Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Vcera sme gi piknale vsise Aracinovo na skoro polnata tribina vo Cair golema razlika vo igrata od toa so bilo so Ohrid visok pressing so trcanje I brkanje sme licele na nesto iako ostanuva deka fali uste edno krilo i spic plus stoper ako po ona vcera mozi da sw reci deka bekoj mozi da igraat mrmacot I gaceto kako bekoj na sredina prvo so ocko I stefan posle vtoroto petelot koj se iskinal isto sime napred a najdobar na utakmicata kiro gore dolu site bile dobri osven malku glumel noviot kapsarov nesto zvezda isto mnogu pokje site ocekuvame od minceto ne deka e los tuku deka se ocekuva da praj razlika za stefan nema da komentiram na golot nataniel po siguren a maliot mnogu uplasen no ova se se rekla kazala muabeti od tie so ja gledaa utakmicata rekoja deka ima mnogu napredok od prethodnata so ohrid I deka falat igraci no se dzabe koga nema prenosi I plus se zbora deka nema ni da ima na ffm samo edna dve utakmici na taa stipskata tv so ke bidi katastrofa golema
Na 8.8 treba generalka so Novaci pod Tumbe Kafe no se zavisi od denes koncertot odnosno utre drugiden ko ke se vrati vo normal terenot dali ke mozi da sw igra na stadion q bas ke bese jako da sw ugra nokjna utakmica si velam ke ima narod iako sme 2liga
A za vcera rekov indijancite ke snimaat nesto ako nemase prenos barem golot ama daleku se tie od klub samo za lajkoj na fb I tie kurton portalite nivni barem eden da odese da slika da objavi sostavi nesto beter se od nasite partali

P.S. Cestit Ilinden brakja Makedonci !

Cestitki za dekso so uspeja pelister da ima fan sop i istio e super za pocetok falat mnogu raboti ama siguren sum deka ke bidi super izgleda super moderno na super lokacija samo po dobro ke bese uste so rakometot i kosarkata ama ti e od rakometot na celo so zoki i boki prvo treba ego da si spustat posle da odat cekor napred kako i da e bravo za site so pridonesle da se ima fan sop igraorecot dekso dimitar opstinata site so podrzale. Bev skopje slucajno pa ja gledav so aracinovo podobri bea deckite otkolku prethodno naj slap pak bese nemiot i aroganten kapiten i ligajcar stefan isto i toj noviot kapsa slabo a najavuvab kako nejmar drugite bea dobri gledav do 70ta i zaminav okej bese kerim dali nejkese ili ne mozese ama slab nemame rezervi cestit ilinden braka ckembari da zivej bitola i makedonija.

Cestitki za dekso so uspeja pelister da ima fan sop i istio e super za pocetok falat mnogu raboti ama siguren sum deka ke bidi super izgleda super moderno na super lokacija samo po dobro ke bese uste so rakometot i kosarkata ama ti e od rakometot na celo so zoki i boki prvo treba ego da si spustat posle da odat cekor napred kako i da e bravo za site so pridonesle da se ima fan sop igraorecot dekso dimitar opstinata site so podrzale. Bev skopje slucajno pa ja gledav so aracinovo podobri bea deckite otkolku prethodno naj slap pak bese nemiot i aroganten kapiten i ligajcar stefan isto i toj noviot kapsa slabo a najavuvab kako nejmar drugite bea dobri gledav do 70ta i zaminav okej bese kerim dali nejkese ili ne mozese ama slab nemame rezervi cestit ilinden braka ckembari da zivej bitola i makedonija.
Да не си грешка нешто Керим не игра за нас туку за шкендија арачиново.
Друго ме инетересира се наплаќаат карти и дали беа пуштени двата влеза или од горе се влегуваше само.
Сега гледам колку е лошо и тешко да се чита без точки и запирки :D

Фудбалскиот клуб Пелистер со особено задоволство ја информира јавноста дека официјално започнува со работа Женскиот фудбалски клуб Пелистер – Битола.

Со формирањето на ЖФК Пелистер, клубот отвора ново поглавје во својата историја и го проширува своето семејство со цел да придонесе кон развојот и афирмацијата на женскиот фудбал во Битола и Македонија.

ЖФК Пелистер ќе работи на развој на фудбалерки во повеќе возрасни категории, создавајќи услови за правилен спортски развој, напредок и афирмација на младите таленти. Воедно, особено значајно е што клубот уште од своето формирање ќе има и сениорска екипа, која ќе се натпреварува во Првата женска фудбалска лига на Македонија.

ФК Пелистер останува посветен на развојот на фудбалот во Битола, а формирањето на ЖФК Пелистер претставува уште еден важен чекор во градењето на силен, организиран и современ клуб, кој ќе создава можности за сите генерации и ќе придонесува за развојот на спортот во нашиот град.

Добредојде во зелено-белото семејство, ЖФК Пелистер.
● ЖФК Пелистер Битола

Го превзедоа Фк Конзули кој влезе во прва лига се е исто плус е додаден Наумоски Љамчевски како корисното таму главен тренер и се шо треба чушињата ќе носат дрес од Пелистер ова е добар потег и така има две три школи за женски фудбал и клубови сега сите да бидат во едно односно најдобрите да играат за Пелистер исто како кај мажите плус тука со по малку пари се прат успеси и можи да биди само одржлив клубот сам да си финансира ако игра европа

убоо ќе беше да се најди спонзор кој ќе ги покрива трошоците за жените,ако се кубат средства од кај мажите шо фајде ќе има

друга работа како што претпоставував,во најжешкиот период теренот се покри,зовре тревата без дишење и НАВОДНУВАЊЕ ,можно е да отиде теренот во неповрат на нашиот гранде стадион Петар Милошевски

убоо ќе беше да се најди спонзор кој ќе ги покрива трошоците за жените,ако се кубат средства од кај мажите шо фајде ќе има

друга работа како што претпоставував,во најжешкиот период теренот се покри,зовре тревата без дишење и НАВОДНУВАЊЕ ,можно е да отиде теренот во неповрат на нашиот гранде стадион Петар Милошевски
Колку е оштетен ќе се види за пријателската со Новаци ако се игра на стадион значи има надеж ако ја одложат или се игра на друго место значи маме му ебаа со концертите исто како лани па и крај крева нека земат некој да вработат обучат тие од ффм за одржување на теренот оти и ова нема смисла да се моли еден чоек за било кој терен да го види и среди во и околу градот !

kazete zbor dva za dresojte tie so kupivte
Дресот ко е од Пелистер најубав на светот но остај тоа шо прајме со теренот цела треба изгоре по сликите гарант нема да се игра прво коло дома со Камјани а можи и второто коло со Брера шо требаше да ги играме под Тумбе Кафе
Друга работа не знам шо е филмот цело време збораме дека треба да има една две екипи шо треба да играат за нас тие се скараа прво со Охрид ај тие конкуренти кој ги еба но и со Новаци да се скараш за толку кратко време е страмота да не зборам дека ништо од тоа Пелистер Б екипа да биди Новаци или Баирот многу грешки за малки време
Да ме биди дека само ги кудам можам да кажам иако не го сакам тренерот оти нема кичма и мадиња да му се врари не некој гарант слуша некој таму од клубот се лажат прат филмој значи без разлика на се во тренерскиот дел си ја брка работата и за прв пат играме фудбал после години не паметам кога сме играле фудбал шо е за поздравување
Утре во Албанија ќе се игра пријателска со Подргадец од 18 часот и тоа ќе биди германката за следната недела и почетокот на првенст8вото дома против Камјани
Значи очекувам да ја изгазиме лигата и без пораз да ја завршиме сезоната но ме плаши шо се осеќаат многу силни и од шо се споменуваа три, четири играчи на крајот никој не зедовме па се споменува само едно крило ништо друго шо можи скапо да не кошта

so bidna so novaci?
Бидна се шо бидна си побара 50 марки зема и со кидна ...

Нема врска не е се за на форумот освен шо напите се плашеле од повреди и теренот во Новаци не бил безбеден ама за роа на Чаир и денес во Подргадец е безбедно :tapp: но лошо шо се расипаа односите уште не почнати а реков ни треба екипа, две да играат за нас исто ни требаше некој да биди Пелистер Б па да се пуштаат деца таму на позајмица ние наместо тоа контра ај нека не беа овие други нека беа работата е шо тераме така самоуверени дека сме јаки и никој не ни можи ништо шо можи да ни се врати од глава покасно во првенството

Се надевам пред почетокот следната недела ќе ина прес па да кажат план програма шо се правеше да сега и шо мислат за во иднина а убо излезе со женската екипа сега не е лошо да размислат за школа да се отвори и надвор од Битола дали Ресен шо знам Македонски Брод па Кичево а ако има некоја шанса не е лошо да се проба и во Леринско некаде па и мала Преспа ако има деца и луѓе

Денес очекувам победа против второлигашот Подградец шо е интересно во Албанија можи да играат странаци исто Србија и сите соседи а кај нас во 2лига мора да играат смао деца па сите клубови останаа без играчи оти нема толку фудбалери исто така во Албанија нашите играчи се водат како домашни играчи
Друга работа гледам Беласица утре ќе игра генералка со Работнички во Струмица на рефлектори и најавија сите домашни натпревари да фи играат под светла исто Брегалница денес под рефлектори со Арсими во Штип а кај нас ај по изгоре теренот абер нема да играње по рефлектори во две години се изиграа само пет, шест утакмици и за кој кур се клаваја и праеше стадионот за Здравко Чолиќ и концерти на Илинден па после месец дена да се бара чаре во почетокот на првенството и лани истата грешка исто и годинава а за нова сала да не збораме нема кој да побара!

На фб страната од Фк Подградец има најважно дека ќе има пренос од денешниот пријателски натпревар и реков ќе повторам очекувам да тепаме денес и да изгазиме во лигата без пораз да ја завршиме сезоната
Најважно ќе биди денес да нема повреди и прво коло да почниме со победа и јако без калкулирање и штедење секое коло да го решаваме уште прво полувреме а не да чекаме да паднат физички другите за гол туку од старт да ги газиме и напрајме разлика одма на таблата за после да нема шо да ја думаме исто важно е да земат плус играчи оти лошо ќе биди дома гости нема трет круг и право на правен тоа ќе биди шо ќе изиграш нема назад

Пренос се надевам ќе има на следниот линк ...
Автоматски споено мислење:

Еве линк

Последно уредено:
Убо играме ама за џабе тие еден шут една грешка на Натаниел и но дадоја гол и Кице уште еднаш ако врати на голман нека го вадат ај шо имаме спори штопери и опасност на контри од центар но барем се искусни не смеј да го пикаш во оган голманот да му враќаш назад без потреба глупости нека го клај Мурговски да го видиме поарно

Исто на средина Стефан мора да бсра топка да земи однеис према напред како и Оцко оти за џабе трчаат овие горе покриваат работата е кој ќе има по малку грепки оти тој е фудбал кај сите горе долу нема индивидуални потези со години се некој системи и врти околу како куша околу Крегујевац па така и околу голот без врска фудбал се игра години ни да издржала некој ми еден на еден ни да шутни некој од далечина се исто и систем најмногу едни дупли пас и тоа е денешниот фудбал со тро поќе трчање и покривање а судењето е смешно исто било некни на Чаир бетер па нека рачунаат шо ќе биди 2лига без ВАР плус стартој и мавање не можи да играме чист фудбал мора и малку оштро ова е за прва лига нешто глумење за елита мора Петелот ваков таков е куче а друг таков сега немаме

Сивак8в и Тасев никаде ги нема цело првополувреме ама ај од нив шо да очекуваш за тоа треба старите да повлечат и присутната како за голот 1-1 на Симе

Второ полувреме се знај влегуваат Капсаров,Пепе ,Петелот и Мурго фали уште еден за измена ете можи и голманот да го проба но фали лево крило и шпиц резерва

Последно уредено:
auuu na stadion pominav totalno unistena trevata od koncertite zosto se kjuti ova edna godina nema da se opraj, strashno
Трагедија лани беше дупло по малку оштетен изгорен сега е пепел не салам работа да го прајш цела година за три дена цел да го уништиш и никој мува не го лази

Денес ова ако беше генералка со сите измени не знам шо да речам убав шамар јадоја немаме ниту една измена а со деца маштејца не се срека ќе те натурат
Наместо поарни да бидиме од претходно ние по лоши освен тие горе шо бркаат другите не играат ништо пак ќе биди мачење цела сезона ако е ваков пристапот никаков едно добро шо нема повредени се друго лошо

Овие поќе не се за фудбал бе, нека одат таму во пензија нека не се мачат, а со тоа и нас да не нè мачат поќе, слободно нека фаќаат патот и нека одат да возат за „Волт“ оти за ништо друго не ги бива.
Голман жива катасрофа немаме, двете деца се за на бајач дефинитивно, да му се забај од уплав со тоа шо го покажаа денес. Одбраната поспора здравје, не можи поспора да биди, а дефанзивни бекови излезени само за во одбрана, во напад никаде ги нема, како со страв да играат. А пак средниот ред уште поспор и од одбраната излезе, едно големо ништо, едино Спиркоски шо трчаше ко луд во второто полувреме и баш тој чоек треба и мора да игра прва постава. На Наумоски очигледно воопшто не му е дојдено до фудбал, а крилата излегоа најлоши од целиот состав, жива дупка, еднаш не претрчаа со топка или да се уфрлат малце во простор, си седат таму на теренот чисто ради реда колку да покриваат простор и кај тие деца нема нималку инает ниту пак жар за игра.
Само нападот со Христов и Мирчевски можи некако да добие преодна оцена оти тие барем се бореа ко лавови, ама тоа е и најжалното од целиот натпревар шо само двајца играат. Ние овде губиме, а на теренот никој не се нервира, завршува утакмицата ко ништо да не било, лабави сите, а за тоа најмногу е крив капитенот и тој е најодговорен оти за тоа ја носи таа капитенска трака. Ојдени таму во Албанија ко на шетање, а не на генерална проба пред првенство. И со кој памет тренерот правеше такви измени наместо да ги види тие што треба цела утакмица од 90 минути? Ова беше чист лош фудбал, ама од авион се гледа дека фалат играчи.Грешката ја направија уште на почетокот со првите потписи, сите тие играчи ако вредеа нешто ќе одеа некаде во странство, а не да останат кај нас. Исто и од новите засилувања, освен Мирчевски и Христов, сите други се жива катастрофа. Мора под итно да се земат плус играчи, пред сè крила и уште еден резервен шпиц. Минатата сезона исто така останавме само со Мирко напред и видовме како потонавме. Што толку не му е јасно сега на овие „стручњаците“ во клубот не ми е јасно, ги фрлија парите за истрошени играчи и сега пак ќе чекаме ФФМ да не спасува во последен момент.
Поарно да играа пријателска во Новаци, можи ќе победеа па ќе дадеа друга слика за јавноста, а вака со овај пристап Господ нека ни е на помош во новата сезона!
За прес конференција и состојбата со теренот ќе почекаме да се вратат од одмор, а можеби и дечкото од Атлетико односно Баир сега ќе го среди теренот.Од Кашето се жалевме по лошо налепивме, овие како да се изгубени во простор и време од грешка во грешка влегуваат.
Штета шо нема критична маса во градот да се смени нешто на подобро едните се плукачи а другите шлукачи трето нема!

Back
На врв Bottom