Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Поголема глупост со земјотресите од Скопје како стигале до Велес и ти не си ги осеќал не можеше да ти текне , џабе ти се сите заебанции и плочи.
Ај врати се да препрочиташ што напишав..
Ме мрзи да цртам стварно!

Ај врати се да препрочиташ што напишав..
Ме мрзи да цртам стварно!
Нема шо да црташ,тресна глупости и продружи со заебанции за Скопје,Велес ова она , еве виде по медиуми за штета ,повредени и брзина на ветер , продружи пак со заебанции како претерувале луѓето :toe:

Нема шо да црташ,тресна глупости и продружи со заебанции за Скопје,Велес ова она , еве виде по медиуми за штета ,повредени и брзина на ветер , продружи пак со заебанции како претерувале луѓето :toe:
Буквално исто невреме завчера имавме, и вчера, два дена по ред...
Дај оладете се малку, може да испаднете од скривниците сега ;)
Автоматски споено мислење:

П.С. последниот појак потрес как нас беше точно на пола пат меѓу Велес и Скопје!
Исто се тресеше и тука и таму, ама социјалните мрежи исклучиво од вас шкупјаните!

Ако 63ʼта бил 6.1 во Скопје, во Велес бил само 0.1-0.2 послаб...
И генерално толку е разликата на овие 50км зависи кај е епицентарот!
Ако е Демир Капија, ние за 0.1-0.2 посилно ќе го почуствуваме.. ама вие повеќе ќе плачете..
Факти!

П.С. последниот појак потрес как нас беше точно на пола пат меѓу Велес и Скопје!
Исто се тресеше и тука и таму, ама социјалните мрежи исклучиво од вас шкупјаните!

Ако 63ʼта бил 6.1 во Скопје, во Велес бил само 0.1-0.2 послаб...
И генерално толку е разликата на овие 50км зависи кај е епицентарот!
Ако е Демир Капија, ние за 0.1-0.2 посилно ќе го почуствуваме.. ама вие повеќе ќе плачете..
Факти!

Буквално исто ? , абе другар не си од Драчево од Велес си, дај ми еден извор за ветерот вчера во Велес оти неможам да најдам буквално ниеден извор.

Буквално исто ? , абе другар не си од Драчево од Велес си, дај ми еден извор за ветерот вчера во Велес оти неможам да најдам буквално ниеден извор.
Епа чекај ако не ја да ги проверам инструментиве у двор па да ти кажам...
Ако нема измерено, или објавено, па ја од кај да најдам!?

Епа чекај ако не ја да ги проверам инструментиве у двор па да ти кажам...
Ако нема измерено, или објавено, па ја од кај да најдам!?
Доволен беше одговоров, барем не проба од ракав да вадиш бројки као за степените од земјотресот :toe:

Да се да се исече и бетонира после ќе се чудите зошто ќе се осеќаат температуриве како да се шеташ во сахара

Инаку најдебилна дешавка во врска со вчерашното невреме, на зградава каде што летнал кровот уствари станарите се жалеле на изведбата дека е несоодветна и се тужеле со фирмата некое време. Само 3 дена пред ова да се случи добиле пресуда во која губат (демек ок бил кровот) и треба да платат судски трошоци. Вештациве што потпишале дека е ок први треба да останат без лиценца за работа..

Природата не може да се корумпира, сечеш дрва зеленило ќе живееш во екстремни температури жештини
Го силуваш Водно со дивоградби за профит ќе дојде некој ден свлечишта големи и ќе си го земат данокот кога тогаш
Сечеш шуми и дивоградби затнати канали ќе ни се дешаваат поплави со човечки жртви како обиколница пред некое време
Абе и јас сум приметил народов обожава да се исечи некое дрво да се осакати. После кукаат жешко било преку лето не се дишело. Па нормално нема да се диши кога место сенки по тротоарите имаме искастрени бандери. И тоа зеленило шо беше мамата му ја е.аа. Испоизгрдија загради.

Ne ne, pak nevreme najavija.
Neka sedat duri ne se stabilizira klimata.

So doktori ?
Otoringolaringolog ili psihijatri ?
Koj kadar ti zafali najpoke ?

Последно уредено:
Ова е пракса во Шведска. Ако оваа држава не е пример за социјализам, не знам што е.
Daj te molam nemoj toj mit za svedska I socijalizam da go prodlabocuvas na lugevo tuka. :angel:
Edno e socijalizam drugo e socijalna drzava.

So doktori ?
Otoringolaringolog ili psihijatri ?
Koj kadar ti zafali najpoke ?
Ete Pticata ke ti kaze.

Тоа е точно.. ама му ја испушти поентата..
Зошто државата/општината да покрива штети кога 90/км/ч во проектна документација и градежни норми треба без проблем да издржат крововите!
Убаво си објасни човекот!
Поточно 130 км/ч бил ветерот вчера.

Негде, на некој рид, којзнае каде... и тоа налети до (gusts)!

Еве ти моментално кај мене
Прегледај го приврзокот 483326
Па сега така се вика официјалната метеоролошка станица во Скопје…Зајчев рид. Ама кажи им го тоа на луѓето што ги изгубија покривите, дека тоа биле само налети на некој рид.

Не ја минимизирајте штетата. Такво невреме одамна немало во Македонија (па можам слободно да кажам од поплавите што беа во Стајковци). Само што во случајов ветерот беше подоминантен. Има материјална штета (дали заради нестручност или не), има ете и повредени луѓе. Не е баш наивно и за потценување.

Back
На врв Bottom