Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Да се потсетиме-зашто „случајот„ со Кочани не се споменува низ медиумите?...

Слично ќе биде и со Гостивар.

Кочани, Дурмо турс, монтажната болница во Тетово ние не си ја сакаме државата побитен ни е викендот во Грција од правда

Тотално небитно за граѓаните што најбитно им е паркинг да има и одмор/викенд во грчка. Па и сега во летна сезона си има побитни приоритети:
12318.jpg

Сите Македонски политичари како хор за слава и вечна памет на загинатите на Карпалак, срам ме фаќа како Македонец, сите тие деца беа предадени од истата политичка елита на дпне, сдс, левица, знам, сите до еден попуштија пред притисокот и не ја бранеја сопствената држава и нација, додека наместо слава и памет овие деца бараат правда и од другиот свет, подобро е никој од нив да не го спомнува Карпалак, и денес како и тогаш, евнуси.

Овие деца на врат ќе си ги носат дури и горе.
3445.jpg
Марко Деспотоски е роден на 28 септември 1973 година во прилепското село Новоселани. Деспотоски на 12 години останал сирак, и оттогаш бил постојано со својот дедо. Работел за двајцата во селото разни аргатски работи за да донесе парче леб. Една година пред војната 2001 година, Деспотоски ги пасел селските крави и така заработувал за себе и за својот дедо, но и за мајка му, која живее кај својата сестра во Скопје. Сиромаштијата била постојано присутна во трошното куќарче во Новоселани, но Марко се надевал дека еден ден ќе спечали некоја паричка и ќе се ожени, ќе оформи семејство и тој, како што оформија неговите три браќа и две сестри, кои одамна веќе не живеат во селото. Дедо му вели дека уште од 15 години работеше како аргатче по селото, и дека така му помина животот, со мака, со аргатување. Имаше златен табиет, но среќа никаква. Дојде еден ден и кај нив човекот што носи позиви, влезе во дворот и вели: „Во селото донесов многу позиви, но сите ги вратија. Ти размисли што ќе правиш. Знаеш што те чека ако ја примиш, ама и што ти следува ако не ја примиш“. Јас седев под крушката и не реков ништо, не се помешав. Марко малку се подума и му вели:
„Тие што ги вратиле имаат луѓе што ќе ги заштитат. Јас немам никого, јас сум сиромав, мене ќе ме закачи казната”.
Ја зеде поканата и уште истиот ден замина во Прилеп. Потоа неколку дена беа на Криволак и дури беа таму двапати си дојде дома. Тоа беше за последно со дедо му Тренко. На 8 август 2001 година замина за Тетово и уште пред да стигне таму - го убија на пат. „Јас не верував ова да беше војна. Ова беше предавство, само што сиромашните не знаеја дека е предавство, па се јавуваа на позивите. Ниедно дете на побогат човек не загина, само сиромашните одеа и гинеа. За големите столчиња ми загина внучето“, вели дедо му Тренко.

Дедо му Тренко, кои имал 88 години кога му загина внучето, вели дека Марко просолзил кога курирот му ја даде поканата. Дојде кај него и му вели: Дедо ние сме сиромашни, ќе ме затворат ако ја вратам, мора да одам! Отиде и не се врати. Како што отидоа и не се вратија и децата на богатите. Но, тие отидоа во странство, а внук ми во црната земја новоселска.

Нова тв на Зоран Иванов и останатите цивил балисти почнаа сами да се издаваат лажни вести и тераат пиар стратегија :pos:
3451.jpg

Тотално небитно за граѓаните што најбитно им е паркинг да има и одмор/викенд во грчка. Па и сега во летна сезона си има побитни приоритети:
Прегледај го приврзокот 484451
Ја‘ мисла‘ дека децана не требит да идат у школо никад па така и нивните родители ќе можа‘ да ода‘ на одмор у Грчка преку целата година...и не саде на летен, туку и на зимски одмор...мислим.

Уште кога се врати на граница со сценариото "Господине Мијалков па вие сте тука", се знаеше дека има направен договор помеѓу ДУИ и ДПНЕ. Сега само чекаат малку да се стабилизира ситуацијата економска за да распишат нови избори и да си оформат пост изборна коалиција. Од Скопје ќе ви кажам дека СДС од Карпош, Центар и Аеродром се веќе комплетно префрлени во ДПНЕ. Тоа што Венко си тресе глупости по телевизии е само шоу, зошто префрлувањата се со амин од централата.
Од сигурни извори СДСМ ќе се расформира после наредни избори откако Левица ќе освои повеќе мандати од нив. Ситуацијата внатре е меланхолична, без никаква иницијатива и никој не се замара.
А Венцислав апсолутно не го боли кур за партијата нит за државата.:)

Можеби така е подобро пошто сето ова е истрошена работа, ќе дојдат некој нови момци со свежи идеи.

Од сигурни извори СДСМ ќе се расформира после наредни избори откако Левица ќе освои повеќе мандати од нив. Ситуацијата внатре е меланхолична, без никаква иницијатива и никој не се замара

Можеби така е подобро пошто сето ова е истрошена работа, ќе дојдат некој нови момци со свежи идеи.
Ова е трик на меѓународна, веќе видено сценарио, нашиот народ денес не бара нови избори, бара ЕУ да е нормална, проблемот е ЕУ не опозицијата.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Држи вода оваа теорија на заговор. Мицкоски и Али се договараат дуи да му ебе мајка на сдс додека вмро е во опозиција, да ги понижи пред македонското гласачко тело со цел вмро да дојде на власт. Вмро доаѓа на власт ама наместо со Али коалицира со Меџити и Касами Пребледениот, нели за да не биде ептен очигледна договоркава. Еден мандат, нови избори па коалиција вмро-дуи.

Прашање е кој ќе ги води дуи? Али најави пензија, Груби и Беџети се под истрага, Османи е изгубен во преводот (буквално). Дали сепак Али ќе биде новиот Арбен Џафери?

Затоа Мицкоски еднаш изјави дека го почитува господинот Али и може да учи од него за политика. 1000% идејава била на госпон Ахмети. Хмм.мм.

Само едно прашање ако ми дозволите. Сдс ќе угаси светло, Вмро и албанска партија на власт, Левица во опозиција. Што има ново?

Од сигурни извори СДСМ ќе се расформира после наредни избори
Од твое “перо“ во божји уши!
Сметав дека до сега барем 3 пати ќе се дерегистрираат ама некој ги држи во живот, кој ли е? ;)

Од сигурни извори СДСМ ќе се расформира после наредни избори откако Левица ќе освои повеќе мандати од нив. Ситуацијата внатре е меланхолична, без никаква иницијатива и никој не се замара.

Имаат уште некој структури кои пробуваат да ги одржуваат во живот али едноставно не знаат да функционираат во услови како што имаат денеска. Они се навикнати да функционираат во услови каде што имаш платени експерти, платена техничка помош, медиумска подршка, асистенти и секретарки. А од тоа ништо немаат денеска и едноставно лошо се снаоѓаат.

Али најголеми им се следните два проблеми. Првин немаат повеќе географски центар. Струмица, Куманово и Карпош отидоа. Центар го држат само зошто имаат договор со ДПНЕ. Партија со 20+ пратеника не се прави ако си релегиран на мали грачиња како Крива Паланка и Крушево.Посебно да бидеш истискан од главниот град како што они се, а да немаш ниту поголемо присуство во кој било од другите поголеми градови ( Куманово, Битола, Прилеп, Струмица, Велс, Штип ). тоа е тоа.

И другата работа што и ДПНЕ и СДС имаат проблем со правење на пратеничките листи кога земаа по 40 мандати. Сега кога СДС ќе треба сосема реално 10-14 места да делат, има да се заколат помеѓу себе кој да ги добие тие пратенички мандати зошто првин ги штитат од криминал, второ им отвараат можност преку некаква зделка со ДПНЕ да се ухлебат негде.

Венцислав апсолутно не го боли кур за партијата нит за државата.:)
Единствено нешто со што треба да се занимава овој човек се неговите пациенти.

Единствено нешто со што треба да се занимава овој човек се неговите пациенти.
Во таа сфера е неприкосновен во Македонија па и на Балканот. Човекот е врвен неврохирург, затоа Зоки го насади на чело на сдс, секој друг ќе беше поапсен за некој криминал. И овој може да лежи за респираторите и вакцините ама кога ќе измериш што е побитно, го бираш општиот интерес.

Држи вода оваа теорија на заговор. Мицкоски и Али се договараат дуи да му ебе мајка на сдс додека вмро е во опозиција, да ги понижи пред македонското гласачко тело со цел вмро да дојде на власт. Вмро доаѓа на власт ама наместо со Али коалицира со Меџити и Касами Пребледениот, нели за да не биде ептен очигледна договоркава. Еден мандат, нови избори па коалиција вмро-дуи.

Прашање е кој ќе ги води дуи? Али најави пензија, Груби и Беџети се под истрага, Османи е изгубен во преводот (буквално). Дали сепак Али ќе биде новиот Арбен Џафери?

Затоа Мицкоски еднаш изјави дека го почитува господинот Али и може да учи од него за политика. 1000% идејава била на госпон Ахмети. Хмм.мм.

Само едно прашање ако ми дозволите. Сдс ќе угаси светло, Вмро и албанска партија на власт, Левица во опозиција. Што има ново?
Aposolutno nisto novo nema, karavanot prodolzuva da si vrvi, kucinjata da laat(vo opozicija).
Uste kolku godini ke vi treba za da se osvestite deka od Severna ne biduva nisto? Koj i da e na vlast, samo ke prodolzi da si krade od gradjanite i drzavata od danokot koj tie lugje so maki go plakjaat i taka vo krug, nemame politicka sila/kapacitet da rakovodime drzava osven da krademe, kako i sto nekoj prethodno spomna na temata, ni beshe dadena drzava po splet na slucajnost i neresheni politicki strui i civ plen e i od togas navaka, samo ostana da se krade i unistuva toj sistem i drzava sto ni beshe ostven po slucajnost, nitu eden makedonec, albanec ili koj i da sakas imenuvaj go vo Severna, sto e na mokj, ne go boli kur za drzavnost, sistem i pravicnost, samo da se napolnat dzebovite i do sledno viduvanje.
Greota za postenite lugje sto se rodeni ne po nivna volja na toa parche zemja.

Back
На врв Bottom