- Член од
- 7 декември 2019
- Мислења
- 7.609
- Поени од реакции
- 15.023
Натрупавме толку пари, што бугарките после некоја година сами ни идеа на печалба.Можеш да го објасниш тој стандард и со што се одликуваше толку?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Натрупавме толку пари, што бугарките после некоја година сами ни идеа на печалба.Можеш да го објасниш тој стандард и со што се одликуваше толку?
Тоа дека доаѓале бугарките не било дека стандардот бил јак, туку дека инфлацијата кај бугарите била голема.Натрупавме толку пари, што бугарките после некоја година сами ни идеа на печалба.
Беш му матер, ако тебе некој колега не те начекал на спиење и те оперирал од хумор.Тоа дека доаѓале бугарките не било дека стандардот бил јак, туку дека инфлацијата кај бугарите била голема.
Сите ги трубат бананите на Марковиќ, пошто претходно не ни виделе банана.
Nikad a možda ni tad!Уште полошо, ај што прехрамбените биле поевтини туку се зимала и поголема просечна плата
Инаку се знае ли кога ќе го достигнеме стандардот од '92 ?
Летувавме во хотели на Јадран, пали и вози без пасоши, само со лични карти да се пријавиме на рецепција. Се сликавме со "Смена 8". Имаше доста Чеси и Полјаци кои кампираа со шатори.НЕ сум против, баш напротив. Објасни ми го изборот кој го имало. Повеќето работи биле недостапни за народот иако работел на пуно работно време.
Јас не гледам стари слики од македонци да летуваат по хрватска во тоа време. Најмногу на некој автокамп приколка на угреан лим во Струга или Дојран со комарци на бетонска плажа.
Не знам зошто иделе Бугарките ама знам дека многу сакаа "чрвени" банкноти.Тоа дека доаѓале бугарките не било дека стандардот бил јак, туку дека инфлацијата кај бугарите била голема.
Сите ги трубат бананите на Марковиќ, пошто претходно не ни виделе банана.
Има еден куп "старудии" во целава држава, и јас сум еден од нив, ама за жал и се помалку млади.Има овде еден куп старудии кои жалат за нивната младост, па се од тоа време им е убаво.
Ние возевме VAZ-2101 илити Lada, знам дека многумина нема да се сложат со тоа дека југото било срање, јас го возев кога земав часови за возачки испит и за тоа време ми беше сосема во ред. Го извезуваше Zastava во USA под име Yugo GV.Имало стрес и тогаш и сега. Тоа е еднакво непроменета работа и нема да се промени во ниедно време. Тоа дека од денешен аспект ги гледаш работите во тоа време и не ги приметуваш работите како стрес дали ќе има утре леб да купиш, дали ќе има гориво по бензинските, кафе, дали нема да налеташ на некој комуњарски апаратчик па да ти го загорчи животот.
За квалитет да не зборување, југото ако го споредиш како квалитет било срање, некој којзнае каков квалитет немало. Имало само ефтин сервис за поправка и достапни делови, што ти прави илузија на квалитет.
Тогаш и да сакаш да трошиш било позаебано, дека немало ни доволно пари, ниту избор.
Јас положив на даеву тико и кога седнав на југото после тоа ми изгледаше како да сум се симнал од коњ на магаре. Од едно умрено тико замисли.Има еден куп "старудии" во целава држава, и јас сум еден од нив, ама за жал и се помалку млади.
Автоматски споено мислење:
Ние возевме VAZ-2101 илити Lada, знам дека многумина нема да се сложат со тоа дека југото било срање, јас го возев кога земав часови за возачки испит и за тоа време ми беше сосема во ред. Го извезуваше Zastava во USA под име Yugo GV.
Болниците во МК се градени исклучиво од локален самопридонес. Каков Тито, каков бакрач.Денес сите болни што се лечат, болниците се изградени од Тито за време на Југославија, не знам што им пречи името!![]()
Не можеа ни Словенците ниту Хрватите да ни земат толку многу колку што ни украдоа нашите локални фукари после 1991.Јас положив на даеву тико и кога седнав на југото после тоа ми изгледаше како да сум се симнал од коњ на магаре. Од едно умрено тико замисли.
Болниците во МК се градени исклучиво од локален самопридонес. Каков Тито, каков бакрач.
Во Македонија за времето на Југославија е повеќе земано за да има за словенците и хрватите. А многу малку давано! Прашање дали и е давано воопшто!
Добро сеа, ако те лажеле децении дека си на коњ и после се качиш на нешто друго, ти сеуште ќе си мислиш дека коњот бил подобар пошто за подобро во тоа време не си ни знаел. Тоа се приметува и во твојот пост. " југото си беше океј за тоа време" додека во Германија се возеа голф 2, кадет, сенатор, мерцедеси и да не набројувам.Не можеа ни Словенците ниту Хрватите да ни земат толку многу колку што ни украдоа нашите локални фукари после 1991.
И јас како и ти со тикото, после распадот на поранешната држава со сите маани шо ги имаше, се осетив како да сум се симнал од коњ на магаре. И тоа чувство ме држи цели 35 години.
Друже, ние што живеевме во матрикс и не "лажеа" возевме лади,југовци,тристачи,фичовци,стокецовци и останати "комуњарски" изработки и замисли ги купувавме на ново, овие вторите што помалку ги "лажеа" возеа голф TAS (ги правеа во Сараево) и Renault 4 (Ново Место, Словенија), третите шо не сакаа да ги "лажат" заминуваа странство со југословенски а не бугарски пасоши.Добро сеа, ако те лажеле децении дека си на коњ и после се качиш на нешто друго, ти сеуште ќе си мислиш дека коњот бил подобар пошто за подобро во тоа време не си ни знаел. Тоа се приметува и во твојот пост. " југото си беше океј за тоа време" додека во Германија се возеа голф 2, кадет, сенатор, мерцедеси и да не набројувам.
возниот парк во 1987 кој бил океј за времето.Друже, ние што живеевме во матрикс и не "лажеа" возевме лади,југовци,тристачи,фичовци,стокецовци и останати "комуњарски" изработки и замисли ги купувавме на ново, овие вторите што помалку ги "лажеа" возеа голф TAS (ги правеа во Сараево) и Renault 4 (Ново Место, Словенија), третите шо не сакаа да ги "лажат" заминуваа странство со југословенски а не бугарски пасоши.
И Нео од Matrix немал толку избор.
Сега ако направиш компарација на Келн и Скопје, со демократии и со сите салтанати, ќе те фати депресија.возниот парк во 1987 кој бил океј за времето.
Возниот парк во Келн деценија пред овој "океј" и "нов" возен парк кој луѓето го купувале на "ново" во матриксот комуњарски.
Единствено што може рака да им се пружи на комуњарите е детергентот шо го користеле за перење на мозок. Има трајни и непоправливи последици оставено.
...ма заеби возен парк, ако е многу возен баш и нема да се усреќиш ама самиот си знаеш.Возниот парк во Келн деценија пред овој "океј" и "нов" возен парк кој луѓето го купувале на "ново" во матриксот комуњарски.
Единствено што може рака да им се пружи на комуњарите е детергентот шо го користеле за перење на мозок. Има трајни и непоправливи последици оставено.
Види го видеово. Кој народ е опишан најдолно шо може!?...ма заеби возен парк, ако е многу возен баш и нема да се усреќиш ама самиот си знаеш.
Знаеш што, најголем недостаток е што немаше мобиљки беа забранети тие клетите комунисти не ни даваа мобиљки, а сега види како е убаини..
![]()
Чек сеа малку си нејасен, тебе ти смета ЕхСФРЈ или комунистите?
Или се заедно, ЕхСФРЈ ти смета дека била водена од комунисти затоа што си демоНкрат во душа.