najsilen dokument ti e od maticno da ti izvadat dokument deka toa lice se vodelo vo matcinite knigi pod dve iminja ama za to mora da imalo promena oficijalna, ako ne nemas mn izbor ke se probas so izjavi na notar na lica koi go poznavale coekot deca, rodnini, komsii so ke najdis to, ke gi napisis izjavite detalno i neka pisi deka e edno i isto lice. mozi da upali mozi ne, ne znajs po nekolku godini toj so ke pregledva tvoe dosie kako ke oceni, momentalno stavat na dopolnitelna za razlicno prezime sepak mozi da zavisi i kolkava e razlikata dali e samo ov ili pogolema razlika, ako e pogolema odi maticno ako ne uspej spremaj izjavi.
Автоматски споено мислење:
i so pogolema promena mozi , primer ako imeto na tatkoto na coekot go stavile kako prezime., sepak mora da ja dokazis vrskata zosto iminjata se takvi
Da li je neko sa intervjuom u 2023 presao na status da je predmet pregledan sa pozitivnim misljenjem i ako jeste u kom mesecu ste imali intervju. Hvala puno
Evej pravilava pa pretomacigi ti prepiska 161xx 2024 intervju april Bitola pa prasuj tamu ili e mozno ili neje
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Да ли је неко ко је имао интервју у 2023. години променио статус у „тема је прегледана са позитивним мишљењем“ и ако јесте, у ком месецу је био интервју? Хвала вам пуно.
Секој кој што има вистински документи, не е осудуван и има уредна медицинска документација ќе добие државјанство.
Наше е само да чекаме додека официјалните институции во Бугарија го разгледаат нашето барање.
проверките се прават на база на комуникација со таа институција —на таа држава што го издала документот итн итн…
поздрав…
Koliko pratim sve stranice na društvenim mrežama koje se tiču bugarskog državljanstva, još uvek ništa. Poslednji prelasci sa finalnog na položitelno ili dopunsko su bili u aprilu i ticali su se brojeva 12XXX/2023. Ja sam 162XX/2023 i još uvek ništa. Nedavno (maks pre 2-3 nedelje) je jedna od tih FB stranica na ruskom napisala objavu gde još uvek savet za državljanstvo (savet po graždanstvo) nije formiran. Pitanje je šta će biti, i mene malo počinje sve ovo da nervira, ali strpljen - spasen.
Evej pravilava pa pretomacigi ti prepiska 161xx 2024 intervju april Bitola pa prasuj tamu ili e mozno ili neje
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.