Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Металург е одличен пример за успешно воден клуб.
Одличен воден клуб кога имаа монопол во државава без конкуренција. По 4 постави правеа, ни ги купуваа сите играчи до 3 постава. Се распаднаа одма штом добија финансиски конкурентен тим.

Сосема други времиња се сега. Лигата има 4 израмнети тимови, немаш многу простор за импровизација.
И умре тоа време кога се откриваа скриени таленти, сега ако некој го бидува ќе биде скаутиран од западноевропските екипи уште од најмлада возраст.
Ние може да се надеваме само дека некој што не се пробил кај нив, ќе дојде овде на рехабилитација, па ќе воскресне.

Одличен воден клуб кога имаа монопол во државава без конкуренција. По 4 постави правеа, ни ги купуваа сите играчи до 3 постава. Се распаднаа одма штом добија финансиски конкурентен тим.

Сосема други времиња се сега. Лигата има 4 израмнети тимови, немаш многу простор за импровизација.
И умре тоа време кога се откриваа скриени таленти, сега ако некој го бидува ќе биде скаутиран од западноевропските екипи уште од најмлада возраст.
Ние може да се надеваме само дека некој што не се пробил кај нив, ќе дојде овде на рехабилитација, па ќе воскресне.
Ставот беше искажан иронично. Поздрав.

Ставот беше искажан иронично. Поздрав.
Тој д не напишеше јас ќе го пишев.
Металург е тим кој воскресна со осакатен Пелистер и незаинтересиран Вардар на Михјло да ги задрже клучните македонски играчи него да се потпре на безвезни срби и црногорци кои ги чуваа само по 2 месеци.

Металург доби изградени играчи плус еден дрзок капитен кој беше благодарен за секоја помината секунда на терен и се изграде во нашио најдобар среден бек (Миркуловски) и еден пикер килав кој никогаш не би бил играч ако не бил во Металург туку се шлепаше покрај сите дури да заврше факултет со врските на Минчо.
Играчи од типот на Митревски, Алушовски, Јоноски, Маркоски, Мојсоски браќата, Јовиќ, Маљцец и др ги донесоа по амин на Михјло оти не скаше пари да дава.

Генерација 2002ра шо играше и шо се изградија ко играчи во Пелистер веќе играа за Металург во 2005та.

Единствен клуб кој личел на клуб со сите структури се кираџиите во период од 2014та до 2020. Нека си клат сите по една руска рубља дома за икона и да се крстат на неа оти и тие ќе бе на ниво шо бевме ние а можи и полошо.

Не ви држат споредбите на периодот шо праел Лино ко бил во Металург, од 2009-2017 година, со овај период шо го има и треба да го има во Пелистер.
Прво, заради годините на чоекот, кратката важност на договорот, дај боже да е вака витален и енергичен уште долго време и да остани во клубот и по овие 2 сезони, ама треба да сме реални дека неговиот престој во Битола ќе биди со лимитирано времетраење.
Во Металург беше во зенитот на неговата кариера, по тие ударни години со хрватска репка.
Во Металург и тој самиот знаеше дека има неограничена власт над се во клубот, имаше време на располагање.
Ние го немаме тој луксуз на располагање да ги чекаме до недоглед плодојте од неговата работа.
Кој гарантира дека новиот тренер ќе ја продолжи работата и концептот на Лино?НЕ МОЖИ ДА СЕ ГАРАНТИРА.
Ќе дојди некој ко Гарабаја, Алонсо или некој Србин и почнуваме се одново, друг концепт, други играчи, друга тактика.
Второ, тогаш беа други условите на пазарот, далеку пониски цени на играчите, помали барања на играчите, надоместоците на менаџерите и другите посредници,тогаш можеше Лино да си донеси дузина млади таленти од Балканот, за мали пари, да си чека да види дали ќе биди нешто.
Сега цените на пазарот се ојдени до плафон, плати, посебни барања на играчите, па цени на услуги за менаџери, трошоци за регистрација на странец и трошоци за престој.
Денес уште малолетен, некој млад недокажан странски талент ќе ти побара 2, 3 К плата, плус трошоци за регистрација, престој, храна, то се преку 40-50 К годишно за еден недокажан играч,
Удрете математика колку иди, 5,6 вакви странци шо нема да припарат до прва постава и ќе си заминат без да остат никаков траг во клубот.
То се сериозни пари за ваков клуб со лимитиран буџет и не треба Пелистер и да има сега пари да ги фрла за вакви егзебиции како со Мехмедовиќ, случајот со Хаџиќ и еден куп странци ко Кајо Цикатич, Пјаховски, Печурица, Стевановиќ, шо земаа плати а не изиграа ништо на терен оти не им беше дадена шанса да се покажат.
Никој не ми ја сфати поентата на постот вчера, наместо да се фрлат пари за предвремен раскин на договор на странец, или пак да се трупат вишок странци шо идат тука и дремат на трибина со телефоните, без да изиграт минута за прв тим,со тие тие пари ќе можи да се плати оштета за некој готов играч шо ќе можи одма да се вклучи во тимот и да напрај разлика во тимот.
Ако веќе толку се инспирирани сите од тој концепт на Металург, требаше да се донесат само неколку капиталци летово и на тој тим шо остана од лани да се прај екипата. нека не беа 23 играчи колку сега, нека беа 18,19, ама да беа одбрани и спремни да дат одма придонес.
Металург почна да прај меѓународни успеси и стана познат во Европа од ко почна да носи докажани странски играчи ко Вугринец, Станиќ, Атман, Ракчевиќ итн, надополнети на тој костур од репката кој тогаш беше во прајмот, па напраја тим шо остана забележан во Европа.
Пред то си беа локална дружина шо живееше за тие дуели со Вардар, се живееше за тие неколку мечеви во сезоната и то беше то, ќе испаднеа одма од Европа, при прва посериозна пречка.
Одамна помина то време на Металург, та игра шо се играше тогаш е минато свршено време,
Сега имаш друг ракомет, други стилој на игра, играш ЛЕ, имаш првенство со 4 јаки екипи, ќе имаш 6 утакмици во регуларен дел-дома гости, + уште толку во плеј оф, на сите овие мечеви можиш лесно да изгубиш, без разлика дали играш дома.
Имаш најмалку уште 6 утакмици во ЛЕ, плус овие од Регионалната, шо не треба да се сфаќат толку сериозно и трагично.
И зато ти треба широк ростер од квалитетни играчи, да се користат максимално сите +20 играчи, а не да седат само на лист хартија.
Не ко некни, лупај со тие 11,12 играчи 60 минути, 7 на 6, тактика шо бара екстремни напори при тие брзи измени и ако се продолжи вака не ни се пиши добро со тој здравствен кадар во тимот.
На температура во салата од +35 степени, кондензација до плафон, услови за игра никакви, услови за публиката нечоечки, понижувачки.
Арно шо не умре некој. :shook:
Ако бев јас делегат на мечот, немаше да дозволам да почни утакмиците во тие услови.

Последно уредено:
Ве читам и неможам да ви се дочудам, Котар ќе бега, овој ќе бега, оштета толку, оштета онолку.

Како прво Котар не е на листата за бегање, Серафимов не играше поради повреда на натпреварот со Партизан, оштета е платена само за Татар. Тој шо го прати Лино, а посебно тие шо се во ракометот подолго, знат дека стилот на работа на Лино е захтевен и уште од почеток Лино самиот кажува доколку сакаш да соработуваме, мора да се следиме едни со други. Во најдобрите денови на Металург играчи секоја недела се вртеле нови, кој на проба, кој на краток договор. Остајте го чоекот да си работи, затоа што резултатите и кариерата која ја има Лино, не е дојдена од нигде никаде, напротив ради неговото знаење.

Доста те со негативности, дајте сите како една целина да придонесиме за повеќе убави работи за овој град, доста е од омрази, треба заедништво.
Kako prvo zdravo i bravo sto se registrira na forumot so ime i prezime, normalno ako si toj sto se pretstavuvash, ako ne si i togas e vo red za mene - uste eden navivac na Pelister.

Kako vtoro ova e forum i tuka razmenuvame mislenja, idei, kritiki, pofalbi. Sekoj sto zel da pisi tuka, znaci deka Pelister mu znaci nesto i go boli, znaci si go trosi vremeto od zivotot za da si go kazi svoeto i toa treba da se pocituva bez razlika dali komentarot ili mislenjeto na nekoj ke mu se bendisa ili ne ...

Kako treto - ne postoi aparat so koj mozime da izmerime koj go saka klubot pojke - dali navivacite ili gazdite, nie bevme i ke bidime so klubot i koga nemavme i koga imavme pari, i pred vas i posle vas ili bilo koj drug ke bidime, ednostavno oti toj e nasha ljubov.

Kako cetvrto - Nie se radvavme koga dojdovte za sponzori, se radvame i na Lino, ke se radvame i posle nego na nekoj drug sv. Lino, ama pozitivna kritika mora da prifatite i nie osven ovde ili fb nema drugo mesto kaj da si go kazime mislenjeto oti za zal taka funkcionira klubot. Mora da vrabotite vo klubot lica koi profesionalno ke si ja brkat rabotata, vaka se e svedeno na dvajca koi rabotat polu - amaterski

Ne se ova negativnosti ili omraza - kako sto pisuvash, nie kako celina sekogas site sme za silen Pelister, krv imame proplukano mnogu vreme uste pred ti da se rodish... vistinskite negativnosti pocnaja koga go kladovte Eurofarm pred Pelister, nisto ama bash nisto nema da ve kosta ako eden den go vratite vo Pelister Eurofarm, za da se vrati zaednistvoto i uste mnogu navivaci koi sega ne idat v sala...

p.s. Me interesira vo fudbal za koj klub navivash?

Pozdrav!

Imeto go staviv moeto, zatoa sto ako sum resen da pisam negde, ke pisam so vistinsko ime, pred se sekogas sakam da bidam vo sekoe pole toj so sum. Nema za sto da se krijam, a najmalce da se krijam negde kaj so pravam nesto od ljubov, kako so e rakometot.

Definitivno ne ja razbiras poentata na moeto pisuvanje.

Bi postavil prasanje, na koe davas kritika, a pritoa i sam nemas odgovor na toa prasanje, siguren sum vo toa.
Dali znaes kolku lugje pred se ovaa sezona rabotat vo klubot i pred se dali znaes vo koj sektor rabotat i koja e zadacata nivna...?

Vtora rabota ne znaci deka ako si dal nesto, pari, krv, so i da si dal nebitno jas,ti, Petko iili Trajko, mozi da merime koj pokje go saka klubot (za mene to e mnogu decko razbiranje na nestata), gresno pristapuvas, zatoa sto site go sakame klubot i koga sakas nesto nema da se meris so lugjeto koj kolku go saka istoto nesto.

Jas napraviv profil , so cel odredeni raboti da se razjasnat, bez pomisla da se raspravame ili karame, naprotiv da se priblizime site, da stvorime edinstvo, zatoa sto ve pratam mnogu vreme i definitivno sakam da gi sprecam nekoi lazni informacii okolu i za klubot, zatoa sto za zal ponekogas se i od golemo vlijanie na igracite. Sakam da zboruvame otvoreno, toa ne znaci deka jas ke spodeluvam informacii za transferi ili drugo, no ne bi sakal da se sirat nevistiniti raboti i dokolku toa e taka, jas sam ke repliciram na nesto sto nema da e taka, pred se kako sto i napomenav, za edinstvo i sirenje pozitiva, ke se boram do kraj.

Imam zelba da bidime otvoreni so cel, da razberite kolku fakticki ne e taka se lesno kako sto izgleda od nadvor i kolku vo ovoj klub se sto se pravi se pravi so srce.

STO SE ODNESUVA DO PRASANJETO OKOLU FUDBAL: Normalno navivam za Pelister i zelba mi e Pelister da se vrati vo prva liga, a sum i golem navivac na Real Madrid

Blagodaram na razbiranjeto,
Bojan Sterjev

Imeto go staviv moeto, zatoa sto ako sum resen da pisam negde, ke pisam so vistinsko ime, pred se sekogas sakam da bidam vo sekoe pole toj so sum. Nema za sto da se krijam, a najmalce da se krijam negde kaj so pravam nesto od ljubov, kako so e rakometot.

Bi postavil prasanje, na koe davas kritika, a pritoa i sam nemas odgovor na toa prasanje, siguren sum vo toa.
Dali znaes kolku lugje pred se ovaa sezona rabotat vo klubot i pred se dali znaes vo koj sektor rabotat i koja e zadacata nivna...?

Vtora rabota ne znaci deka ako si dal nesto, pari, krv, so i da si dal nebitno jas,ti, Petko iili Trajko, mozi da merime koj pokje go saka klubot (za mene to e mnogu decko razbiranje na nestata), gresno pristapuvas, zatoa sto site go sakame klubot i koga sakas nesto nema da se meris so lugjeto koj kolku go saka istoto nesto.

Jas napraviv profil , so cel odredeni raboti da se razjasnat, bez pomisla da se raspravame ili karame, naprotiv da se priblizime site, da stvorime edinstvo, zatoa sto ve pratam mnogu vreme i definitivno sakam da gi sprecam nekoi lazni informacii okolu i za klubot, zatoa sto za zal ponekogas se i od golemo vlijanie na igracite. Sakam da zboruvame otvoreno, toa ne znaci deka jas ke spodeluvam informacii za transferi ili drugo, no ne bi sakal da se sirat nevistiniti raboti i dokolku toa e taka, jas sam ke repliciram na nesto sto nema da e taka, pred se kako sto i napomenav, za edinstvo i sirenje pozitiva, ke se boram do kraj.

Imam zelba da bidime otvoreni so cel, da razberite kolku fakticki ne e taka se lesno kako sto izgleda od nadvor i kolku vo ovoj klub se sto se pravi se pravi so srce.

STO SE ODNESUVA DO PRASANJETO OKOLU FUDBAL: Normalno navivam za Pelister i zelba mi e Pelister da se vrati vo prva liga, a sum i golem navivac na Real Madrid

Bojan Sterjev
Зошто околу Дејан Манасков ништо не е спомнато, и дали е точно дека некои профили од страната на Фејсбук се трајно банирани да не можат ни страна да отворат, а камо ли да искоментираат нешто! Не правете работи кои не болат, сите си го сакаме клубот и сите имаме право на сопствен став и мислење! За тоа дека треба да се направи позитивна атмосфера во и надвор од клубот си скрос во право и се сложувам со тебе, но тотална забрана да пратиш свој клуб и она што го сакаме е мислам некоректно! Еве јас со доказ можам да кажам дека сум трајно баниран да ја пратам страната на РК Еурофарм Пелистер, по која основа стварно не знам.

Зошто околу Дејан Манасков ништо не е спомнато, и дали е точно дека некои профили од страната на Фејсбук се трајно банирани да не можат ни страна да отворат, а камо ли да искоментираат нешто! Не правете работи кои не болат, сите си го сакаме клубот и сите имаме право на сопствен став и мислење! За тоа дека треба да се направи позитивна атмосфера во и надвор од клубот си скрос во право и се сложувам со тебе, но тотална забрана да пратиш свој клуб и она што го сакаме е мислам некоректно! Еве јас со доказ можам да кажам дека сум трајно баниран да ја пратам страната на РК Еурофарм Пелистер, по која основа стварно не знам.
Јас да се прашвам за таја работа на таквите плукачи на секоја изгубена утакмица шо буквално плукат и по играчи и по се и сешто би му забранил и всала да влезат, а не само блок. Да се разбериме, поддржвам критика, нормално е сегде, ама ти да земиш да плукаш по сопствените играчи, а по две недели му шлукаш и во приватни пораки бараш дрес(има многу примери за ова), замене тие не се навивачи, напротив сопственото незадоволство и комплекси со самите себеси, го изразват на друго место.

На Дејан Манасков сеуште му е отворена понудата (вратата) и е сеуште не е дефинирано дека е крај...

Што се однесува до социјалните мрежи, за социјалните мрежи си има ангажирано луѓе кои си ги водат страните, така да на тоа прашање кој и зошто е тргнат немам соoдветен одговор. Мене лично ми е битна содржината на социјалните мрежи и сум среќен дека оваа година сме еден до две чекори подобрени доста од лани.

А што се однесува по која основа си бил блокнат од страна на луѓето што ги водат мрежите, еве кажи си јавно име, јас ќе проверам и ќе те известам јавно, како што кажав ќе бидам отворен и отворено ќе ја кажам причината, еве пиши го твоето име и јавно транспарентно ќе добиеш одговор.

Ако беше некој в сала, нека пиши збор-два за утакмицата.

Дали играја сите странци денес?

Котар, Колаковиќ и Басанесе добија по некоја минута на теренот. Котар се покажа одлично за тие 5 минути даде 2 гола, брз е, влегува без страв и сам го решава нападот без да чека на другите. Сепак, најголем впечаток ми остави Басанесе. Иако има само 18 години, дечкото игра сосема без страв и веднаш презема иницијатива. Од Колаковиќ не видовме многу имаше малата минутажа на десен бек, но солидно покриваше на заедно со Фитиљо и Хенигман

Хенигман денес беше незамислив и во одбрана и во напад. Ако продолжи вака, заедно со Фитиљо ќе имаме две вистински бомби што ќе го влечат тимот. Петар Атанасијевиќ исто така одигра совршено без ниедно промашување и со цврста одбрана. Истото важи и за Цветан не се забележува дека паузираше цела година, се врати во старата форма и изигра без ниту едно промашување. За Белистојановски можам само да кажам дека е најдоброто нешто што му се случило на клубот на таа позиција се бори за секоја топка, а во напад е без грешка. Ристевски, Граховац и Жаре беа стандардно добри. Мирче, пак, се покажа најдобро на среден бек одлично ја организираше играта последните 15 минути, целосно го зствори средниот бек на Ловќен со 5-1, налукуваше на Манасков

Натпреварот помина без некој голем жар, си го добивме сосема рутински. Не се запнуваа премногу во одбрана, но затоа нападот функционираше како подмачкан. Имаа само 8-9 промашувања на целиот меч, а колку што се сеќавам, немаше ниту една техничка грешка или изгубена топка. Никуч на голот беше одличен со 13-14 одбрани и 2 пенали одбранети

За крај, убав детал за Басанесе и Котар сите деца во салата трчаа по нив за слика и автограм. Забележав дека Диего беше дури и изненаден, па сигурен сум дека ова ќе му биде огромна мотивација за понатаму кога виде колку публиката ги сака играчите
Автоматски споено мислење:

IMG_2013.jpeg

Последно уредено:

Bojan Sterjev
Fala i bravo na odgovorot... edinstven od rakovodnite lica na nekoj nas klub koj se ima potpisano so ime i prezime i komunicira preku forum so navivacite ...uste ednas bravos za potegot...

Nemam namera da se raspravam dali sum glup i ne ja razbiram poentata, nebare roman od Gete ili Dostoevski citam vo toa sto go pisa, koga gledam deka ti pa ic ne ja razbra mojata poenta.

Daj boze mnogu lugje da ima vraboteno vo site sektori, toa ni treba za profesionalen klub, nemam nisto protiv, naprotiv ako e taka bravos.
Vistina neznam, osven tatko ti kako pretsedatel i ti kako potpretsedatel, Goce za FB i Goran momak za sve - koj se drugite vraboteni, te molam objasni mi?
Koj e tehnicki, koj e sportski direktor, koj ni e menadzer, koj gi organizira patuvanjata, koj raboti vo marketing, koj e sekretar, koj e knigovodstvo, koj gi precekuva gostite, koj e pretstavnik od opstinata, koi se clenovi na upraven odbor, kolku parti imate odrzano uopraven.....itn.....???

- marketing - setano dete si...imash odeno vo razni fan-shop - ovi, na koe nivo e nasiot? Eve primer sakam da kupam privezok za na kluc ili zname - ima?

- web stranata - karti i fan shop - nisto drugo (vidi gi stranite na klubovite od svetot na koe nivo se)

- sportska oprema - naracani preku katalog od zastapnik na Joma od Skopje, pecateni vo Grafoprom (se prozira materijalot pod lepenkite) - golem klub potpisva direkten dogovor so proizvoditelot i se pravi personaliziran dres specijalno za klubot (ISTOTO GO PISAM I VO FK)
Ohrid stignaja da imat dres so nivni dizajn personaliziran !!!!! Nie nemozime ili tolku znajme - ili se prajme deka se znajme

Za vtorata rabota - jas ti pisav deka ne postoi aparat za merenje, izgleda ne me razbra - istoto go zborame

Me bendisa so kaza deka dolgo vreme ne pratis...tri godini ovde zboravme, baravme - SREDEN BEK... ova godina titulata ja izgubivme oti ni falese toj eden EKSTRA sreden. Najobjektivno ja sogledavme slabata strana na ekipata i site go baravme istoto...

Za ova godina spored mene - (kosturot na ekipata e skoro ist kako lani 80%, prva postava vo ovie dve utakmici igraat istite igraci od lani.....namesto ovie cirkuzantite eden kup so gi donesovte), trebase dva EKSTRA beka, golman eventualno... i tolku...ke gazevme se

Znajme deka ne e lesno, ama pa bez pari e uste potesko da se vodi klub.

I jas sum za edinstvo i sirenje na pozitiva, samo vie se prajte vo klubot kako da rabotite se pod konec, a nie gi gledame manite i nedostatocite i javno vi gi kazuvame, so edintvena cel da se koregirate. Netreba ljutenje, treba da gi prifatite del od nasite mislenja.

I AJDE EDNAS IZRADVAJTE NE - DONESITE NEKOJ EKSTRA IGRAC, ODVRZETE GO KESETO, NEKA SE RADVA NARODOT (ne da cekate se od Opstinata;))

Значи Татар и Серафимов не играја ни денес од то шо можев да прочитам на порталите.

Back
На врв Bottom