Фан клуб - РК Вардар

Нема логика членските карти да се со идентична цена за сите блокови. Би било разумно за одредени блокови цената да биде пониска се со цел што повеќе луѓе да имаат прилика да си купат карти, нема баш секој 150 евра за две карти посебно сега после летни одмори кога сите се максимално истрошени.
Cenata e bezobrazna. 4500 denari za sto? Jas uste ne sfakam.

Ke mozam so sezonska da gledam natprevari od regionalna liga za koja na 14 avgust seuste nema informacii koga ke se igraat, kade ke se igraat vo Skopje i protiv kogo? Kupi karta, pa koa ke ima nekakvi natprevari, ke moes da vlezes na niv. Macks vo vreka. Kakvi se tie i kolku seuste ne znaeme.
Vtoro prodavaat sezonska a natprevarite vo domasna liga ke se igraat poveketo vo Rasadnik koja e nenumerirana sala za sedista i sobira mal broj luge. Mi prodavas karta so broj na sediste i red, koja vazi za natprevari koi nema da se igraat vo salata za koja mi davas broj na sediste i red. I ako e tamu prepolno kako ke vlezam jas na tie natprevari? Ili ke treba da se butkam i tepam za moite pari?!
Eve, nekoj ke rece deka sekako 90% od onie so sezonski nema ni da otidat na tie natprevari (sto sekako ke bide taka) ama ne e ubavo i korektno da glumime klub so spotovi i fotosesii, pr filmovi glumenje brend a da praime vakvi mizerni raboti. Koga nesto e za pofalba ke se falime ama koga e loso treba i da kazeme otvoreno. 4500 denari e cena na karta koja dali i ke mozes da ja iskoristis kako sto treba za site natprevari? Moze 1000 dusi da im pukne film da recat dadov pari ke odam i da se stvori haos. Koj togas ke odgovara ili ke davame aplauz samo zoso treba sve da se podrzi bez nikakvo kriticko mislenje?!?!

I za kraj, vo LS se igraat SAMO 3 natprevari vo grupava vo Skopje.
95% ne gi zimaat da gleda Vardar protiv Multi Esens.
Doaga 1500 denari po natprevar.
Kolku ke cini poedinecna karta, 2000 denari?!

Do tolku ne se zamaral nikoj sto onaka od rakav lupnale cena 4500 za cela sala. Dali si vo dolni blokovi ili gore so dvogled taa e cenata. Po ova ke vidis deka ne znaat kaj teraat.
Jako go zaebaa momentot. Namesto da zborime kako ke se rasprodade salata nie sega treba da objasnuvame deka 1500 denari e najskapa cena na karta za sportski nastan vo istorija na Makedonija (i megju poskapite za bilo koj nastan). Uste da kazuvame deka ako ne planiras da platis preskapa karta, sekogas si mozes da si gledas na tv. Nas celta ni e da gi privleceme onie sto imaat da platat ili navijacite koi stvaraat energija za uspeh?

Kolku za sporedba, kartite vo Zagreb za rakomet se besplatni a na odredeni natprevari vo ls koi se pojaki e karta 10-20 evra. Sezonski nema.
Lani Pelister vo format na LS so 7 protivnici imase karta od 5500-6500 denari, odnosno 800-900 po utakmica doagase karta. Poedinecnite karti bea 500-600 denari.

Imame 3 utakmici LS , I 6 domasni so Ohrid, Pelister i Alkaloid. Drugive utakmici revijalni. Toa se 9 seriozni utakmici, po 500 den. A AKO pomineme grupa vo LS ke vazi sezonskata za drugite 5 utakmici?

Imame 3 utakmici LS , I 6 domasni so Ohrid, Pelister i Alkaloid. Drugive utakmici revijalni. Toa se 9 seriozni utakmici, po 500 den. A AKO pomineme grupa vo LS ke vazi sezonskata za drugite 5 utakmici?
Изгледа нема да важи, пишаа на форумов дека порано било така, група со сезонски и после се купувале карти.

Порано ссзонската не важеше после групна фаза, но тоа веќе беше нокаут рунда, а сега се иде во нова група (доколку сме први или втори во група) со нови 4 натпревари на домашен терен. Се надевам ќе важи и за тие натпревари.

Изгледа нема да важи, пишаа на форумов дека порано било така, група со сезонски и после се купувале карти.
Znam kako bese porano, no pak vlagame u nova grupa zatoa.
Tatko mi bitno si kupi gajle nema :)))

Mnogu im bilo 4500 za SEZONSKA,pa uste na Tipov pogore ja deli na 3 utakmici sezonskata demek samo liga sampioni vredela,takvi (real/barca)fanovi ko tebe druze ne ni treba da idat ,cim samo liga sampioni vi e bitno.Ete cim na pelister se podobri odi tamu,sakate Vakvi Igraci,Nivo da imal timot ,ama 4500 za cela godina da go gledas timot premnogu bile.U kafana 4500 ne se mnogu ama da doprineses za timot sto go bodris mnogu se.
Kako da se finansira toj tim,kako da se plakjaat tie igraci?umre vremeto na Samsonenko.

Последно уредено:
Супер си пиша дечкото, тоа што не читате е друг проблем.
Ти продава карти за лига која нема дефиниран распоред и не се знае дали ќе постои (регионалната лига), како и за натпревари што ќе се играат во сала која нема иста нумерација на седишта со Јане Сандански и има 10 пати помал капацитет. Сосема легитимно е прашањето каде ќе ги сместат 1000 луѓе со сезонски карти ако отидат на утакмица во Расадник.
Исто така нема никакво објаснување дали важи само за првата групна фаза или и за евентуална втора ако се пласираме (што не ми се верува).
Не е само до цената, ти продава нешто што не е дефинирано.

Супер си пиша дечкото, тоа што не читате е друг проблем.
Ти продава карти за лига која нема дефиниран распоред и не се знае дали ќе постои (регионалната лига), како и за натпревари што ќе се играат во сала која нема иста нумерација на седишта со Јане Сандански и има 10 пати помал капацитет. Сосема легитимно е прашањето каде ќе ги сместат 1000 луѓе со сезонски карти ако отидат на утакмица во Расадник.
Исто така нема никакво објаснување дали важи само за првата групна фаза или и за евентуална втора ако се пласираме (што не ми се верува).
Не е само до цената, ти продава нешто што не е дефинирано.
ako ima 1000 karti ,i ima interes za site utakmici kako za derbinjata i ls,ke se igraat site vo jane.Se znae kako i prosli godini taka i ovie ke bide samo za grupa ,za ponatamu ke imas pravo prv da si ja kupis kartata ,klubot spored mene se vodi na najvisoko nivo i veruvam ako imas prasanja slobodno pisi im na mail ke ti vratat vo najbrzmozen rok.Ama nas ni e takov mentalitetot pesimisti cel zivot ,poprvo na forum ke pisat referati nego tamu kaj sto treba .

ako ima 1000 karti ,i ima interes za site utakmici kako za derbinjata i ls,ke se igraat site vo jane.Se znae kako i prosli godini taka i ovie ke bide samo za grupa ,za ponatamu ke imas pravo prv da si ja kupis kartata ,klubot spored mene se vodi na najvisoko nivo i veruvam ako imas prasanja slobodno pisi im na mail ke ti vratat vo najbrzmozen rok.Ama nas ni e takov mentalitetot pesimisti cel zivot ,poprvo na forum ke pisat referati nego tamu kaj sto treba .
Па не може да знаат колку публика ќе има, кога секој што има сезонска може да влезе бесплатно. Колку карти ќе продаваат за Вардар-Бутел пример што ќе се игра во Расадник, ако знаат дека продале 1500-2000 сезонски (сигурно барем 1500 ќе шитнат), а Расадник собира 800 души? Што ќе прават ако сите овие дојдат на утакмицата?
Не се играат натпреварите во иста сала за да им продаваш на луѓето пакети кои ги вклучува и едните и другите натпревари.
Да, од искуство знаеме дека повеќето одат на дербињата и на европските, ама тоа не е оправдување.
Врти сучи 4500 излегува за 3 утакмици во ЛШ и 6 појаки во домашно првенство кои веројатно ќе се играат во Јане. Значи 500 денари од утакмица.

Победивме со 12 разлика против Бутел на вториот натпревар на турнирот во Струга.
Утре против Охрид од 20:30ч ќе играме за прво место.

Од работите кои може да се издвојат во нашата игра, прво би ја спомнал одбраната пет - еден со Љевар како преден играч во зоната (налик на Домагој Дувњак што беше во Хрватска или Филип Јиха во Кил под водство на Алфред Гисласон).
Голема предност имаме што левите крила Кеита и Тузолана можат да ни играат на халф, а мислам дека и на Јанковски многу повеќе му одговара ваква одбрана каде главно го брани пикерот и просторот позади Љевар, отколку да го напаѓаат брзи средни бекови еден на еден.

Искрено ова е мојата омилена одбрана, бара многу трчање и агресивност, ќе видиме како ќе функционира против поквалитетни противници.

Втора работа, во напад поголемиот дел од натпреварот игравме со Малус и Фадуил заедно на терен.
За ова претпоствував дека го планира Чупиќ, претходната сезона уште од старт го форсираше Боно со Малус во тандем, само првиот после многу падна во форма и беше принуден да батали.
Кога потпиша Фадуил пишав и тука на форумот дека очекувам вакво нешто.

За крај би кажал уште дека Абделхак и Фадуил ми оставија многу добар впечаток, двајцата делуваа мотивирани и со голема желба за докажување.
Има многу ракомет во нив, ако денот по утрото се познава, ќе бидат одлични засилувања.

Дечки, во групата за ФК се маваме од гради дека клубот доколку бил на навивачите вака ќе функционирал така ќе функционирал а сега 4500 се многу за сезонска карта за РК Вардар да гледаме ЛШ и во овој формат на првенство најмалку 6 дерби утакмици на домашен терен… Дај не ме зезајте се нешто е многу се нешто ние математики праиме колку би искочило по утакмица колку денари по минута и слично… Бараме засилувања светска класа да доаѓаат ама кога ќе дојде момент 75€ да се помогне клубот одма математики како е скапа картата и слично…И да, сите знаеме дека и да се продадат 3000 сезонски, со Мулти Есенс и слични екипи во Расадник нема ни 500 луѓе да дојдат така да не се секирајте секој што ќе иде во Расадник ќе има столче :D

До сега што можев да видам од првите два натпревари, засилувањата се топ, баш како што очекував. Ептен многу покомпактна екипа имаме сега и напаѓачки сме многу поопасни. Љевар и Абделхак се ракометари кои имаат страшна прегледност на игра , не се бекови на кои во памет им е само да шутнат, тука пратат игра и го вадат најдоброто во моментот што е одлично за Мечка и Јанковски. Фадуил е генијалец , пред се добивме пеналџија, и ракометар кој константно 60 минути е опасен за противникот, ракометар кој реализира и разигрува што е голем плус. Сега Чупко треба да ја наштима одбраната и тоа ќе биде се како треба. Ја сум прилично задоволен како изгледаме по само два одиграни подготвителни натпревари. Штета што Бомаштар има некоја повреда на грб , па немаме прилика да го видиме на дело. Младиве деца пробуваат нешто , се трудат, што е најважно добиваат шанса од Чупиќ и тоа е важно. Бобан Поповски веројатно е на поштеда, па сигурно ќе го видиме на турнирот во Охрид.

4500 За да се поддржи клубот е многу, а 4500 за во Кафана или на тикет е таман. Дечки сакаме европски Вардар, а утакмица ако може за 100че да гледаме. Си обезбедив 4 сезонски, годинава фамилијарно одиме за Вардар!

Vtoro prodavaat sezonska a natprevarite vo domasna liga ke se igraat poveketo vo Rasadnik koja e nenumerirana sala za sedista i sobira mal broj luge. Mi prodavas karta so broj na sediste i red, koja vazi za natprevari koi nema da se igraat vo salata za koja mi davas broj na sediste i red. I ako e tamu prepolno kako ke vlezam jas na tie natprevari? Ili ke treba da se butkam i tepam za moite pari?!
Го читам ова и си викам од Рк Охрид да не ви ја праеја продажбава...шала на страна и овде било поприлилно неозбилен пристап :eek:

Го разбирам стравот и нервозата од овој проблем бидејќи сите сакаме да бидеме врвен клуб кој ќе работи по највисоки стандарди. Вредноста за сезонската за мене не е во просечната цена на чинење за еден натпревар, туку во привилегијата да си го зачувам картончето заедно со десетици други од различни сезони. На второ место доаѓа можност емотивно да се поврзам со местото каде што ќе седам. Се надевам дека во иднина ќе имаме приоритетна продажба од сезона во сезона, па ќе може да се задржи континуитет.

Оваа нервоза ме потсеќа на првата сезона кога ФКВ се врати во прва лига. Имавме продадено околу 8к сезонски пред почетокот на сезоната, како и усно ветување дека ќе играме на градски. Две три недели пред почетокот на сезоната добивме корпа од ПУИГ, па моравме да одиме во Маџари каде требаше да се игра првата утакмица со Слога. Голема паника и нервози... што ако дојдат 8к луѓе? Триста планови се правеа, монтажна трибина, организација на влезот итн итн. На крај, најдовме некој модел што ќе осигураше приоритет за тие со сезонската, пред да почнеме со продажба на поединечните карти 45 минути пред почетокот на натпреварот. Џабе паниката, мислам дека не се наполни ни стадиончето во маџари. Зборот ми е, сигурно нема да има проблеми во расадник зошто нема да има толкав интерес. Сепак, од друга страна јасно ми е зошто има и нервоза. За разлика од фкв, мислам дека во ркв имаме многу квалитетни и разбрани луѓе кои учат и се надоградуваат од претходните искуства. Верувам дека растот ќе продолжи, а дај боже нервозите да бидат за се поситни и постни работи. Нека стигне плата и купувам две сезонски :pijani:

Back
На врв Bottom