Фан клуб - РК Вардар

По мене немаат многу значење овие припремни турнири се виде и лани тоа кога ги изигравме лошо па сезоната супер ја истеравме. Скептичен сум уште за засилувањата особено од французинот очекував повеќе ама сепак се само припреми, ќе го видиме правото лице на оваа екипа на битните утакмици. Љевар ми личи на солиден играч само треба да се воигра и опушти а за десниот бек се гледа дека има потенцијал во него само треба малку трпение. Среќа Мечка се опорави се надевам дека и со Јанковски не е ништо страшно и да може да ја почнеме новата сезона со полна пареа.

По мене немаат многу значење овие припремни турнири се виде и лани тоа кога ги изигравме лошо па сезоната супер ја истеравме. Скептичен сум уште за засилувањата особено од французинот очекував повеќе ама сепак се само припреми, ќе го видиме правото лице на оваа екипа на битните утакмици. Љевар ми личи на солиден играч само треба да се воигра и опушти а за десниот бек се гледа дека има потенцијал во него само треба малку трпение. Среќа Мечка се опорави се надевам дека и со Јанковски не е ништо страшно и да може да ја почнеме новата сезона со полна пареа.
Некако најмалку покажа, ама од друга страна мислам се имаше/имавте најмногу очекувања од него.Да ви е здрав и жив Јака, па Фадуил за дополнување.Сепак цела сезона е на почеток, времето е за него.
Кај Вардар една јака предност е двајца солидни голмани и ако на едниот не му е ден обично другиот преземал, не-дај-боже на двата да им е денот :D
И Анастасовски мислам достојно ги покри недостатокот на другите двајца колку шо беше можно спрема сериозни противници.
За поздравување е и минутажата на Ѓорчевски.

Фадуил не изигра толку лошо овој период,можда ние малце го споредуваме со Јака кој е класа или две над него, но кога ќе видиш без јак пикер тој колку што може се снајде. Направи неколку грешки но не беше очаен како Митрович, плус релативно добар пеналџија. Кога не беше повреден Јанковски се виде неговиот квалитет.Мене повеќе ме сеќира десната бековска позиција, Мохаб ќе биде играчиште но немаме замена ако не му тргне, посебно во ЛШ каде имаш доста подвижни и поцврсти противници. Митрович кај застана лани таму продолжува.

Јас мислам дека пристојно изгледаше екипата кога ќе се земе во предвид во која фаза сме, колку отсутни/повредни играчи имавме и колкав број на натпревари изигравме.

Задоволен сум од тоа што го видов од Фадуил до сега, евидентно е дека сеуште се бара, но имаше доста добри потези. Неколку топки што ги подели за крило и за пивот му беа брилијантни. Друг тип на играч од Малус, повеќе проигрува и бара потенцијални комбинации него што дава голови што е супер.

Мило ми е што Анастасовски се најде во ситуацијата во која што се најде и мислам дека и повеќе од солидно се снајде. Голем дел од нашата игра се базира врз пивотите и во двата правци, така што мислам дека достојно ги замени во ситуација кога играше неколку натпревари без замена и мислам дека позитивно ќе му влијае врз самодовербата. Далеку од тоа дека станува збор за не знам каков квалитет, но со оглед на тоа што е домашен играч мислам дека ќе ни се најде иднава сезона и повеќе од претходната бидејќи ќе играме на повеќе фронтови. Малку и тешко им беше на бековите да спуштаат топки за него во ситуација кога беше чуван од играчи кои беа многу подоминантни во висина од него. Нема повеќе од 185-186 cm, а се бори на црта со играчи од 195+ cm.

Абделхак солиден исто така, иако има уште многу детали да се испеглаат. Гогов и Валах со добри изданија, штета што не го видовме Бомаштар.

All in all - екипата има потенцијал и верувам дека ќе изгледаме добро кога најмногу ќе треба. Фали уште еден играч кои ќе игра во два правци, но тоа е што е.

Сетете се првата полусезона како ја одигра Јака. Ни бледа сенка од оној Јака во втората полусезона. Фадуил за први неколку натпревари во новиот тим одигра добро. Фадуил не е тип кој како Јака иде скроз на зона , а мислам дека сите очекуваат таков тип. Ќе видите како ќе игра како ќе одминува сезоната и скроз ќе се опушти. Добра е екипата, само да не избегнат повреди. Мислам дека нешто поконкретно ќе видиме веќе на супер купот во Гевгелија. Дали некој има инфо кога би можеле да го видиме и Бомаштар на терен?

Гогов и Валах со добри изданија, штета што не го видовме Бомаштар.
Мене не ми е јасно зошто го донесоа србинов кога Валах имаш супер сезона и планираа да го остават Гогов.

Мене не ми е јасно зошто го донесоа србинов кога Валах имаш супер сезона и планираа да го остават Гогов.
Не знам точно ни јас, секогаш сум сметал дека три голмани во ростер се премногу на број. Имам впечаток дека немаат премногу доверба во Гогов. И он доста осцилираше со форма минатата сезона и бранеше топло-ладно.

Имам впечаток дека немаат премногу доверба во Гогов. И он доста осцилираше со форма минатата сезона и бранеше топло-ладно.
И јас имам сличен впечаток. Ама во тој случај требаше да го пуштат. Долго време е во клубот, а не се етаблираше баш. Еве сега добро бранеше, па се прави забуна и незадоволство кои 2ца треба да бранат.

Не знам точно ни јас, секогаш сум сметал дека три голмани во ростер се премногу на број. Имам впечаток дека немаат премногу доверба во Гогов. И он доста осцилираше со форма минатата сезона и бранеше топло-ладно.
И јас имам сличен впечаток. Ама во тој случај требаше да го пуштат. Долго време е во клубот, а не се етаблираше баш. Еве сега добро бранеше, па се прави забуна и незадоволство кои 2ца треба да бранат.
9 странци е дозволено во супер лигата, едноставно мора да има еден македонски голман, тоа е Гогов. Ако бранат 2 странци губиш добар странски бек во тимот. Бомаштар и Валах ќе бранат во ЛШ освен ако Гогов не е во страшна форма.

9 странци е дозволено во супер лигата, едноставно мора да има еден македонски голман, тоа е Гогов. Ако бранат 2 странци губиш добар странски бек во тимот. Бомаштар и Валах ќе бранат во ЛШ освен ако Гогов не е во страшна форма.
Да, да. Ама тоа ми беше поентата. Валах бранеше супер лани, и сега е добар. Гогов е компетентен за втор голман. Ако планирале да го остават, требале да го остават за втор, и место за србинон пари да се трошат, да се дадат за некој бек, пикер, специјалист за одбрана. Не ни требаат три голмани што може да се конкурентни меѓу себе. Бомаштар е непотребно донесен според мене.

Back
На врв Bottom