Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
https://faktor.mk/ako-plakjate-2500...anok-na-imot-grad-skopje-pravi-novi-presmetki

Да не бевме пички ко што сме сите до еден, ќе искочевме на улица да им ебеме матер и прво да си одат по Арачиново и Чаир да си наплатат данок во последните 40 години што не е наплатен па после се друго.

„Одлично„!

Пацовите од Град Шкупими сега си имаат законска основа за покачување на даноците, повикувајќи се на покачените цени од становите (!!!), а притоа ги боли „стапот„ што цените се надувани од познати причини...ама битна е законската формалност, а не лажните вредности!

Ако, пак да си ги гласате...

Колку денови се потребни во Македонски катастар(не само Скопски туку и еве да речеме Велешки) да се префрли сопственост од продавач на купувач (во пракса) кој има искуство да ми каже, не теоретски и бла бла муабети.

Во пракса, ако е чиста недвижноста, после поднесувањето од нотарот на документите, некаде 2 недели.
Вп Велес треба да е многу побрзо.

Колку денови се потребни во Македонски катастар(не само Скопски туку и еве да речеме Велешки) да се префрли сопственост од продавач на купувач (во пракса) кој има искуство да ми каже, не теоретски и бла бла муабети.
мајка ми по смртта на татко ми чекаше 4-5 год. да се смилуваат од општинската администрација во велес да го започннат процесот

мајка ми по смртта на татко ми чекаше 4-5 год. да се смилуваат од општинската администрација во велес да го започннат процесот
Ццц чоече еј… Значи да си немаш работа со документи вадење во државава.

Кој процес? Мислиш на оставинска постапка, тоа трае подолго но 5 години е навистина многу.

да да за таа постапка е сега многу малку толку испадна,
да ми кажуваше некој немаше да му верувам но така е,
демек имале многу работа дури за друг предмет (откуп на дворно место) предметот ни го префрлија во свети николе

да да за таа постапка е сега многу малку толку испадна,
да ми кажуваше некој немаше да му верувам но така е,
демек имале многу работа дури за друг предмет (откуп на дворно место) предметот ни го префрлија во свети николе
Трансформацијата на земјиштето(во тоа и откуп на дворно место) во некои општини навистина зглави. Од Скопје, Велес и слични општини ги испорасејаа документите по помалите општини. Се плашам дека многу од нив ќе се испозагубат.
Јас во Св.Николе поднесов 2005 и истата година ми го решија предметот.

Back
На врв Bottom