Маржите на трговците вивнуваат до небо, има ли пилот во авионот ?

• Креатор на темата Креатор на темата Imtechiquemk
  • Време на започнување Време на започнување
Не гледам, не живеам за лајкови. Прашањето ми е на место.

Баче ја имам еден хектар ниви, цел живот сум израснал околу земјоделие, и сеа ти паметен ќе ми збориш за детска. Као да ти кажам неписмен си. Муабетот ми е што во Ск ми е мал дворот па не можам да се бавам со бавчи.

Баче ја имам еден хектар ниви, цел живот сум израснал околу земјоделие, и сеа ти паметен ќе ми збориш за детска. Као да ти кажам неписмен си. Муабетот ми е што во Ск ми е мал дворот па не можам да се бавам со бавчи.
Аха, ок значи ти селанец пиши така не се срами нема од што да се срамиш.

Сега ми е појасно твоето гзолижење на вмро.

Газдите си ја тераат приказната како што нив им одговар, сета среќа живееме во интернет ера каде што со неколку клика се дознава се

Субвенциите не се никакво решение сум рекол за ова 100 пати, тоа е само алатка на неспособни влади да купат социјален мир или евентуално кога пазарот има огромни осциилации како кризата со млеко што беше или житариците ѓубривата при короната. Тие се океј ако сакаш привремено да ги насочиш земјоделците кон некои култури што сакаш да се произведуваат повеќе, инаку не им требаат субвенции. Напрај функционални системи за наводнување, дистрибутивни центри и окрупни им го земјиштето после само ќе се ефикасни
Се дури се плаќа за продаден килограм, не ги бива. Субвенции треба само за модернизација и машинерија, после си го третираат како бизнис.

Од втора страна читам и чекам да го пишам ова истото.
@Menethil мислам пишуваше дека е поевтино, но есапот не е таков затоа што од мое искуство, Јагоди/Јајца/Патлиџани/Пченки сум ги плаќал исто или +/-10% разлика од пазар, а ги земаш производите малтене од нива.
Луѓето си го ценат или преценуваат трудот, и пре би да му скапе производот отколку да го даде по реална цена.
Лани, од Паланка како демек од пријатели пријатели да земеме домат, пола беше скапан внатре а цената за 20 денари поскапо од комшијата со образложение слабо родот годинава. Секако дека нема да земеме повеќе од таму.
И мене исто ми се случи. Демек директ од пријател земаш и ко за пријател ми донесе презреани патлиџани ко за кечап праење,

Brat za brat, sirenjeto so pari :toe:
Оваа филозофија ебе матер на многу човечки односи и пријателства. И плус ко што викаат погоре, дале пари ама сирењето скиснато, ни за тоа не не бива.

Последно уредено:
Оваа филозофија ебе матер на многу човечки односи и пријателства. И плус ко што викаат погоре, дале пари ама сирењето скиснато, ни за тоа не не бива.
А кога ќе го даде овој сирењето за "безпари" мислиш дека кај него во главата така е дадено и нема да се "товара" и праи математики кај овој пријателов?

Ова и у месара ми праеја. Ќе купам најдобри кременадли и стек кај нив, ќе им дадам они да ги пржат пошто даваат бесплатно печење и ќе ми дадат некакви чкљ испечени меса после.

А кога ќе го даде овој сирењето за "безпари" мислиш дека кај него во главата така е дадено и нема да се "товара" и праи математики кај овој пријателов?
Не зборам за без пари, зборам за нормална цена. Ништо не е свето освен парата, па ни пријател. Ја сум за чиста сметка долги пријатели, ама да е чиста, не другар да ми ували за повисока цена расипан зеленчук и да злоупотреби пријателство така.
Автоматски споено мислење:

Ова и у месара ми праеја. Ќе купам најдобри кременадли и стек кај нив, ќе им дадам они да ги пржат пошто даваат бесплатно печење и ќе ми дадат некакви чкљ испечени меса после.
Е јбг, затоа давале бесплатно печење изгледа. Сакаат да се збогатат преку ноќ и си даваат автогол така, ама кој да мисли долгорочно, кога авантата е сега и одма.

Не зборам за без пари, зборам за нормална цена. Ништо не е свето освен парата, па ни пријател. Ја сум за чиста сметка долги пријатели, ама да е чиста, не другар да ми ували за повисока цена расипан зеленчук и да злоупотреби пријателство така.
Drugar prijatel ako ne te zaebi togas koj?
Nekoj so ni go znajs, ni poznavas. Kaj takov nekoj dvete sesnajset ke si gi otvoris oti ocekuvas deka ke te zaebi, kaj poznanik gardot spusten e, tvoj coek. :toe:

Drugar prijatel ako ne te zaebi togas koj?
Nekoj so ni go znajs, ni poznavas. Kaj takov nekoj dvete sesnajset ke si gi otvoris oti ocekuvas deka ke te zaebi, kaj poznanik gardot spusten e, tvoj coek. :toe:
Абе тоа е така, ама реално мене пријатели што ме заебале со намера, не ми се веќе пријатели. Затоа смешно би било да ми ували домати на дупла цена а скапани или да ме сјебе за некоја мала сума и да не ми ја врати. Бедни души се тоа за мене.

Абе тоа е така, ама реално мене пријатели што ме заебале со намера, не ми се веќе пријатели. Затоа смешно би било да ми ували домати на дупла цена а скапани или да ме сјебе за некоја мала сума и да не ми ја врати. Бедни души се тоа за мене.
Toa samo kazva kolku kako narod imame sens za biznis. Po negova logika poisplatlivo mu e da te zaebi ednas za sitni pari i da te izgubi kako stalen musterija otkolku stalno da zemas od kaj nego. Toa e realnosta, ni prv ni posleden si.

Toa samo kazva kolku kako narod imame sens za biznis. Po negova logika poisplatlivo mu e da te zaebi ednas za sitni pari i da te izgubi kako stalen musterija otkolku stalno da zemas od kaj nego. Toa e realnosta, ni prv ni posleden si.
Проблемот е што е готов ко пријател да ме изгуби, ко муштерија сеедно.

Back
На врв Bottom