулации кои влијаат на тимовите и на играчите. (негови зборови)

Ние може да се зафркаваме колку сакаме, ама според мене овој потег треба да го поштувате и да намалите со негативноста која се ствара околу вашиот клуб. Според тоа што објасни, клубот ви функционира солидно, нешто што во минатото не било случај, а за тековните проблеми и предизвици сигурно се соочуваат со истите работи кои се соочуваат сите клубови, и не секогаш е така како што ние мислиме дека е. Поздрав.

Да влегувам во полемики со тенденциозно негативни и неиздржани ставови немам намера но еве само неколку одговори на твоите прашања и неиздржани негативни тези:

- “одврзете го ќесето еднаш и не чекајте се од Општина”, во изминатите 6 години нашите вложувања и потрошени наши лични пари во клубовите се во однос 4:1 во однос на општинските пари. Тоа е факт лесно видлив и проверлив и тоа не го гледа само тој што тенденциозно не сака да го види. За пари најмалку сакам да зборувам, тоа е најсензитивна тема и затоа сега ова го напишам и никогаш повеќе. За појаснување ќе додадам и една проста математичка пресметка. Општина Битола за РК Еурофарм Пелистер и РК Еурофарм Пелистер 2 минатата сезона одвои 20 милиони денари (мошне значајни за целиот проект). Математичката операција е следна: 20000000 ден поделено со 70000 жители = 286 ден по жител. Ова никако не треба да се разбере како критика до општина Битола затоа што е општината е лидер во вложување во спорт. Ова е појаснување за тоа колку отпаѓа по глава на жител вложувањето во клубот од страна на општината.

- Донесете некој салам играч, негативно тенденциозно и необјективно. Во РК Еурофарм Пелистер играле и играат одлични играчи, репрезентативци на Македонија, Словенија, Хрватска, Полска, Иран, Бразил, Египет, Тунис ..,

За минатата сезона, Јака Малуc првично беше понуден кај нас. Тогаш тренер сè уште беше Раул Алонсо, кој очигледно не го сакаше Јака. Постојано велеше дека кога работел со него во Мешков Брест, не ги исполнувал неговите барања. За секој предлог следеше некој коментар од типот „не овој, не оној“, и на крајот практично не остави без избори. Целата ситуација заврши на лош начин, со тоа што тој во лош момент не напушти и замина во Лајпцинг, каде не остави без играчи и тренер 8 дена пред подготовките.

- Квалитетот на тие играчи донесе ТРИ последователни шампионски титули после 18 години пауза. Пред фактите молчат и боговите.

- Во однос на вработени луѓе, моментално во клубот директно работат 6 луѓе, 3 парт тиме со точно утврдени задачи и улоги. Паралелно на тоа адвокатски, сметководствени и останати административни работи се покриваат од нашите фирми (тоа не го пресметуваме како вложување). Патувањата ги организира туристичка агенција.

Структура на клубот:

Спортски директор: Звонко Шундовски

Техничко-административен директор: Дамјан Николовски

Финансиски директор: Горан Петровски

Лице задолжено за опрема и пречек на судии и делегати: Бојан Стефановски (син на Баѓе). Многу пати и јас одам да ги земам од аеродром.

Администратор и лице задолжено за екипите: Димитриј Блажевски (Дуна)

Координатор на младински категории: Фарук Мемиќ

Новинар: Зоран Мишевски

PR и маркетинг: Гоце

Фотограф: Александар

- Резултат на работењето: повеќе од 50 натпревари во европски лиги од кои над 30 во лига шампиони - ниту една забелешка од сите контролори, и со голема благодарност од сите гостински екипи. Организирани се над 50 патувања надвор од државата без ниту една ни најмала грешка (играчите и стручниот штаб тоа може да го потврдат). 6 години ревизорски извештаи за целокупното работење на клубовите на највисоко ниво. Ревизорските извештаи се јавно достапни. Најголем број на екипи во сите возрасни категории во Македонија, сите навремено пријавени, организирани патувања, тренинзи, сали, топки, опрема …….

- Дресови и опрема, РК Еурофарм Пелистер има персонализирани дресови од еден од најголемите производители на спортска опрема во светот. Споредба правиш со дресови кои локално се шијат во градот од каде е клубот на кој им се воодушевуваш на опремата.

- Маркетингот го водат професионалци на кои мора да им се одаде почит за квалитетот на работата, посебно од оваа година е скалило две нагоре.

- Фан шоп нема да, ама и нема економска исплатливост да има физички присутен фан шоп. Онлине е сосема во ред и добро функционирабиако за жал малку се користи од страна на купувачи.

Ако некој мисли дека има економска исплатливост во физички фан шоп нека се јави од клубот ќе добие најдобри можни услови (од продажбата ќе треба да си покрие кирија за дуќан, вработени, придонеси и режимски трошоци).
Respect za odgovorot!

Pozdrav!

Навидум офф топик, али баш и тука има сведоштва за нашиот клуб колку бил голем (и е сеуште голем благодарение на се ова шо пишиме и погоре и педигрето кое го имаме и треба да го чуваме и во иднина!)...

И сега на тренинзите почна да се полни салата :cool: шо радва многу!

Vo ovie 6-7 godini od koga Pelister go prevzede familijata Sterjevi nema nitu edna crna damka vo vodeneto na klubot,nitu kasnene na plati a najmalku namesteni utakmic,a publikata mu vrati so polni sali I bezrezervna poddrska.
Imam edno prasane do Bojan okolu vremetraeneto na platformata.Negde pisi deka e prodolzena na edna godina a Bojam mislam deka na MTV kaze deka e prodolzena na neogranicemo vreme.

Платформата е продолжена се дур има желба од наша страна, желба има така да ова ќе трае

Читам..Одврзете го ќесето,не чекајте од се од општината. Некои луѓе стварно пишуваат работи без компас. Од која општина,тие не можат улиците да ги асфалтираат. На фамилијата Стерјеви треба стварно да им се пружи поштовање и респект. Вложуваат огромни средства кои во ракометот се неповратни. Без нив Пелистер денес ќе беше селска екипа водена од неколку чкембари. Дерби против Радовиш и Вардар Неготино. Затоа да дадеме полна поддршка. Доста со коментари, " оти не го донесовте овај" оти го пушивте онај. Зад секој потег што се прави клубот постои некоја причина што никој од нас не ја знае.
Поздрав!!!

Платформата е продолжена се дур има желба од наша страна, желба има така да ова ќе трае
Прво добре дојде на форумот ,прво мислев дека е лажен профил или некпј скопјанец си игра мајтап па ко пиша функциите во клубот ми падна чудно оти гарант не знаат скопјани кој шо работи кај нас па реков да не е некој наш но сега ко е вече потврдено дека вистина си ти прво да честитам шо се одважи и зачлени па секој шо сака можи да праша шо е чекор напред за тренасшренатоста која цело време ја критикуваме
За платформата одговори сега да прашам јас за инфраструктурата односно салата дали имате информации до каде е проектот нешто до на зима ќе бил готов дали имате инфо и како е планот оти гледаме ракометари како ракометари дојдоа и си заминаа останаа трите титули после 18 години шо е супер и тоа ќе остани резултатите и Сала ако се напрај друго се че се заборај по години
Второ прашање дали можи да се кажи нешто повеќе за ЗИК и Панделевски дали си го почитуваат договорот и дали има шанси да влезат и други нешто се збораше за сипмекс и други некој фирми
Трето дали мора да биди во клубот Шундовски оти речано од страна не се гледа негов учинок вие си знајте таму во клубот дали и што работи но од страна преовладува мислењето дека е таму оставен со сила
Четврто ме интересира зошто се форсира и на домашен терен плавиот дрес ај во гости ако мора но дома едно две играме со плава дрес знам дека е историја се тоа држи вода но исто така договорот и во платформата е убо наведено дека прв дрес е зелено белиот
Пет дали имаше понуда за тој фаншопот да биди заедно со ФК и КК Пелистер па да се намалија трошоците и исплатливоста друго е да купиш и некпј мали реквизити друго е само дрес а во едно дали се размислува за да има членство он лајн како акции нешто да се продаваат се тоа само за да можи колку толку да се зголеми буџетот
Најважно која е целта годинава двојна титула или ќе се прај тим за следната сезона и напоредно со тоа се поставува прашањето за Фитиљот до кога има договорот
Мислам дека повеќе од доволно е ова сега за сега во иднина се надевам на добра дебата и пред се различни мислења за доброто на клубот и секоја чест што уште имате нерви пари и време да го водите клубот иако некогаш со грешки сепак за жал само вие сте опшеството одговорна фирма да не речам фамилија шо враќа во градот за тоа секоја чест а за другото можи да се расправаме и објаснуваме и за крај да го поздравам потегот со Лино сите стар ваков таков чоекот е институција за ракомет и опасен намазан тип каде ние можи само да растеме со него зијан не можи да бидиме без разлика ма резултатите првата сезона со други зборови можи и да кажиш шо треба да се направи за да му се поклони на клубот да биди подобар освен да се купуваат карти и оди на ракомет дава поддршка оти јас прашав за нас шо не инѕерссира па ти можи да кажиш шо очекувате и шо треба и од нас или да поставиш и ти некое прашање ако нешто треба или не е јасно поздрав.

P.S.уште едно ми текна при крај по мислење имаш за Димитар шо беше кај вас а сега е во фудбалскиот клубот дали ќе го опрај фудбалот и зошто се прекина пред три години соработката со него во ракометот ?

Што се однесува до салата, јас не би сакал ништо што не е поврзано со нас, воопшто да коментирам. Тоа е политички процес, така да мене не ме интересира политика, мене ме интересира спортот, ракометот.

Пелистерка си го почитуваат договорот и навистина, се е како што е договорено.

Шундовски има огромен дел во успехот на клубот, јас лично имам најголемо позитивно мислење за Звонко, човекот кој живее за клубот и си ја брка работата одлично. Се додека сме во клубот, Звонко секогаш ќе биде дел од нашиот мозаик.

Домашен дрес е зелен, долго време го напоменуваш ова за плав дрес, но сите утакмици дома, ај барем 95% се играт со зелен. Кога се игра со плав дома е по барање на играчите со цел да не де валкаат толку зелените, на небитни утакмици. Вчера се играше со плав ради тоа што комесарот на регионална лига ни ги одредува дресовите со кои играме.

Немало никогаш официјална понуда за заеднички фаншоп.

Целта е јасна титули, но среќен сум што сите не потценуваат, така да им ја препуштам фаворитската улога на другите.

Димитар е најдобриот човек што можеше да го добие фудбалот. Одличен избор е Димитар, најдобар избор. Различно е ракомет од фудбал, но е работлив човек, сигурно ќе се снајде.

Димитар беше кај нас во фирма повеќе од 10 години и секогаш му се отворени вратите. Реши да отвори приватен бизнис, кој денес му работи супер и сме уште погорди на него.

Последно уредено:
Што се однесува до салата, јас не би сакал ништо што не е поврзано со нас, воопшто да коментирам. Тоа е политичли процес, така да мене не ме интересира политика, мене ме интересира спортот, ракометот.

Пелистерка си го почитуваат договорот и навистина, се е како што е договорено.

Шундовски има огромен дел во успехот на клубот, јас лично имам најголемо позитивно мислење за Звонко, човекот кој живее за клубот и си ја брка работата одлично. Се додека сме во клубот, Звонко секогаш ќе биде дел од нашиот мозаик.

Домашен дрес е зелен, долго време го напоменуваш ова за плав дрес, но сите утакмици дома, ај барем 95% се играт со зелен. Кога се игра со плав дома е по барање на играчите со цел да не де валкаат толку зелените, на небитни утакмици. Вчера се играше со плав ради тоа што комесарот на регионална лига ни ги одредува дресовите со кои играме.

Немало никогаш официјална понуда за заеднички фаншоп.

Целта е јасна титули, но среќен сум што сите не потценуваат, така да им ја препуштам фаворитската улога на другите.

Димитар е најдобриот човек што можеше да го добие фудбалот. Одличен избор е Димитар, најдобар избор. Различно е ракомет од фудбал, но е работлив човек, сигурно ќе се снајде.

Димитар беше кај нас во фирма повеќе од 10 години и секогаш му се отворени вратите. Реши да отвори приватен бизнис, кој денес му работи супер и сме уште погорди на него.
Супер задоволен сум од одговорот само не кажа како е од вашата страна шо се очекува од сите нас, оти само ние си кажваме, но никогаш никој нема ништо кажано (прашано) од другата страна шо треба да се напрај за доброто на клубот.
Поддршка од градот имате пд пу лигата и навивачите она шо се дешаваше во ЛШ беше не реално зборам за гледачи и навивачи шо уште треба и кој се ваши барања према сите други чинители околу клубот. Реков освен карти и дресови како и одење на утакмици шо друго се проблемите на клубот имаше нешто порано изјава за училиште на странски јазик ичи градинка нешто така беше шо знам пат,аеродром финасии итн...
Еден совет во иднина да не се заклетвата со соопштенија како во минатото оти на два, три пати ве намести исили Михајло ко сум кај скопјани дали има шанси за таа организацијата на ЕП Македонија,Србија мислам и Словенија да добие и ние како град нешто некоја група или тоа е веќе решено со апликацијата само Скопје ќе биде
P.S.шо беше проблемот со Деки шо не се потшиша договор без разлика на се Манасков е класа играч

Супер задоволен сум од одговорот само не кажа како е од вашата страна шо се очекува од сите нас, оти само ние си кажваме, но никогаш никој нема ништо кажано (прашано) од другата страна шо треба да се напрај за доброто на клубот.
Поддршка од градот имате пд пу лигата и навивачите она шо се дешаваше во ЛШ беше не реално зборам за гледачи и навивачи шо уште треба и кој се ваши барања према сите други чинители околу клубот. Реков освен карти и дресови како и одење на утакмици шо друго се проблемите на клубот имаше нешто порано изјава за училиште на странски јазик ичи градинка нешто така беше шо знам пат,аеродром финасии итн...
Еден совет во иднина да не се заклетвата со соопштенија како во минатото оти на два, три пати ве намести исили Михајло ко сум кај скопјани дали има шанси за таа организацијата на ЕП Македонија,Србија мислам и Словенија да добие и ние како град нешто некоја група или тоа е веќе решено со апликацијата само Скопје ќе биде
P.S.шо беше проблемот со Деки шо не се потшиша договор без разлика на се Манасков е класа играч

Не влегов овде на форумот со цел да барам нешто, единствено како што кажав сплотеност е нешто што треба, друго ништо не бараме, затоа што ние не сме луѓе што сакаме да бараме, ние сме луѓе кои сакаме да работиме и да оставаме дела кои ќе се памтат, а не дела за свои интереси.

Финансиски не се договоривме, но како што кажав вчера, за Дејан вратите се отворени и доколку се реши да се врати, го очекуваме.

Секоја чест за Бојан што се приклучи на форумот и тоа со вистинско име и презиме, а не од некој скриен профил. Тоа е за секоја пофалба и нешто со кое сме удостоени сите членови на форумот и симпатизери на клубот. Мислам дека моментално во Македонија сме единствени кои ја имаме оваа чест и секако тоа е за секоја пофалба. Исто така позитивно ме изненадија некои одговори од Бојан, прилично отворено и директно. Браво дечко и само продолжи така. Ако продолжи вака Бојан ( а мислам дека ќе продолжи) со подршката за ракометот, отвореноста во разговорот и подршката за градот ќе имаме прав наследник на дедо му Циле (синоним за ракометот во Битола). Секоја чест Бојан

Не влегов овде на форумот со цел да барам нешто, единствено како што кажав сплотеност е нешто што треба, друго ништо не бараме, затоа што ние не сме луѓе што сакаме да бараме, ние сме луѓе кои сакаме да работиме и да оставаме дела кои ќе се памтат, а не дела за свои интереси.

Финансиски не се договоривме, но како што кажав вчера, за Дејан вратите се отворени и доколку се реши да се врати, го очекуваме.
Далеку од тоа дека барате нешто и никаде не реков дека барате само думата ми беше дека ние се прашуваме кажуваме по можи и од вака страна да кажите шо фали шо не е како шо треба шо да се поправи и како да се поможи да ја слушниме и другата страна не само нашата приказна освен сплотеност шо друго можи да се направи за да се подобри клубот со кој проблеми се сочувате и шо можи да се поможи и смени на подобро а прашав и за тоа ЕП и кандидатурата дали има шанси ако го добиме да има некоја група и во Битола ? За да се зголеми притисокот за нова сала која беше ветена.
Исто дали сте размислувале некогаш да влезитр и во фудбалот оти зборано е таму има шанси за повраток на финансиите и уште поголема реклама за разлика од ракометот што стана заложник на скандинавците и од година во гпдина паѓа интересот јасно дека таму вие амантетот и чивијата но добро е да се размисли и за фудбалот поздрав

Каднидатурата е поднесе за Скопје, а и реално гледано на работите не е возможно во нашата држава за толку краток период, зборувам краток за наши услови да има нова сала. Се освен Скопје Јане Сандански и Борис Трајковски е нереално да се очекува.

Back
На врв Bottom