Мислам има две сценарија до крајот на преодниот рок кои се многу зависни од тоа што ќе се случи со Чуамени.
1. Ако има и најмала шанса ќе се нагази таму според мене да се доведи и кога би пристигнал нема да се оди по лев бек. Ќе се покрива со Мазрауи, Далот и Доргу. Нема да ме чуди и Хевн да игра повремено таму како што се прави некој обид со Јоро на десен бек со припремиве.
2. Во случај да не се реализира Чуамени ќе се оди по некоја друга варијанта за таа позиција во средината. Еве Балеба можеби и отпаѓа од игра со повредата, ама нема да ме чуди да атакуваме по Берге и Адамс до 40м фунти. Тоа ќе значи и да се активираме и за лев бек по Хол.
За нападот и во двете сценарија според мене ќе се оди глава за глава. Ако бега Рашфорд ќе се носи играч на таа позиција. Исто и со Зиркзе...ако бега ќе се бара бекап опција и тука. Може да влета на пр. Воткинс како опција до 40м фунти.
Според мене имаме можност уште 100м чисти да пазариме и останатото од тие разврски позиција за позиција.
Ако се реализира Чуамени, тука се затвора нашето конто и нешто екстра после тоа нема да видиме. Доколку не се реализира можно е да се носат среден и лев бек со тие 100м.
И околу шопингот со и без ЛШ фудбал.
Средствата (премии, спонзори, тв права и сл.) од нашиот пласман во ЛШ ќе ги имаме во следното трансфер лето, не во ова. И обратно, неиграњето во Европа минатата сезона се одразува ова лето.