Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Da da prema mene, ne prema site centri za analiza sekako.
Imas mesta kako radovis so visoko zagaduvanje ama I toa od nekoi rudnici od nekoi fabriki nevidlivi ama stetni za nas!
IMG_2216.jpeg

Да, да.. станицата што ја гасат по потреба, и нашите "доверливи институции" како у Гостивар што се покажаа од доверба ;)

П.С. за другите на темава, не дека треба легенда, ама црвеното е рудникот, топилница со џгурата, и доле Припјат со црвено заокружен ака Превалец!
Плавото е Нова Населба..
Топ место према Дарлинг "скупјанката"!

Toj zbunot takov treba da bidi fabricki. Pampas treva e i ne mu treba nekoe posebno oddrzuvanje. Da sakav da se baftam so odrzuvanje ke si posadev treva. Nalet to nisto ne go frka, niti drzi insekti. Na djukicot redoven servis napraen mu e, taka da rajat i to i jas sum od bolvi, krlezi , glisti i drugi stetocini.
Smokvata ne e moja, komsiska e :D
Inaku za kaj tebe uste od start si zgresil. Ne se klavat drobeni kamenja ( cakal so bi rekle ) tuku mijan recen kamen, dvojka trojka granulacija. Pod niv ke raspostelis geotekstil, edno za da ne niknuva treva ili so da e, drugo nema so tek na vreme da se izmesaat kamenjata so zemjata, i treto nema voda da ti se beri posto geotekstilot ja propusta pa taka vrnelo grmelo ni kal ke imas, ni voda, ni prasina.
Vi kazav, odrzuvanje nikakvo.
Eh... ako ne mi e za odrzuvanje u park nekoj ke otidam, isto mi se faka.
Dvor bez trava, cvekinja, zelenilo, sho ke mi e. :toe:
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 483223

Да, да.. станицата што ја гасат по потреба, и нашите "доверливи институции" како у Гостивар што се покажаа од доверба ;)

П.С. за другите на темава, не дека треба легенда, ама црвеното е рудникот, топилница со џгурата, и доле Припјат со црвено заокружен ака Превалец!
Плавото е Нова Населба..
Топ место према Дарлинг "скупјанката"!
Pripjat go rece be hahaha
Da ne restat po 6 prsta tamu lol.
Najzagadeno mesto momentalno vo cel veleski okrug e ezeroto, zagadeno e zime-lete.
A ova dzgurava i prevalecov zosto samo zimno vreme zagaduvaat? Cudna rabota...

Pripjat go rece be hahaha
Da ne restat po 6 prsta tamu lol.
Najzagadeno mesto momentalno vo cel veleski okrug e ezeroto, zagadeno e zime-lete.
A ova dzgurava i prevalecov zosto samo zimno vreme zagaduvaat? Cudna rabota...
Не води инат, во Превалец прашината од варта нема ни за 50 години да ја снема.
Сум идел таму, што е така е.

или едноставно нешто во Фенел или Владе стил, да си кулираш со градини.
Јас за жал сум спротивно од Владе, треви цвеќиња, летни кујни, еден тон работа.
Ај може ќе ми дојде умот :)

И ти у Ск се распекмези, одма го заборави Велес...
Па цела прашина од тоа рудникот на Гроот што го отворија ја мава Нова населба и тој дел!
Не за џабе мерната станица кај градинката секој ден бележи високи резултати!
Така било и со Топилница. Тоа е ружата на ветрови.
А плус да на ја спомињам тоа свињарската фарма на Гроот што знае цела населба да засмрди на свињи.. ама ај тоа бар органски е!
Превалец е толку загаден од фабриката за вар, буквално Припјат!
Кога ќе дувне ветер од другата страна, таа прашина и до Нова населба стигнува..
Зимно време, оџаците ги спомна..

Ако веќе мора да се трпи загадување... тогаш околу Васил, општина, егејското маало над Авона и зад убавиците...
Тоа е новиот "центар" на Велес..!
Се е океј со Велес, ама тоа амбасадорите што ви се кај автобуската никако да ги дислоцираат.

Се е океј со Велес, ама тоа амбасадорите што ви се кај автобуската никако да ги дислоцираат.
Тие дојдоа од негде пред 10-15год.
Класична чергарана!
Претходно си ги знаевме питачите, два-тројца и им остававме..

Овие за 10год се накотија бетер од стаорци! Раскрсницата кај семафорите е нивна! 13-14 годишно девојче им беше трудно и роди, никој не мрдна со прст од службите :cautious:

Никој не е надлежен, се по закон шефе..

Imase obidi da se iselat vo edno kavadarecko solo, selanite se pobunile, nikoj gi nejke, ke im go unistat seloto.

A i niv im e taman po 5000 dnevnica od prosenje.

Не води инат, во Превалец прашината од варта нема ни за 50 години да ја снема.
Сум идел таму, што е така е.
Prasinata ne e glaven zagaduvac vo Veles, nitu pa ostatocite od topilnica. Ist efekt kako frlenite sisinja po vardar. Nema aktiven zagaduvac I nema teska industrija sto e zakana za zdravjeto.
Toa e realnosta ako sakas inat vikaj go, toa e vistinata.

Последно уредено:
Ko ke pocnis da kosis, pa da ja vadis, pa negde se izretcila, negde se issusila, pa presadvaj zaebavaj se, a si dosla od rabota, skapana umorna, togas ke prajme mubet. Ta ne prasva dali ti e maka, si ostanala prekuvremeno, nemalo voda itn itn. Pa uste i drva ako imas, racunaj vtora rabota. Poarno tutun posadi, barem ke zemis nekoj denar, vaka dvorot za ko ke ti dojdat gosti na gotovo da opcekat ke ti bidi, za da ti recat, eee super bravos, subo si go sredila dvorceto, alal ti vera, ko ne imav j jas dvorce vaka da si uzivam. A tebe dusata ti izlegla sekoj den od baftanje so nego. A vaka, mojata varijanta , samoodrzlivo, ni kosenje, ni vadenje, ni zaebavanje so nego. Ednas go prajs i posle rajat. Idis, se optegnuvas i kapata na krivo, si uzivas vo dvorceto.
Toa trevi, cvekjinja, kurci palci ako si penzioner i nemas popametna rabota pa cel den zanimavaj se so dvorot. Jas posto ne sum, ne mozam da si go dozvolam toj luksuz celo slobodno vreme da si igram so dvorot za nekoj da me tapsa po ramo i da mi reci bravos. Plus i silci vo kolenata sum imal :toe:
P.s i imam zelenilo de, kolku zelenilo treba :cautious:

Јас за жал сум спротивно од Владе, треви цвеќиња, летни кујни, еден тон работа.
Ај може ќе ми дојде умот :)
Drugo moto me vodi niz zivotot mene.
Rajatot pred se :toe:
Ako ne moram ja ne bi, taman mi e i vaka, nisto ne mu fali a rabota ic :)

Ko ke pocnis da kosis, pa da ja vadis, pa negde se izretcila, negde se issusila, pa presadvaj zaebavaj se, a si dosla od rabota, skapana umorna, togas ke prajme mubet. Ta ne prasva dali ti e maka, si ostanala prekuvremeno, nemalo voda itn itn. Pa uste i drva ako imas, racunaj vtora rabota. Poarno tutun posadi, barem ke zemis nekoj denar, vaka dvorot za ko ke ti dojdat gosti na gotovo da opcekat ke ti bidi, za da ti recat, eee super bravos, subo si go sredila dvorceto, alal ti vera, ko ne imav j jas dvorce vaka da si uzivam. A tebe dusata ti izlegla sekoj den od baftanje so nego. A vaka, mojata varijanta , samoodrzlivo, ni kosenje, ni vadenje, ni zaebavanje so nego. Ednas go prajs i posle rajat. Idis, se optegnuvas i kapata na krivo, si uzivas vo dvorceto.
Toa trevi, cvekjinja, kurci palci ako si penzioner i nemas popametna rabota pa cel den zanimavaj se so dvorot. Jas posto ne sum, ne mozam da si go dozvolam toj luksuz celo slobodno vreme da si igram so dvorot za nekoj da me tapsa po ramo i da mi reci bravos. Plus i silci vo kolenata sum imal :toe:
P.s i imam zelenilo de, kolku zelenilo treba :cautious:
Abe si ima sega robotski kosilki (y)
No ete mene mi e relax toa, zavisi na koj sho mu pravi merak.

Џабе еве сега излези надвор, смрди копа. Дури не ги затворат, они само локација на палење мењаат.

https://faktor.mk/ako-plakjate-2500...anok-na-imot-grad-skopje-pravi-novi-presmetki

Да не бевме пички ко што сме сите до еден, ќе искочевме на улица да им ебеме матер и прво да си одат по Арачиново и Чаир да си наплатат данок во последните 40 години што не е наплатен па после се друго.

Back
На врв Bottom